Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

13 Mart 2011 Pazar

Kefir Ve Çocuklara Faydaları

Kefirin Önemli Faydaları, Kefirin İnsan Sağlığı İçin Faydaları, Okul Çağı Çocukları İçin Kefir Faydaları
Kefir ve ev yoğurdu bağışıklık sistemini güçlendirip alerji oluşumunu önlüyor ve vücuttaki mikropların çoğalmasına engel oluyor. Özellikle okula giden çocuklarımız için kefir harika bir yiyecek.
Sağlıklı olmanın ve hastalıklardan uzak kalmanın en önemli yollarından biri doğru beslenme… Özellikle okul çağındaki çocuklarımızı hastalıklardan korumak için onların doğru beslenmelerini sağlamamız gerekiyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, çocukların sağlık açısından çok yararlı olan bazı gıdaları yeterince tüketmediğini söylüyor. Bu gıdaların başında kefirin geldiğini belirten Dr. Mindan, “Kefirin sağlıklı bağırsak florası için gerekli olan en önemli gıda olduğu unutulmamalı” diyor. Dr. Emin Mindan’ın kefirin özelliklerini ve faydalarını anlatıyor:
Atalarımız sütün iyi sindirilmediğini bundan binlerce yıl önce anlamışlar ve sütün içine iki probiyotik ilave ederek yoğurt yapmışlar. Kolay sindirilen bir besin olan yoğurt da çocuklar için çok önemli bir protein ve probiyotik kaynağıdır. Ancak, bu yararlı özellikler sadece ev yoğurdunda bulunuyor. Normalde yoğurttaki probiyotikler çoğalmaz. Ama evde yapılan kefirde 77 adet yararlı probiyotik bulunuyor. Kefir bağırsaklarımızda bulunan 400 çeşit probiyotiğin çoğalmasına yardım eder. Bu nedenle de, günlük pastörize sütü evde kefir veya yoğurt yapımında kullanılmalıdır.
Kefirin faydaları
* Kefir bağışıklık sistemini güçlendirip sindirime yardımcı oluyor. Bağırsaktan zararlı maddelerin geçişini de önlüyor.
* Kefir, ayrıca vitamin üretimi yapar, alerjik hastalıkları engeller, otizm bulgularını hafifletir ve bağırsak geçirgenliğini azaltıp böbrek taşlarına engel oluyor.
* Yararları saymakla bitmeyecek kadar çok olan kefirin yaşlanmayı geciktirdiği, idrar yolları iltihaplarını önlediği ve depresyonu hafiflettiği de biliniyor.

* Kefir ve ev yoğurdu tüketimi alerji oluşumunu önlüyor ve vücuttaki mikropların çoğalmasına engel oluyor.
* Bu mucizevi içecek evde yapılabileceği gibi ev yoğurdu ile karıştırılarak da içilebilir. Yayla çorbası veya cacık yapımında da kefir kullanılabilir.
Çocukların bağırsaklarının sağlığını tükürük testiyle inceleyin
Çocukların bağırsak floralarının sağlıklı olup olmadığı basit bir testle anlaşılabiliyor. Peki bu tükürük testi nasıl yapılıyor?
Çocuğunuz, sabah aç karnına bir su bardağı içme suyunun içine tükürsün. 15 dakika bekleyin.
a. Tükürük suyun üzerinde ise bağırsaklar sağlıklıdır.
b. Tükürük aşağıya doğru saçak şeklinde iner ve dipte birikirse ‘candida’ adlı mantar oluşumu sözkonusudur. Bu durumda şekeri ve beyaz unu hemen kesmek gerekir. Bu sorunun çözümü için de sebzeler, sarımsak, soğan, prebiyotikler ve probiyotikler son derece önemlidir.

Hiç yorum yok: