Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

19 Nisan 2010 Pazartesi

Aerobic Flâmenko ile eğlenerek kilo verin

Aerobic Flâmenko ile eğlenerek kilo verin

Yeniliklerin öncüsü Essporto Health&Fitness Club üyelerini İspanya’nın ünlü fitness ve dans eğitmeni Paquie ile buluşturuyor. Yepyeni dersler ile birlikte Türkiye’ye gelen Paquie, Flâmenko ezgileri ve aerobik hareketlerinin birleştiği Aerobic Flâmenko ile eğlenerek forma girmenizi sağlayacak... Spor ve dansı birleştirerek üyelerine eğlenirken forma girmeyi sağlayan Essporto, bahar takvimi ile de yeniliklerine devam ediyor. Bu yeniliklerden biri olan ve yalnızca Essporto Health & Fitness Club’da uygulanan Aerobic Flâmenko, aerobic konseptine Flâmenko dansının figürlerinin katılmasıyla ortaya çıkmış eğlenceli bir dans–aerobik dersi. Özel Flâmenko müzikleri, yüksek tempo ve İspanyol eğitmenler eşliğinde verilen ders, zayıflamanın yanı sıra şekle girmek için de ideal…
Essporto Health&Fitness Club ünlülerin hocası Paquie’yi Türkiye’ye getirdi…
İspanya’da tüm Essporto Welness Center’larda dans dersleri veren ve burada birçok ünlü isme eğitmenlik yapmış olan Paquie spor ve dansı birleştirdiği yepyeni derslerini Essporto üyeleri ile buluşturacak.
50 dakikada 400 -700 kalori yakılıyor…
Yaza hazırlanmaya başladığımız bu günlerde zayıflama telaşına giren herkes için son derece uygun ve farklı bir seçenek olan Aerobic Flâmenko ile tüm vücut çalışırken 50 dakikada 400-700 arası kalori yakımı gerçekleşiyor. Derste yer alan Flâmenko dans figürleri sayesinde özellikle kalça bölgesinde gözle görülür bir şekillenme yaşanıyor.
Flâmenko ezgileri eşliğinde uygulanıyor…
Özel Flâmenko dansının müzikleri eşliğinde gerçekleşen derste ritim genelde yüksek tutuluyor. Kişinin motivasyonunu olumlu etkileyen bu unsur sayesinde spor,eğlenceye dönüşüyor.
Sosyalleşmek için ideal…
50 dakika boyunca temel dans figürlerinden de yaralanılması sonucunda vücutta kıvraklık oluşuyor. 1 aydan sonra temel dans figürleri öğrenilmiş oluyor ve dans bilgisine bir de flamenko figürleri eklenmiş oluyor.



Aerobic Flâmenko’nun yanı sıra İspanyol hocalar eşliğinde uygulanan Shaking, Batuka, Aerobic Latino, Salsa Time, Ritmo Caliente gibi farklı alternatifler ile dans ve spor birleştirilerek üyelere eğlenceli dakikalar yaşatılıyor.


Kilo verme çalışmalarında egzersizlerin aerobik karakterde olanları çok önemli bir yer tutmaktadır.

Aerobik egzersizler, vücuda oksijen kazandıran ve oksijenin kullanım oranını arttıran aktivitelerdir. Günlük yaşamımızın bir parçası olan en basit aerobik egzersiz “Yürüme”dir. Merdiven çıkma, dans etme, step yapma, bisiklete binme ve yüzme içiçe olduğumuz aerobik karakterde egzersiz tipleridir. Fakat burada önemli olan bunları aklınıza geldikçe değil, düzenli fitness veya vücut geliştirme programları ile birlikte, tüm vücudu çalıştırabilecek şekilde ve bir yaşam tarzı haline getirerek uygulamak ve devam ettirmektir.
This image has been resized.Click to view original image

Aerobik egzersizde esas unsur, düzenli ve belirli sürelerde yapılarak, çalışmaların büyük kas grupları üzerinde yoğunlaştırılması ve kalp atım sayısının uygun düzeyde tutulmasıdır. Burada önemli olan, kalp atım sayısının dışına çıkılmaması, sizi nefes nefese bırakacak ve kalp atışını zorlayacak bir çalışma temposuna girilmemesidir. Egzersiz programları ve aerobik hareketler insan yaşamında en önemli vazgeçilmez sağlık unsurudurlar. Yaşam tarzı ve kilo vermek, kiloyu kontrol etmek, tüm yaşamı daha sağlıklı ve formda geçirmek için bu tür egzersiz programlarının hiç ihmal edilmemesi gerekir.

Egzersizlerin, insanın tüm yaşamı boyunca moral ve psikolojik dengeleri, metabolik faaliyetleri ve vücut fonksiyonları, kondisyon seviyesi, kalp ve damar sistemi, hormon faaliyetleri, fizik gücü, estetik ve form durumu gibi daha birçok unsurların büyük ölçülerde olumlu yönde etkilenmesi, yeni bir yaşam tarzı oluşturarak, dengeli ve düzenli sporla gerçekleşmektedir. Unutmayın, daha sağlıklı, uzun ve mutlu bir yaşama ancak böyle ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: