Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

16 Nisan 2010 Cuma

Yeni Çağın Çocukları ( İndigo ) İndigo Çocukları

YENİ ÇAĞIN ÇOCUKLARI





İNDİGO ÇOCUKLARI

Son zamanlarda bilim adamları olağanüstü yeteneklere sahip ve indigo adındaki çocukların hızla çoğaldığını fark etmişler. Gezegenimizde hiçbir zaman olmayan yeni çocuk türü doğmaya ve hızla çoğalmaya devam ediyor. Fransa’da onlara "Teflon Çocuklar" - "Enfants Téflon" diyorlar. Britanya adalarında "Bin Yılın Çocukları" - "Children of the New Millenium" diyorlar. Rusya’da onlara "Işık Çocukları" diyorlar. Bilim adamları ise onlara "İindigo Çocukları" diyorlar. Dünyanın çoğu gelişmiş ülkelerinde, indigo çocuklarla devletsel boyutta ilgileniliyor. Ama hala birçok ülkede maalesef ne devlet adamları, ne de bilim adamları bu konuya yeterince ciddi dikkat vermemiştir. Bu tür ülkelerde milli, Ruhsal ve Entelektüel Potansiyel Araştırma Merkezi veya Komitesi yok. Ve yöneticiler Yeni Çağ’ın indigo çocuklarını desteklemiyor. Ama olağanüstü ruhsal bilince ve yeteneklere sahip olan bu yeni çocuklar belki de gelecek dünyanın tek ümididir.

Neden söz ediyoruz; nedir bu menekşe renkli Yeni Çağ’ın çocukları? Neden indigo diyorlar bu çocuklara? Çünkü onların auralarının rengi mor veya lacivert mordur yani İndigo rengindedir. Bu çocuklar birçok açıdan farklılar. İndigo çocukların bağışıklığı diğer çocuklara göre en az yirmi beş kat daha yüksektir ve bu artık ispatlanmıştır. Bugün dünyada elli yaşında olan indigolar yüzde bir, otuz yaşında olanlar yüzde on, on iki yaşında olanlar yüzde yirmi beştir. Bu rakamlar yeterince net gösteriyor ki, Yeni Çağ’ın çocukları da yeni ve farklı özelliklere sahiptir. Genelde onların birçok yüksek yetenekleri dahilik, dünyaya farklı bakış, olağanüstü hafıza, çok genç gelişme, korkusuzluk, güçlü özgürlük duygusu, vs… Bunlar onların sadece bazı özellikleridir. Bilim adamlarına göre indigo çocukların beyinleri de, genetiği de farklı. Genelde böyle çocuk dört yaşına kadar kendi entelektüel potansiyelinin yüzde ellisini ortaya koyabiliyor. Altı yaşına kadar yüzde yetmişini, sekiz yaşında ise yüzde doksanını kullanabiliyor. Eskiden bilim adamlarına göre insanın beyninin sadece yüzde beşi çalışıyor, yüzde doksan beşi uyuyor gibi sayılıyorsa; indigolarda beynin en az yüzde ellisi çalışıyor. Şimdiki bebeklerin yetenekleri, daha annenin göğsünden ayrılmadan ortaya çıkıyor.

Her millet çok iyi bilmelidir; sadece altın, para, petrol ve diğer değerli maddeler milletin değerini oluşturmuyor. Milletin önemli değerlerinin başında ilk önce Ruhsal, Entelektüel ve Kültür Değerleri gelmektedir. Budur Gerçek milli zenginlik. Akıllı olan Japonlar bunu çoktan anladılar ve kendi dahi çocuklarına uygun eğitim için para vermeye çekinmiyorlar. İsrail, kendi yetenekli çocuklarını eğitmek için özel ve çok etkileyici sistem uygulamaktadır. ABD’de yetenekli çocukları desteklemek için daha farklı ve etkileyici bir sistem çalışmaktadır.

Kimdir bu menekşe renkli çocuklar? Örneğin; Moskova’da doğan çok yetenekli bir çocuk Pavel Kronoplov altı yaşında iken çok yüksek entelekt seviyesi sergilemiştir. Uzmanlara göre onun IQ derecesi 169 (ABD başkanı G.Bush’ta IQ derecesi sadece 91). Üç yaşında iken Pavel, çok çeşitli matematik hesapları yapmayı ve hızlı okumayı zaten öğrenmiştir. O büyük memnuniyetle hem masallar, hem de üniversite kitapları okuyordu. 6 yaşındaki çocuk, Mendelev’in periodik tablosunu görünce onun temelini çözmüş. Bireysel programa göre eğitim alan çocuk, normal okulda okuyamamıştı; çünkü o, orada beyaz kargaya benziyordu. Pavel birinci sınıftan hemen dördüncü sınıfa geçti ve tüm puanları mükemmeldi. O dokuz yaşında iken Güneş en tepe noktada olduğunda Pluton gezegeninin aydınlanma derecesini çözebilmiş. Bu çalışmaya bilim adamı Akademik Andrey Kalmogorov çok yüksek değer vermiş ve kendi de zaten indigolardanmış ve 39 yaşında Akademik olmuş (bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Rusya'da da Akademik - bir bilim adamının kazanabileceği en Yüksek sıfattır ve bu sıfat Doktor sıfatından daha da yüksektir). 14 yaşında Pavel Kronoplov, ilk Rusya PC – Personal Computer - için matematiksel destekçi olmuş ve kendi çalışmalarını ilim ve hayat dergisinde yayınlamış. 15 yaşında Moskova Devlet Üniversitesine girmiş ve master yaparken matematik profesörü Y.Paulovski’nin öğrencisi olarak geleceğin matematik modelleri üzerinde çalışmış.

Hiç yorum yok: