Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

28 Mart 2011 Pazartesi

1960 lı yıllarda Türkiye'de Çizgiroman

1960 lı yıllarda Türkiye'de Çizgiroman

1. Mayk Hammer - Güneş yayınları tarafından basılmış 1962 yılı Can Okan tarafından çizilmiş Türk Çizgi Romanı gerçekten iyi bir örnek altta iç sayfalardan biri;


2. Arkadaş - Jerry Spring; Marc Dacier: 1962 yılında Karaca yayınevi tarafından tamamı renkli olarak basılmıştır. İçinde renkli tenten maceraları bulunmaktadır.



3. Barbaroslar - Ratip Tahir Burak tarafından Barbaroslar 1963 yılında atlas kitapevi tarafından basılmıştır. Ünlü Türk gemiciler Barbaroslar’ın yaşamını resimli roman olarak büyük formatta yayınlanmıştır.




,,

4. Tina: Tina dergisinin içinde Barbie, Jane Bond gibi kadın kahramanların maceraları yer almaktadır. Ceylan yayınevi tarafından basılmış olan bu resimli roman 1964 yılında yayınlanmıştır. Büyük formattadır.



,
 
5. Serüven: 1964 yılında western serüvenleri serüven dergisi işle yayınlanmıştır.



6. Red Kit - Yeni Resimli Güneş tarafından; Red Kit 1965 basımıdır içinde Mandrake ve Kızılmaske var. İç sayfa örnekleri aşağıdadır



,
 
7. Ogan -Ogan bir viking kahramanıdır. Abdullah Turan tarafından Karaoğlan yayınlarınca basılmıştır. 1966 yılında Türk okuyucusu ile tanışmıştır.



8. Kaplan: 5 ayrı maceranın yayınlandığı kaplan 1967 yılında kaplan yayınları tarafından basılmıştır. İçerisinde Gol Kralı ,öldüren oyuncaklar, gladyatör olarak, mersinli Mehmet, dünyanın sonu gibi maceralar içerisinde vardır.



Hiç yorum yok: