Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

19 Mart 2011 Cumartesi

Manyetizm Nedir - Manyetizm Hakkında Herşey

MANYETİZM
Manyetik enerjilerin yoğun olarak çıktığı bölgelerin başın*da eller gelir. Yoğun bir konsantrasyonla ellerinizden çıkan bu manyetik enerjilerinizi daha da arttırabilirsiniz. Bunun hissedilişi bir sıcaklık duygusunun ellerinizi kaplamasıyla olur. Bunu siz hissettiğiniz gibi elinizi dokundurduğunuz kişi de hisseder. Bu sıcaklık hayali bir sıcaklık değildir. Gerçek anlamda fiziki bir sıcaklıktır.
Tüm eski tarihi kayıtlarda insanların ellerinde bulunan bir güçten bahsedilir...

İşte bunlardan sadece birkaç örnek:
VI. Yüzyılın ünlü Yunan hekimi Alexandre de Tralles bazı olaylarda hastaların imajinasyonunun oynadığı rolün önemin*den bahseder Hekimdeki büyük irade gücünün hastalar üzerin*deki etkilerini anlatır.


Orta Çağ'ın en ünlü hekimlerinden İbni Sina, sadece bir insanın diğeri üzerinde meydana getirdiği iyi veya kötü tesir*lerin varlığını kabul etmekle kalmaz, insana uzak mesafelerden etki edilebileceğini de ileri sürer. De Natura adlı kitabında, ruhun çok uzaktaki bedenlere etki edip onları yönlen*direbileceğini söyler. İbni Sina bağlantıyı sağlamak için has*tanın tedavisini üzerine almadan önce, onun iki kaşı arasına dikkatle bakmayı önerir ki, aynı teknik bu gün de geçerlidir.


MANYETİK ENERJİ
Tüm vücudumuzdan yayılan manyetik bir enerji vardır. Bilim bu manyetik enerjinin varlığından hiç bir zaman kuşku duymadı. Ancak bu manyetik enerjinin kökeni ve ilk nedeni üzerinde uzun süre araştırmalar yaptı.
Aslında bu tartışma yeni değildi...

1700'lü yılların sonuna doğru bu konuda iki farklı görüş vardı. Bunlardan bir tanesi manyetik enerjinin hareketten kay*naklandığını aşkın bir tarafının olmadığını ve temelinin kar*maşık elektriksel bir enerji olduğunu ileri sürüyordu...

Diğer bir görüş ise manyetik enerjinin fiziksel bir tarafı ol*madığını ve tamamen ruhsal enerji ile ilgili olduğunu iddia ediyordu...

1800'lü yıllarda ilk kez Du Potet manyetik enerjinin or*taya çıkmasını hem fiziksel, hem de ruhsal enerjilerin sonucu olabileceğini ileri sürdü. Bu büyük bir adımdı... Kendisinden sonra gelenlerin bir kısmı yine de ikna olmadılar... Farklı iki görüş varlığını sürdürdü... Ancak Du Potet'in ilk kez telaffuz ettiği gerçekler üzerinde aynı fikirde olanların sayısı da art*maya başladı.

Günümüzde en son elde edilen bilgiler manyetizme önemli açıklıklar getirdi. Manyetizmin köken itibariy*le ruhsal bir enerjiden kaynaklandığı artık biliniyor. Ancak şurası da kesin olarak ortaya çıkmıştır ki, manyetik enerji biz*zat ruhun enerjisi demek değildir. Tek bir cümleyle tanımını yapmak gerekirse, ruhsal enerjinin fizik maddeye bağlan*masından kaynaklanan psişik kökenli bir fiziksel ışımadır. Bu açıdan konuya yaklaşıldığında manyetik enerjinin, fiziksel bir enerji olduğu kabul edilebilir.

Manyetik enerji herkesde vardır. Ancak herkes bu man*yetik enerjilerini konsantre ederek belli bir noktaya yönlendir*meyi bilemediği için bu enerjisini çoğunluklu bilinçli olarak kullanamaz. Nasıl ki ışık bir büyüteç aracılığıyla belli bir nok*taya toplanabilirse, manyetik enerji de belirli metotlarla belli bir noktaya toplanabilir ya da yönlendirilebilir. Bunun için ilk temel şart istek ve konsantrasyondur...

Günümüze kadar sürdürülen çalışmalar artık manyetik enerjinin fiziksel yasalarını bile ortaya çıkartmış durumdadır.

MANYETİZMİN FİZİKSEL YASALARIİnsan manyetizmi ısı, ışık, elektrik gibi enerjilere çok ben*zer. Özellikle de mıknatısa... Elektrik yasaları ile, manyetizm yasaları arasında hemen hemen aynılık vardır. İnsan bedeninin mıknatısa benzer özellikleri kapsadığı bilinmektedir.

Örneğin insan bedeni mıknatıstaki gibi (+) ve (-) kutupsallaşmalar gös*terir. Bun*lar bilinmeden sağlıklı bir manyetik çalışma yapılamaz.
İnsan vücudunun hangi bölgeleri pozitif hangi böl*geleri negatif kutupsallaşma içindedir?

Vücudunuzun sağ tarafı pozitif, sol tarafı negatiftir. Alın, boyun, göğüs mide ve karın pozitif; bunların tam arkası yani başınızın arkası, enseniz, sırtınız, beliniz ve kuyruk soku*munuza kadar olan bölgeniz negatiftir.

Başınızın tepe kısmı ile bacaklarınızın arası nötrdür.

Solaklarda ise bu kutupsallaşma tam tersidir. Her iki elini kullananlarda ise kutupsallaşma sabit değildir.

Manyetik enerjiler farklı kutupsallık özellikleriyle, orga*nizma içinde dengeye getirici bir güç olarak çalışırlar. Aynı isimli kutuplar birbirlerini iter... Zıt isimli kutuplar birbirlerini çekerler.

Elektrik ve mıknatısta olan bu durum insan bedenindeki manyetik enerjilerde de aynıdır. Hassasiyeti gelişmiş bir kişi*nin alnına (+) sağ elinizi (+) koyarsanız derhal bir itme hissi duyacaktır. Buna karşılık ensesine (-) yine sağ elinizi (+) koy*duğunuzda çekilme hissiyle karşılaşır.

Bu metotla, organik aktivitede hızlanma ya da yavaşla*manın meydana getirilmesi yani uyartmak ya da sakin*leştirmek mümkün olabilmektedir. İşte bu manyetizmin temel çalışma kurallarının temelidir. Yani aynı isimli (+ +), (—) ku*tuplar uyartıcı; zıt isimliler (+ -) sakinleştirici bir etki yaparlar.

Sakinleştirme Etkisi (+ -)
Ağrıların giderilmesinde kullanılır. Ağrısı ve ıstırabı olan bir hastanın ayak ucuna geçilir. Bakışlar göğüs ve mide boşluğu üzerine yönlendirilirken; sağ el hastanın sol bacağına, sol el de hastanın sağ bacağına gelecek şekilde eller bacaklar üzerine yavaşça dokundurulur.

Siz de bunu deneyebilirsiniz. Bunu yaparken tüm manyetik enerjinizin gözleriniz ve ellerinizden hastaya gitmesini isteyin. Buna konsantre olun. İstemekten başka yap*manız gereken hiç bir şey yoktur. Bu şekilde yapılan manyetizmin çok büyük bir sakinleştirici etkisi vardır. 10 ila 30 dakika arasında değişen bir zaman süresince, hastanın ateşi hissedilir derecede düşer, ıstıraplı hal geçer. Ağrılar diner... Hasta derin bir rahatlığa gömülür...

Eğer ağrı vücudun sadece belirli bir bölgesindeyse, has*tanın yanına geçilir. Ağrıyan bölgenin hangi kutupsallıkta olduğuna bakılır. Ona göra sol ya da sağ el eğrıyan bölgeyekonulur. Baş ağrısı için sol elin hastanın alnına, sağ elin ise ensesine konulması çok sakinleştirici ve ağrıyı kısa sürede geçirici bir etkisi vardır.

Uyarma Etkisi (+ +) (- -)
Canlılık kazandırır, hareket getirir, uyuşukluk ve yorgun*luk hissini ortadan kaldırır, tansiyonu yükseltir, zihni aktiviteyi arttırır, organizmanın kendisini yenilemesine imkan sağlar.

Bunların olabilmesi için aynı isimli kutupların bir araya getirilmesi gerekir. Örneğin sağ elinizi karşınızdakinin göğsüne ya da midesine, sol elinizi de sırtına koyarak bu etkiyi sağlayabilirsiniz...

Sempatizasyonun sağlanması ve ilginin kurulması
Manyetizm uygulamasına başlamadan önce karşınızdaki kişiyle sempatizasyonun sağlanmasında çalışmanın başarısı açısından büyük önem vardır. Bu sempati sizin manyetik etkilerinizle, karşınızdaki in*sanın manyetik alanı arasında bir ahenk kurmak demektir. Da*ha bilimsel bir açıklama ile, sizin manyetik enerjinizin atomik titreşimsel düzeyiyle, karşınızda kişinin manyetik enerjisinin atomik titreşimsel düzeyi arasında bir rezonans sağlamaktır. Söz konusu sempati halinin kurulabilmesi için sizin pozitif duygu ve düşüncelerle çalışmaya yönelmeniz birinci şarttır.

Özellikle aralarında sevgi ve sempati bağı bulunan kişi*lerin, birbirlerine çok daha kolay manyetik etkiler göndere-bilmesinin asıl nedeni budur.

Manyetizm uygulamasına başlamadan önce enerjiler arasında rezonansın kurulabilmesi ve ilk manyetik enerjinin aktarılabilmesi için el tutma denilen bir yöntem vardır. Bu yöntem iki farklı şekilde uygulanabilir:

Bunlardan birincisi , sizin baş parmağınızla, karşınızdaki kişinin baş parmaklarının temas ettirilme yöntemidir. İkincisi ise bütün parmakların teması ile rezonansın sağlanmasıdır. Süjenin avuç içi yere, sizinki havaya bakacak şekilde, birinci parmak boğumlarını üst üste koyunuz. Bu du*rumda sizin avucunuz havaya doğrudur ve süjenin birinci par*mak boğumları, sizin parmak boğumlarınızın üzerindedir. Baş parmağınızı da süjenin ortanca parmağının üzerine koyunuz.

Bu el tutma yöntemlerinden kendinize en uygununu seçerek karşınızdaki kişiyle ilk manyetik rezonansı sağlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin tam karşısına oturunuz. Onu vere*ceğiniz telkinlerle gevşetin. İyice gevşesin. İlk önce iki kaşınızın arasına bakmasını isteyin. Siz de onun iki kaşının arasına bakın. Ya da göğüs bölgesine konsantre de ola*bilirsiniz. Bacakları sizin bacaklarınızın arasında olmalı ancak bacaklarınız birbirine değmemelidir. Sadece eller temas halinde bulunmalıdır.

8 - 9 dakika boyunca uygulayacağınız bu işleminiz, karşınızdaki kişiye ilk manyetik enerjiyi aktarma imkanı da sağlayacaktır. Daha sonra karşınızdaki kişinin özel bir bölgesinde bir ağrı varsa, o bölge üzerinde manyetik pas uygulamalarına girişmeniz gerekir.

El tutma yöntemleri, sadece ilk sempatinin kurulmasında değil, aynı zamanda karşınızdaki kişiye genel manyetik enerji aktarımında ve onu manyetik alanınıza alarak uyutma işlem*lerinde de kullanılır. Manyetik İpnoz çalışmalarında kullanılan bir yöntemdir. Ancak bu tür çalışmalar yapabilmek için manyetik enerjinizi arttırmak ve onu belli bir yere toplaya*bilirle becerinizi çok iyi geliştirmiş olmanız gerekir.

El tutma yöntemiyle manyetik enerjilerinizi karşınızdaki kişiye aktarmaya başladığınızda, en fazla 1-2 dakika içinde karşınızdaki sizden elleriniz vasıtasıyla yayılan manyetik ener*jileri bir sıcaklık duygusuyla hisseder. Karıncalanmalar ve seyirmeler de görülebilir. Başında ve tüm bedeninde ağırlık hisseder. Daha ileri aşamalarında tamamen ipnotik bir uykuya dalabilir. Ama siz ilk başlarda bunu yapmayın.

Eğer karşınızdaki kişi çalışmanız sırasında manyetik ipno*za girer ve uyursa, hemen manyetik enerji aktarımını kesin ve ayağa kalkarak yatay paslar yapmaya başlayın... Böylelikle ona yüklediğiniz manyetik enerjileri dağıtın... Derhal uyana*caktır...


MANYETİZM YÖNTEMLERİ
İnsan bedeninin bütün yüzeyinden manyetik bir enerjinin çıktığı bugün bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır. Fakat bedenin bazı bölgelerinden daha kolay ve daha yoğun olarak çıktığı saptanmıştır. Bunları başlıca dört kısımda toplayabiliriz:
1- Eller, avuç içi ve parmaklar.
2- Gözler, iki kaşın arası ve beynin üst kısmı.
3- Göğüs bölgesinin tam ortası.
4- Dizler ve ayaklar.
Manyetik enerjilerin gönderilmesinde en uygun araçlar ellerdir. Bu nedenle tüm manyatizörler ellerini kullanırlar.


MANYETİK ENERJİLERİN GÖNDERİLMESİBaşlıca 4 farklı uygulama tekniği vardır. Bu tekniklerden hangisinin kullanılacağı yapılmak istenen çalışma türüne göre seçilir.

1-PASLAR
"Dikey" ve "Yatay" olmak üzere iki farklı şekli vardır.

a) Dikey Paslar:
Süjeniz oturmalı, siz ise onun 50 -60 cm uzağında ayakta durmalısınız. Ayaklarınızı biraz açarak ağırlığınızı iki eşit par*çaya bölün. Üst kısmınızı serbest hareket edebilecek şekilde serbest tutun. Ellerinizi fazla sıkmadan yumruk yapıp aşağıya sarkıtın. Konsantre olun ve tüm manyetik güçlerinizi elleriniz*de toplayın. Bunu yapabilmek için yavaş yavaş derin bir nefes
alın ve nefes alırken tüm manyetik güçlerinizin ciğerlerinizin bulunduğu göğüs bölgenize dolmasını isteyin. Biraz nefesinizi tutun ve manyetik güçlerinizin göğüs bölgenizde toplandığını hissedin. Sonra nefesinizi yavaşça verirken manyetik güç*lerinizin kollarınızdan yumruğunuza akmasını isteyin ve bunu hissedin. Bunu yedi kez tekrarlayın.

Artık hazırsınız... Parmaklarınız hala kapalı... Kollarınızı ve yumruğunuzu vücudunuzun gerisine doğru kaydırın ve 10 saniye bekleyin... Sonra her iki kolunuzu gövdenize dik gelmeyecek şekilde, yanlardan süjenizin baş kısmının en tepe noktasına kadar kaldırın. Yumruklarınız hala kapalı. Yum*ruğunuzu süjenizin başına iyice yaklaştırın. Ellerinizi süjenizin başına değdirmeden, sanki avucunuzda buğday taneleri varmış da onları boşaltıyormuş gibi bir hareket yaparak ellerinizi açın. Parmaklarınız yarı aralık, hafif içe doğru kıvrık çok az gergin bir durumda elleriniz süjenizin başında duruyor. Kollarınızı gergin tutun fakat kesinlikle kaslarınızı sıkmayın. Bileğiniz çok az aşağıya doğru bükük olmalıdır.

Şimdi ellerinizi süjenizin başından alın hizasına doğru yavaş yavaş kaydırmaya başlayın... Parmaklarınızla onun be*deni arasında en fazla 7-8 cm mesafe olmalıdır. Elleriniz önce alın hizasına oradan kaşlar, gözler, yanaklar, boyun, göğüs, mide, karın bölgelirini de bitirdikten sonra en son dizlerine kadar gelecek ve orada pas tamamlanacaktır. Pas yaparken gözlerinizle ellerinizin geçtiği bölgeleri izleyin. Gayet sakin olun. Ve tüm konsantrasyonunuzu bu işe verin. Sizden yayıl*makta olan manyetik etkilerin karşı tarafa geçmesi için içiniz*den istekte ve telkinde bulunun...

Yapacağınız tek şey: İstemektir...

Pas tamamlanıncaya kadar mümkün olduğunca gözlerinizi kırpmayın. Çünkü tesirler gözlerinizden de çıkmaktadır. Dikey paslarda ellerin baş hizasından dizlere kadar gelişi ortalama 1.5 dakika içinde bitirilmelidir.

Pas bittiğinde ellerinizi yavaşça yanlardan aşağıya sarkıtıp parmaklarınızı fazla sıkmadan yumruk yapıp 10-15 saniye bekleyiniz. Kendinizi gevşetin.
Tesirlerin kolaylıkla aktarılabilmesi için az önce el tutma yönteminde aktarmış olduğumuz nefes alma yöntemini kul*lanınız. Her bir yeni pasa başlarken derin bir nefes alın. Ne*fesinizi ciğerlerinizde çekerken, manyetik enerjilerinizi gögüsünüze toplayın. Bunu yaparken yavaş yavaş kollarınızı yumruklarınız kapalı olarak süjenizin başının üzerine doğru kaldırmaya başlayın. Sonra nefesinizi tam vermeye başlaya*cağınız an ellerinizi açın. Nefesinizi vererken sağladığınız konsantrasyonla, bu enerjileri elleriniz ve gözleriniz vasıtasıyla süjenize aktarın. Yavaş yavaş yine aynı şekilde dizlere kadar gelin.
Paslar aşağı noktalara doğru inerken gövdenizi biraz öne doğru eğebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri her bir yeni pasa başlarken ellerinizi süjenizin yanlarından kaldırmaktır. Göğüs hizasından kaldırdığınız takdirde yük*lediğiniz manyetik enerjileri kendiniz bozmuş olursunuz. Çünkü tersine hareket yüklenen enerjinin dağılmasına neden olur.

b) Yatay Paslar:
Dikey pasların etkisini ortadan kaldırmak için kullanıldığı gibi aynı zamanda baş ağrılarına karşı çok etkilidir. Ağrıları hafifletir, sakinlik verir, dinlendirici bir etkisi vardır. Günlük yaşantımız içinde üstümüze biriken negatif tesirle*rin ve ağırlıkların temizlenmesinde kullanılır.

Dikey pas yapacakmış gibi süjenizin yanında pozisyonu*nuzu alın. Elleriniz yumulu ve kollarınız yanlarınızda aşağıya doğru sarkık duruyor. İçinizde tesirleri dağıtacak güç ve istek var. Bunu kuvvet*le istiyorsunuz... Yine dikey paslarda olduğu gibi ellerinizi bir müddet geriye doğru kaydırıp 10 saniye bekleyin. Derin bir nefes alın ve elleriniz yumulu olarak kollarınızı yandan süjeni-zin baş kısmına kaldırınız. Nefesinizi verirken ellerinizi açınız. Tam o anda sağ elinizi sola, sol elinizi de sağa doğru kaydıra*rak havada büyük bir çarpı işareti çizerek ellerinizi süjenizin dizlerine kadar getirerek pasınızı bitiriniz. Bu pasın süresi 2-3 saniyedir. Yatay paslarda elleriniz süjenizin bedenine 6-7 cm kadar yakın olmalı ve sanki bir şeyleri kenara itiyormuş gibi bir hareket yapmalıdır.


2- EL UYGULAMASI
Günümüzde tüm manyetizörlerin en fazla kullandıkları çok etkili bir tekniktir. Aynı anda tek ya da iki elle birlikte uygulanabilir.
Vücudun belirli bir bölgesine 3 ila 10 cm uzaklıktan elin açık bir halde sabit tutmaktır. Manyetik enerji parmaklar ve el ayasından aktarılır. Bedenin polarizasyonu dikkate alınarak ve yapılmak istenen etkinin durumuna göre sağ ve sol eller uygun noktalara tutulur.

El uygulamasında el hafif içe dönük ve parmaklar hafif aralık halde tutulmalıdır. Manyetizmin etkisini arttırmak için süjenin bedenine dokunmak gerekli değildir. Ancak dokun*makta herhangi bir sakınca da yoktur. Hatta manyetik enerjile*rin daha kolay aktarılmasını sağlar...

El uygulamasında özellikle ağrıların dindirilmesinde ov*mak ya da sıvazlamak da çok etkili sonuçlar vermektedir. Bir yerimizi sert bir yere çarptığımızda iç güdüsel olarak o böl*gemizi ovuşturmamız aslında bilmeden yaptığmız bir el tutma yöntemidir.

Bir başka el uygulama şekli de yukarıda görüldüğü gibi parmakların bir araya getirilerek istenen bölgeye dik şekilde tutulmasıdır. Bu yöntem de de parmaklarınız vücuda temas edebilir ya da ettirmeden de manyetik enerjinizi aktara*bilirsiniz.

Örneğin başı ağrıyan bir tanıdığınızın alnına yukarıdaki şekilde gördüğünüz gibi ellerinizin parmaklarını birleştirerek tam iki kaşının arasına koyun ve biraz bastırarak sağa doğru çevirin. Bunu 15-20 kez tekrarlayın baş ağrısı anında kesile*cektir. Aynı şeyi kendi kendinize de uygulayabilirsiniz.

3- ÜFLEMELER
Manyetik enerjilerin aktarılmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biri de üflemelerdir.

Nefes manyetik etkileri en iyi aktaran ve en iyi taşıyan araçların başında gelir. Anadolu halk inançlarında özellikle büyüklerimizin çocukları okuyup üflemelerinin ardında yatan gerçek budur. Ancak günümüzde asıl köken tamamen unutul*muş durumdadır. Okuyup üfleyen bile yaptığı şeyin asıl sebe*bini bilmeden bunu yapmaktadır.

Manyetizm'de de üflemeler çoğunlukla şifa vermek için kullanılır. Çok pozitif bir etkisi vardır. Özellikle organik aktiviteyi hızla arttırır. Organizmayı dengeye sokar.

Manyetik enerjinizi aktarmak istediğiniz bölgeye dudak*larınızı yaklaştırarak, sanki bir cama "hoh" yapar gibi üfleme yapabileceğiniz gibi küçük bir boru aracılığıyla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Hatta küçük bir boru kullanmak daha iyidir. Nefesinizin ve buna bağlı olarak da manyetik enerjilerinizin sağa sola dağılmadan istenen bölgeye yoğun olarak aktarıl*masını sağlar.
Manyetizm de bir de, sanki bir mum alevine üflermişce-sine yapılan ve adına da soğuk üfleme denilen bir başka uygu*lama daha vardır. Bu üfleme süjenin alın kısmına uygulanır. Manyetik etkileri dağıtmak ve manyetik uykudan uyandırmak için kullanılır.

4-EL TUTMA
Manyetik enerjinin aktarılma metotları arasında başta sempatizasyonun sağlanması ve rezonansın kurulması tekniği olarak sizlere aktarılan el tutma yöntemi aynı zamanda manyetik enerjilerin aktarılma yöntemlerinden de biridir. Bu yöntemle de manyetik enerjiler çok kolaylıkla aktarılır.


MANYETİK ENERJİNİZİ ARTTIRICI PRATİKLER
1
Bir sandalyenin üzerine büyükçe birkaç yastık koyun ve karşınızda sanki bir insan oturuyormuş gibi, dikey pas çalış*malarını tüm ayrıntılarıyla uygulayın. Özellikle nefes alarak manyetik enerjileri göğüs bölgenize toplama ve nefes verirken topladığınız bu enerjileri elleriniz vasıtasıyla yastığa aktarma çalışmalarına ağırlık verin... Nefesinizi burnunuzdan ağır ağır alın bir süre tutun ve nefesinizi verirken tüm manyetik enerjilerinizin önce omuzlarınızdan sonra kollarınızdan geçerek el*lerinizden yayıldığını kuvvetle imajine edin... Bu alıştırmayı ne kadar çok yaparsanız o kadar deneyim sahibi olursunuz.

2
Çeşitli maddeler üzerinde el uygulaması çalışması yapınız. Ellerinizden yayılan sıcaklığı hissedin ve onu çoğaltmaya çalışın. Manyetik enerjileriniz arttıkça elleriniz alev alev yan*maya başlayacaktır.

İlk denemelerinizi yine yastık üzerinde yapabilirsiniz... Daha sonra bitkiler üzerinde de çalışabilirsiniz... Yeterli dene*yim sağladıktan sonra, başı ağrıyan arkadaşlarınız üzerinde de*nemelere başlayabilirsiniz.

3
Sizinle deney yapmayı kabul eden bir kişiyi ayakta tutun. Sırtı size dönük durumda olsun... Topuklarını birleştirsin ve haraketsiz olarak beklemeye başlasın... Ellerinizi 1 - 2 cm mesafeden omuzlarının hizasında tutun. Elleriniz omuzlarına değmesin...

Gözlerinizle tam ensesine bakın... Konsantre olun... Size doğru kaykılmasını isteyin... Bunu yoğun olarak arzu edin ve ensesine bakarken bunu aynı zamanda telkin edin... Az sonra hızla size doğru kaykılacağından emin olun... Bunu yapa*bilmek için ellerinizi omuzlarından yavaş yavaş kendinize doğru geri çekin. Ellerinizi geri çekerken manyetik alanınıza kapılarak arkaya doğru yıkılmaya başlayacaktır...

4
Manyetik enerjinizi arttırıcı patikleri yaparken aynı za*manda dikkat etmeniz gereken bir takım noktalar da bulun*maktadır. Eğer bu alanda bir başarı elde etmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere uymakta özen gösteriniz.

a) Enerjinizi tasarruflu kullanınız... Bu, günlük yaşamınız*da yorulmayın, fiziki olarak ağır işler yapmayınız anlamında değildir. En yorucu işlerde bile çalışsanız, bunun size bir zararı yoktur. İstirahat ederek fiziksel olarak dinlenebilirsiniz. Ancak enerjilerinizi kontrolü harcayın dememizin sebebi başkadır. Burada kastedilen kıskançlık, hasetlik, vesvese, gibi negatif duygu ve düşüncelerle psişik enerjilerinizi boşu boşuna harca*mamaktır. Çünkü bunlar dinlenerek asla yerine getirilemezler.

b) Sinirlerinize hakim olunuz. Asabi ve öfkeli taraflarınız manyetik enerjilerinizi boşu boşuna sizden alıp götürür.

c) Konsantrasyon çalışmaları yapınız.

d) Her gün mutlaka 20 dakika gevşeme egzersizlerinizi muntazam olarak uygulayanız.

e) Kendinize güveniniz ve kendinizi seviniz...

Bunlara dikkat ettiğiniz müddetçe, yukarıda aktarılan pra*tikler hem size deneyim kazandıracak, hem de bunları dener*ken, manyetik enerjilerinizi nasıl kontrol edeceğinizi, daha sonra da bu enerjilerinizi nasıl karşınızdaki bir kişiye aktaraca*ğınızı göreceksiniz...


MANYETİZMİN İNSANLARA KAZANDIRDIKLARI
Parapsikolojik gelişimin sınırları içinde konuya yak*laşıldığında, manyetizmin gerçekten de insana kazandırdığı bir takım artılar olduğu görülmüştür. Bunları birkaç maddeyle özetlemek istiyorum:

* Manyetik etki alanınız genişler. İnsanlar sizin yanınızda kendilerini rahatlamış ve huzurlu hissederler...
* Konuşma kabiliyetiniz artar. Toplum içinde çok daha ra*hat ve düzgün konuşursunuz. Sözleriniz karşınızdaki insanlar üzerinde etkili olur. Sözlerinize ve size çok rahat güvenirler.
* Hastalıklara yakalanma riskiniz minimum boyutlara iner.
* Çevrenizdeki hastaları manyetik gücünüzle orantılı ol*mak üzere kısmen ya da tamamen iyileştirebilirsiniz...
vs...


EN UYGUN SAAT VE EN UYGUN SÜRE
Yapılan bilimsel deneyler insandan çıkan manyetik enerji*lerin her saat aynı olmadığını göstermiştir.
Alman fizikçi Reichenbach manyetizörlerin elleri üzerinde yaptığı araştırmada özellikle belirli saatlerde manyetik enerji*lerin çok daha yoğunlaştığını tespit etmiştir.
Elde edilen bulgulara göre ellerden en fazla manyetik enerjilerin çıktığı saatler:
10.00 - 12.00 ve 18.00 - 21.00 saatleri arasıdır.
Buna karşılık manyetik enerjilerin en düşük devreleri: 14.00- 15.00 saatleri arasıdır.
Manyetizm çalışmaları için en uygun süre ise, 5 ila 30 dakika arasıdır.

MANYETİK İPNOZİpnozun iki çeşidi bulunmaktadır. İpnotik ipnoz ve manyetik ipnoz olmak üzere... İpnotik ipnoz tamamen telkine dayalı. Manyetik ipnozda ise uyku hali telkinle değil yollanılan manyetik tesirlerle sağlanır demiştik... Manyetik ipnozda uyku hali sağlandıktan sonra yapacağınız çalışmaya göre yine telkinden yararlanasilirsiniz. Ancak tek fark, birinde uyku hali telkinle sağlanırken, diğerinde tamamen manyetik etkiler kullanılmasıdır.

Ayrıntılara girmeden çok basit olarak bir manyetik ipnoz nasıl yapılır şimdi bunu görelim:
Öncelikle hemen belirtelim ki, ilk şart manyetizörün çok gelişmiş bir manyetik güce sahip olması gerekir. Ancak bu yeterli şart değildir... Bir kimsenin manyetik uykuya sokulması için, belli bir derecede hassasiyeti bulunması gerekir. Bundan sonrası çok kolaydır...

Süjenizi ya da hastanızı rahat edeceği bir koltuğa oturtun. Elleri dizleri üzerinde durmalı ve gözlerini kapamalıdır. Mümkün olduğu kadar süje zihnini boşaltarak az sonra ken*disini saracak olan uyku haline hazırlamalıdır. Bundan son*rasını adım adım takip edelim...

1
Süjenizin önce tam karşısına geçip oturun... Onun bacak*ları sizin bacaklarınızın arasında kalmalıdır... El tutma tekniklerinden birini uygulayarak ilk ilgi ve sempatizasyonu sağlayınız... (3 dakika)

2
Daha sonra ayağa kalkınız... Süjenizin sağ tarafına geçip kendinizi serbest bırakıp konsantrasyonunuzu sağlayınız. Ku-tupsallaşma kuralları gereği süjenizde gevşemeyi sağlaya bilmek için, sağ elinizi ensesine, sol elinizi de alnına koyarak tüm manyetik güçlerinizi aktarmaya başlayınız. Burnunuzdan derin bir nefes alırken tüm manyetik güçlerinizi göğüs bölge*nize toplamayı ve ağzınızdan nefes verirken omuzlarınız ve kollarınızdan geçen manyetik güçleri rahatlıkla aktarmayı ade*ta alışkanlık haline getiriniz. Bu işleminizle; hem ilgi halini güçlendirecek, hem de süjenizi yoğun olarak manyetik enerji*lerle doldurmuş olursunuz. Böylelikle süjeniz artık iyice gev*şeyecek ve ellerinizden yayılan enerjilerin verdiği yoğun sı*caklık duygusuyla iyice kendisinden geçmeye ve rahatlamaya başlayacaktır. (7 dakika)

3
Süjenizin arkasına geçerek el*lerinizi yandaki şekilde görüldüğü gibi başına koyun. Bunu yaparken kesinlikle kulaklarını kapatmamaya özen gösterin. (2 dakika)

4
Ellerinizi çekiniz ve süjenizin önüne geçerek, baştan karın kısmına kadar çok ağır 5 kez dikey paslar yapmaya başlayınız. Hiç acele etmeyin... (6 dakika)

5
El uygulaması yöntemiyle dokunmadan gözlerine, alnına, kulaklarına manyetik enerjiler gönderiniz. Bunu yaparken sü*jenizin ipnotik uykusuna yardımcı olarak kısık bir sesle; uyu*ma ihtiyacı içinde olduğunu, gözlerinin ve tüm vücudunun ağırlaştığını, giderek kendinden geçtiğini, dış dünya ile ilgisi*nin kesildiğini, uyumakta olduğunu, artık sesinizi bile duyama*dığını telkin edebilirsiniz...
Manyetik gücünüz ve süjenizin hassasiyeti arttıkça bu tel*kinlere gerek kalmayacaktır. Ancak bu telkinlerin kullanılma*sında bir sakınca yoktur. (5 dakika )

Son olarak birkaç dikey pas yaptıktan sonra artık süjeniz kendi hassasiyetiyle ve sizin manyetik etkinizle orantılı ipnotik uykunun hafif, orta ya da derin safhasında bulunmaktadır. En azından a ritmine girmiş ve her türlü telkine ve manyetik etkiye açık bir haldedir.

Onu kısa bir süre kendi halinde bırakın ve kendinizi yeniden manyetik enerjilerle doldurun. Bunu nasıl ya*pacağınızı biliyorsunuz. Ayakta durun. Ellerinizi yana yumruk yapıp sarkıtın. Hafice kollarınızı geriye doğru itiniz. Nefes al*ma teknikleriyle enerjilerinizi göğüs bölgelerinize ve oradan da yumruk yapılmış ellerinize biriktirin. Ellerinizi açmadan enerjileriniz çıkmaya başlamayacak. Bunu içinizden kendinize telkin edebilirsiniz. (Azami 1 dakika)


7
Artık süjeniz de siz de hazırsınız... Onu hangi amaçla manyetik etki alanınıza alarak gevşettiyseniz, o işleme başlayınız. Vücudunun her hangi bir bölgesinde ağrı varsa onu el uygulama yöntemleriyle giderebilir ya da telkin metotlarıyla istenmeyen alışkanlıklarından vazgeçirtebilirsiniz...
Bu çalışmayı sadece bir deney amacıyla yaptıysanız ona bu süre içinde uyandıktan sonra kendisini canlı, neşeli, duyarlı hissedeceğine dair telkinlerde bulunabilir ya da ona enerjinizle zindelik kazandıracak el uygulama yöntemleriyle manyetik paslarda bulunabilirsiniz. (20 dakika)

8
En az 15 kez yatay paslarla süjenizin üzerindeki manyetik etkileri dağıtınız. Ona yavaş yavaş gevşeme halinden çıkmak üzere olduğunu ve bu duruma kendini hazırlamasını telkin edi*niz. Üçe kadar saydıktan sonra tamamen uyanacağını söyleyin ve yavaş yavaş üçe kadar sayın ve elinizi şıklatın... Tamamen uyanmış olduğunu söylerken birkaç kez daha yatay paslarla
manyetik etkileri dağıtın. Alnına birkaç kez soğuk üfleme ya*pın... Son olarak ellerinizi ona dokundurarak başından dizleri*ne hatta bacaklarına kadar yukarıdan aşağıya 9-10 kez hızla çekin. Her elinizi çekişte elinizi silkeleyin... Biraz öne eğilme*sini isteyin ve başından ensesine oradan da sırtına beline kadar hızla el çekme işlemlerinizi tekrarlayınız. Aynı işlemi kollan için de uygulayınız. Bu, onun bütün enerjilerini yerli yerine getirici büyük bir etki yapacak ve onu inanılmaz derecede ra*hatlatacak, üstündeki tüm ağırlıkları alacaktır. (6 dakika)

Bu tür bir manyetizm çalışmasının toplam süresi ortalama 40 dakika ile 60 dakika arasında sürebilir.


EŞYALARIN MANYETİZE EDİLMESİ
İnsandan yayılan manyetik enerjileri özellikle bazı eşyalar çok kolaylıkla depolayabilmektedir. Bunlar arasında; pamuklu ve yünlü dokumalar, cam, altın, çelik plakalar ve tahta cisimler ve su sayılabilir. Özellikle suyun manyetik enerjileri depolaya-bilmede çok daha etkin rol oynadığı bilinmektedir.
Yine "Anadolu Halk Geleneklerinde karşılaşılan, okun*muş suların şifa dağıttığına dair inacın köklerini burada ara*mak icabeder. Bu inancın da ilk ortaya çıkışı bu prensibe dayanmakla birlikte aradan geçen yıllar, asıl kökeni unuttur*muş geriye sadece dinsel ağırlıklı bir tema kalmıştır. Oysaki dinsel bir tema değil, bu inancın temeli tamamen parapsişik bir fenomene yani manyetizme bağlıdır...

Uzakta olan bir kimseye bu şekilde manyetik paslar gön*derilebilir... Yapılan deneysel çalışmalar bunun mümkün ola*bileceğini göstermiştir.
Suyu nasıl manyetize edebiliriz?

Suyun manyetize edilebilmesi için bir tasın içine su doldu*run. Karşısına geçip oturun ve konsantre olarak ellerinize manyetik enerjilerinizi biriktirin. Parmaklarınızın uçlarını suya so*kun ve 2 dakika süresiyle manyetik etkilerinizi suya yönlendi*rin. Daha sonra iki elinizle birlikte çok yavaş olarak suyun üs*tünden dikey paslar yapın... Parmaklarınızı birleştirerek el uy*gulaması yöntemiyle manyetik akışkanlarınızı suya geçirmeye devam edin... En son olarak ellerinizi kabın yanından tutarak hem el uygulaması yapmaya devam edin, hem de suya 10 kez sıcak üfleme yapınız.

10 dakikalık bir süre içinde bir tas su çok kolaylıkla man*yetik tesirlerle doldurulabilir. Çalışmanız bitince suyu ağzı ka*palı cam bir şişeye ya da bir kavanoza boşaltabilirsiniz. Cam şişeye bir başkası dokunmamalı ve mutlaka beyaz bir bezle iyice sarılmalıdır.

Suyu manyetize ederken, hangi amaçla bu işlemi yapıyor*sanız, mutlaka zihninizden kuvvetle bunu geçirmeli ve bu kon*santrasyonunuzla, o isteğinizi manyetik enerjilerinizle birlikte suya geçirmelisiniz. Böylelikle neyi hedeflediyseniz, o isteği*niz gerçekleşmesi daha kolay olacaktır.
Eğer belirli bir isteğiniz yoksa hiç bir şey düşünmeden sa*dece manyetik enerjilerinizle de, suyu manyetize edebilirsiniz. Bu tür manyetize edilmiş sular içene güç veren doping gibi bir etkide bulunurlar.

Manyetize edilmiş suların çok güçlü bir etkisi vardır. Ade*ta sihirli bir güç gibidir. Ani etki gösterirler. Manyetize edilmiş suların tadında da bir değişme olur. En az 2 - 3 gün bu sular saklanabilir ve etkileri kaybolmaz. İpek bir örtüyle örtülerek saklanmaları tavsiye edilir.

Ne yazık ki bu tekniği bilen bazı kişilerin, bu tür uygula*maları olumsuz yönlerde de kullandıkları görülmüştür... Man*yetik enerjileriniz adeta birer taşıyıcı gibidir. Eğer onlara nega*tif duygu ve düşünceler yüklerseniz onları taşırlar. Zarar ver*mek istedikleri bir kişiye manyetize ettikleri suyla negatif enerjiler göndererek onları çok büyük sıkıntılara sokan kişiler her toplumda çıkmıştır. Dileriz ki, bundan sonra ve özellikle de 2000'li yıllarda bu teknikler hep pozitif düşüncelerin taşıyıcı*ları olarak çalışsınlar... Ümidimiz ve temennimiz budur...

Negatif düşünce enerjileri arasına katılmadığı müddetçe manyetik enerjilerin hiç bir zararı yoktur. Fazlası derhal bün*yeden atılır. Manyetik etkiler bir ilaç gibi tek yönlü gücü yok*tur. Özel olarak şu hastalığa iyi gelir, şu hastalığa iyi gelmez gibi bir ayrımı da yoktur. Manyetik enerjiler bütün organlara etki ederler. Organizmanın işleyişinde dengesizlik yaratan her şeyi düzene sokarlar. Sağlığı oluşturan güçleri dengeye otur*turlar.

-Alıntıdır-

Hiç yorum yok: