Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

16 Nisan 2010 Cuma

Resimlerde Kadın Unsuru

Resimlerde Kadın Unsuru

Resimlerde bayan unsuru her zmaan göze çarpan bir unsur bu yazıda bayan unsurunun teknik sebeblerini veya neden kullanıldıgını incelemicez bu yazda bayan unsurunun neden kullanıldıgına bantıksal bir bakış yoluyla bakıcaz.Mantıksal dedigim icin şu nokta yanlış anlaşılmasın mantık dışı bir şey bu olay ama biz mantıksal anlamaya çalışcaz gibi anlanmasın.
Bildiginiz gibi çok eski sanatçılardan beri bayan unsuru resimlerde öncelik almış ve önem verılmış bir konudur.Eski dönem rönesans resimlerinde bu unsur yanu bayan unsuru çok göze çarpar dönemki resimlerde bayanlar resimlerdeki anlatılmak istenen önemli konuları anlatmıştır desek yeridir bu açıdan bakılırsa Leonardo Da Vincinin resimleri buna çok güzel bir örnek olabilir.

Bayanlar leonardonun resimlerinde öne çıkan önemli unsurdur kanatlanmış bir bayan veya eliyle gögü gösteren bir bayan resimlerde bayanlar ince gizli konuları anlatan veya melekler olarak kullanılır erkek ise asiligi ve savaşcılık özelligi sebebiyle olsa gerek her zmaan savaşan veya kaslı yapılarla gösterilir.




Bayanın zarifligi ve estetigi resimlere gizem katmak ve resime estetik yönden pay vermek acısından belkide eski ressamların buldugu bir yoldu ama günümüzdede bayan unsuru önemini korumakta resimlerde bayanlara estetik ve zarafet acısından yer verilmekte ve cogu snaatcı bayan unsurunun zarafetini ve ideal güzelligini korumakta.

Erkek ise bayanın tam tersi oalrak resimlerde yerını aldı bayan zarafet, masumiyet unsurları olarak resimlerde yerini alırken erkek unsuru coggunlukla savaşcı, asi, güçlü, ve yalnız olarak resimlerde yerini aldı erkekler resimlerde ideal yapı olarak mı bilinmez sürekli kaslı ve güçlü çizildi bayan ise zarafeti temsil etti resimlerde.

Bayanın zarafetinin saf olarak gösterilmesi duygusu baynaları resimlerde ara ara oalrakta ola çıplak olarak göstermeye başladı kendini.








Resimlerdeki bayan unsuru genelde gözümüze zarif kıvrımlarla kendini gösterdi İstersenız şimdi günümüzden ve eski dönemden bayan resimlerine göz atalım:





Hiç yorum yok: