Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

16 Nisan 2010 Cuma

Yeni çağ’ın çocuklarının temel ihtiyaçları

YENİ ÇAĞ’IN ÇOCUKLARININ TEMEL İHTİYAÇLARI






Yeni Çağın çocuklarını sadece dünyevi sorunlar değil, ruhsal sorunlar da bekliyor. Çünkü Dünyanın kirlenmeye ve kuraklaşmaya başlaması gibi tüm fiziki, psikolojik ve toplumsal sorunlar ruhsal sorunları da artırıyor.

Bu nedenle çocuklara ruhsal enerji vererek ruhsal güç pompalamak, onları ruhsal açıdan canlandırmak, ruhsal destek sağlamak gerek. Ruhsal destek konusu kesinlikle psikoloji ile karıştırılmamalıdır. Bu nedenle çocuğa en iyi ruhsal enerji desteğini ruhsal bir anne veya baba verebilir; çocuk için en iyi doktor onlar olacaktır.

Yeni Çağın çocuğu Tanrıyı, Gerçekleri hep hatırlamakta, düşünsel ve fiziksel anlamda özgürce hareket etmek istemektedir. Bunda korkacak bir şey yok. Aksine Yeni Çağın çocuğu ile ruhsal yolda el ele gitmenin ebeveyne büyük faydaları var.

Unutulmaması gerekir ki, bir insan bebek olarak dünyaya geliyor olsa da, onun bir ruhu vardır ve o ruh bebekte bile olsa çok gelişmiş ve Yüce olabilir. Bu gerçek, birçok toplumda unutuluyor, ama bu konuda Uzak Doğu kültürleri örnek alınmalıdır.

Yeni Çağın enerjisi ile uyum içinde olan, çağın güzelliklerini, kahramanlıklarını yaratacak ve yaşatacak olan bu çocuğu sevmek ve daha çok sevmek gerek. Çünkü onlar, temel olarak sevgiyi bilip sevgiden anlayacak, her şeyden çok sevgiye değer verecekler. Her şeye sevgiymiş gibi yaklaşacak; her şeyi sevgi diye kucaklayacak. İşte Yüce ve Tanrısal Sevgi sayesinde bu çocukların içinde bulunduğu çevreyi, hatta toplumu Gerçek Değerler seviyesine taşıyabilecek gücü olacak.

Çocukları sevmeli ve onlara yardımcı olunmalıdır. Farklı olduğunu bilip ona sevgi ve saygı göstermek, küresel ve sosyal anlamda ilericiliğini desteklemek gerek, hatta onunla beraber yürümek gerek.

Yeni Çağın çocuklarının Yürekleri çağın Ateşsi Enerjileri ile dolu! Ve bu enerjiler Güzel ve Yüce Gerçekler için kullanılmadan Yürekte duramazlar.

Annenin ve babanın, tüm toplumun bu Ateşsi Enerjilerin değerini ve güzelliğini tam olarak idrak etmesi ve en azından bunu idrak ederek Yeni Çağa uyması çok iyi olurdu.

Yeni Çağın çocuğunun ışığı yalnız değildir ve ışığı bir mumun ışığı gibi zayıf da değildir. Milyonlarca meşale taşıyan Yeni Çağ çocukları hep beraber, parlak, görkemli ve güçlü Işıkları ile kahramanca Dünyayı aydınlatmaya çalışmaktalar. Onların Işığı Dünyayı Güzelleştirebilecek Güce ve böylece çirkinliği ve kötülüğü yakıp yok edebilecek Yüceliğe sahiptir.

Bu iyi ve temiz ruhsal işlerde, çocuğun Kutsal Meşalesinin Işığını söndürmemek gerekir! Hatta anne, babanın ruhsallaşarak, Dünyayı aydınlatmak üzere çocuğuna destek vermesi çok olumlu sonuçlar doğurur.

Yeni Çağın çocuğu üzülmeyi, acizliği, güçsüzlüğü anlayamayabilir ve kabul etmeyebilir. Çünkü kendini, kendi gerçeği olan ruhunu biliyor ve ruhunun tüm gücünü yaşıyor. Esaretin hiçbir şeklini kabul etmiyor ve Yücelikten ve toplumun Gerçek ihtiyaçlarından uzak olan cehaleti, kültürsüzlüğü, yanlışlığı değiştirmek ve düzeltmek istiyor. Ve biliyor ki, ruhun gelişimi için onun önündeki taşları kaldırmak gerek, sivri taşların üzerinde acılar içinde yürümeye alışmak gerekmiyor.

Anne ve baba Yeni Çağın çocuğundan çok şey öğrenebilecek. Bu nedenle, çocuğun Yüksek Ruhunun olabileceğini tam ve net anlamaları, onun Yüce Gerçeğe yönelik bilgilerine, ruhuna güvenmeleri ve çocuktan öğrenebilecekleri şeyler olduğuna şaşırmamaları gerek.

Tanrı’nın yarattığı bu Dünyada her şey hızla bozuluyorken, Tanrı’yı seven, bilen ve O’na tam inanan, O’na her zaman yakın Ruhların Dünyaya daha çok gelmeye başlamasının gerekli olduğu bilinmelidir. Çünkü her şeyi yaratan Tanrı, Dünyayı Güzelleştirmenin ve Yüceltmenin yolunu insanlığa göstermek ve hatırlatmak istiyorsa, bu görev için O’na yakın olan Ruhların Dünyaya gelmesinden daha doğal ne olabilir ki!?

Sevinmek ve sevmek gerek! İnsan hem Yüceliği, hem Yüce olan her şeyi sevmeli, Yücelik taşıyan Ruhu yaşamalıdır! Yeni Çağın çocuklarının Yüce ruhlarını sevgi ve sevinçle karşılayalım:

“Hoş geldiniz! Sevgim ve sevincim Yücedir ve sizinledir. Gelin bu Çağı beraber, sevgiyle ve sevinçle arındıralım çocuklarım! Çağın temiz ve saf suyu Dünyayı ve insanlığı arındırsın, ruhun temizliğini, özgürlüğünü, ruhun kendini yaşamak mümkün olsun! Ve bu temizlik ve ruhsal enerjiler sadece bizi değil, etrafımızı, hatta tüm toplumu ve Dünyayı sarsın. Daha da çoğalsın Temizlik, Güzellik ve Yücelik, Işıkla dolup aydınlatalım Dünyayı, çocuklarım!

Sevgiyle ve sevinçle - Hoş geldiniz - diye haykırıyoruz size Yeni Çağın Temiz, Yüce, Ruhsal Çocukları! Hoş geldiniz! Hadi hep beraber meşalelerimizi yakalım ve böylece Dünyayı Yüreklerimizde parlayan Ruhsal Güzellikle tüm karanlıklardan kurtaralım!”









http://yasamoyunu.blogspot.com/2010/04/yeni-cagn-cocuklar-indigo-indigo.html

Hiç yorum yok: