Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

11 Mart 2011 Cuma

Olanaksız düşün peşinde

Darion-Dale Wasserman'la Mitch Leigh'in 1965 tarihli müzikal oyunundan esinlenilen dramatik müzikal, soylu, şair, yazar Don Miguel de Cervantes'in baskıcı kiliseye, amansız engizisyona karşı duruşunu başarıyla anlatıyor.
Kutsal kilise ve engizisyonu eleştiren bir oyun yazan, çağlar boyunca önemi giderek artan yazar Miguel de Cervantes engizisyonun adamlarınca tutuklanır, sadık hizmetçisi Pedro
ile birlikte hırsızların, katillerin bulunduğu bir tutukevine konur.

Onların elinden kurtulmak için düşgücünü çalıştıran Cervantes tutuklulara taşranın efendisi Alonso Quijana, öteki adıyla güçsüzlerin, düşkünlerin koruyucusu, Mança’nın şövalyesi Don Kişot, sadık uşağı Sancho Panza ve yaşlı beygiri Rosinante’nin öykülerini anlatmaya başlar.

Bu serüvende yel değirmenlerini devler olarak gören Don Kişot onlarla savaşır, dünyadaki kötülükleri yokeder, güzeller güzeli Dulcinea’ya aşık olur. Her gerçek şövalyenin olduğu gibi onunda en büyük görevi olanaksız düşün peşinde arayışa devam etmektir.
Mançalı Don Kişot’a göre arayışın peşinden giderken kazanmak ya da yitirmek hiç önemli değildir, önemli olan arayışın ta kendisidir.



The Impossible Dream adlı unutulmaz şarkının yer aldığı müzikalde Peter O’Toole gözüpek yazar Cervantes ve yaşamı olduğunca değil düşlediği gibi gören efsanevi kahraman Don Kişot karakterini görülesi bir yetkinlikle yorumluyor.

Man of La Mancha (Don Kişot)
Yönetmen: Arthur Hiller
Oyuncular: Peter O’Toole, Sophia Loren, James Coco, Harry Andrews, John Castle, Brian Blessed/ 1972, 123 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.

Hiç yorum yok: