Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

29 Nisan 2010 Perşembe

Bugün bir dilek tutun

Bugün bir dilek tutun

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Bir Dilek Tut, Make-A-Wish Türkiye tarafından düzenlenen ve bugün dünya çapında ilk kez kutlanan ''Dünya Dilek Günü''ne ''çan çalarak'' destek verdi.
 İMKB'de düzenlenen kutlama töreni Bir Dilek Tut Derneği'nin Türkiye temsilcisi olduğu, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonu olan Make-A-Wish Uluslararası Vakfı'nın gerçekleştirdiği ilk dileğin 30. Yıl dönümü nedeniyle, Vakfın merkezi ve temsilciliklerinin bulundukları 35 ülkede aynı anda ve ilk kez yapıldı.
Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştiren ''Bir Dilek Tut, Make-A-Wish®Türkiye'nin organize ettiği Türkiye'deki kutlamalar kapsamında, bugün ''Çan Çalma Töreni'' düzenlendi.


''Bir Dilek Tut, Make-A-Wish Türkiye'' Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko ve dernek temsilcileri ile İMKB Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkan Yardımcılarının katıldığı törende, ''Dilek Çocuğu Göktuğ'' saat 09.30'da Borsa çanına vurarak seans ile birlikte Dünya Dilek Günü'nü de başlattı.
Dernek yöneticileri, İMKB'deki tören ile derneğin çalışmaları hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve daha fazla çocuğun dileğini gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.
Bugün için, Dernek tarafından, değişik etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında, bugün İstanbul'da Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kadıköy iskeleleri ile Bağdat Caddesi'nde ve İzmir, Adana ve Ankara'da gönüllüler, herkese ücretsiz olarak, Dünya Dilek Günü Rozetleri dağıtacak.
Dünya Dilek Gününe özel internet ortamında, Bir Dilek Tut İktisadi İşletmesi tarafından bugün ''gittigidiyor.com'' desteği ile e-müzayede düzenlenecek.

Hiç yorum yok: