Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

29 Nisan 2010 Perşembe

Sinema Tarihinin en Büyük Makyaj Değişimleri

Türk sinemasının altın çağını yaşadığı son aylarda izleyicilerin ilgisi Hollywood yapımlarından yerli yapımlara yönelmiş durumda. Ancak milyar dolarlık bütçeleri ile Türk yapımcıların kıskanarak baktığı Hollywood, beyazperdede mükemmeli yakalamak için hiçbir masraftan kaçınmamaya devam ediyor.Artık her filmin olmazsa olmazı haline gelen özel efekt ve makyajın en çarpıcı kullanımlarını sunalım istedik.


1. Brad Pitt – The Curious Case of Benjamin Button








F. Scott Fitzgerald’ın ünlü çocuk kitabından uyarlanan The Curious Case of Benjamin Button filminde Brad Pitt, yaşlı olarak dünyaya gelmiş ve yıllar geçtikçe gençleşen bir karakteri canlandırıyor. Doğumundan itibaren yaşadığı her dönemin başarılı sahnelerle aktarıldığı bu filmde Pitt, Fight Club ve Babel sonra en etkileyici performanslarından biri sergiliyor.



2. Heath Ledger – Batman: The Dark Knight





Batman serisinin son filmi The Dark Knght ile karşımıza Joker olarak çıkan Ledger, kariyerinin en iz bırakan oyunculuğunu göstererek aramızdan ayrıldı."Why so serious?" deyişi ile hayran kitlesini katlamışken aşırı dozda uyku ilacı alarak 27 yaşında hayatına son verdi.





3. Charlize Theron – Monster




Hollywood'un gördüğü en güzel aktrislerden olan Theron, bu film için çirkinleşmenin ötesine geçti.14 kilo alarak makyajla bu hale gelen C. Theron, lezbiyen bir fahişe ve seri katili canlandırdığı Aileen Wuornos karakteri ile En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı almıştı.



4. Emma Thompson – Nanny McPhee




Yine bir çocuk kitabından uyarlanan Nanny McPhee adlı yapımda Emma Thompson, yedi yaramaz çocuğa bakmak zorunda olan bir dadıyı canladırıyor.Filmin ilerleyen sahnelerinde gittikçe güzelleşmesiyle nasıl bir evrim geçirdiğini keyifle izleyebilirsiniz.




5. Jim Carrey - The Grinch Who Stole Christmas





Oynadığı bir çok absürd ve komedi filmleri ile oyunculuğunu kanıtlamış olan Jim Carrey bu kez karşımıza Noel hırsızı yeşil canavar olarak çıkıyor. 120 milyon dolarlık bütçesi ile dev bir yapım olan bu filmi Jim Carrey'nin performansı bile zarar etmekten kurtaramamıştı.



6. Gwenyth Paltrow - Shallow Hal




Güzelliği ile bir başka ünlü aktris Gwenyth Paltrow 2001 yapımı Shallow Hal filmi ile obez ve sedef hastası bir kadının gözünden hayatı hem güldürerek hem de biraz üzerek anlatıyor. Özel bir kıyafetle obez haline getirilen Paltrow film de normal hali ile de görülebiliyor. Farkın takdirini size bırakıyoruz...





7. Tom Cruise – Tropic Thunder






Hollywood'un en yakışıklı aktörlerinden Tom Cruise, Ben Stiller yapımı bu komedi filmine gidenler için en büyük süprizlerden biriydi herhalde.Savaş filmlerini tiye alan Tropic Thunder filminde kel, şişman, gözlüklü ve psikopat bir karakterle karşımıza çıkan Cruise, filmi aşan bir oyunculuk göstermekte.




8. Robin Williams - Mrs. Doubtfire





Genellikle dram filmleri ile bilinen Robin Williams bu kez peyazperdeye bir kadın olarak geçti.Boşanmış ve çocukları anneye verilmiş bir babanın, çocuklarına daha yakın olabilmek için ortaya koyduğu atraksiyonların komik ve bir o kadar da duygusal biçimde işlendiği bir sinema şöleni Mrs. Doubtfire. Robin Williams bu filmde hem baba hem de yaşlı dadı rolüyle yine alkışları topluyor.




9. John Travolta – Hairspray




1988 yapımı bir John Walters filmi olan Hairspray'de obez bir genç olan televizyon starı olmaya çalışan Tracy'nin yaşadıkları anlatılmakta.Tracy'nin obez annesi Edna'yı da aksiyon filmlerinden tanıdığımız John Travolta canlandırıyor.




10. Eric Stoltz - Mask




Hikayesi gerçek hayattan alınan bu filmde, bilimsel ismi "ritscher-schinzel sendromu", ingilizcesi "craniodiaphyseal dysplasia" olan, ancak "lionitis" (aslan hastalığı) olarak da bilinen genetik bir kemik hastalığı ile doğan ve onaltı yaşında ölen bir çocuğun hayatı anlatılmaktadır. Hastalık, kafatası kemiklerinde kalsyium birikmesine neden olarak, yüzün şeklinin bozulmasına yol açmaktadır. ancak, yirmi iki milyonda bir rastlanan bir hastalıktır. Rocky tiplemesi için Eric Stoltz'a yaptığı plastik makyaj, Zoltan Elek'e ve makyaj sanatçısı Michael Westmore'a

Hiç yorum yok: