Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

16 Nisan 2010 Cuma

Yeni çağ çocuklarının özellikleri

YENİ ÇAĞ ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ






Yeni Çağ’ın çocukları birçok ülkede indigo veya kristal çocuk olarak bilinmektedir.

İndigo çocuklar gerçek görevlerini biliyorlar, her şeye farklı gözle bakıyorlar ve eleştiriyorlar, bu bencil ve kötüleme eleştirisi değil. Tam aksine bu yapıcı eleştirileri yaratıcılıkla dolu ve bunun amacı bu Yeni Çağa geçiş döneminde eski Dünyanın evrimsel engellerini insanlıkla birlikte aşarak Yani Dünyayı inşa etmektir! İndigo çocukların görünen çok özel bazı özellikleri de vardır: gözler ve bakışlar. Onlar baktıkları her şeyi etkileme ve her şeyi değiştirme özelliğine sahiptir. Mesela sevginin olmadığı bir yerde bakışları, gözlerindeki ateşi ile etrafa sevgi saçıp sevgiyi uyandırabilecek. Elde taşınan koca ateşli bir meşaleden etrafa dağılan ve düştüğü yerde yeni meşaleleri alevlendiren ateş parçaları gibi bir etkidir bu.

Mekanda olan herhangi biri veya herhangi bir şey bu sevgi kıvılcımlarını hissedip etkilenebilir. Hatta onun bulunduğu veya geçtiği ortam güzelleşmeye başlayabilir. Ama bunu hepsi değil; bu özelliğinin farkına varan daha yüksek ruhlar yapacaklar. Karanlığı yok etmenin yolu, onunla onun metotları ile savaşmak değildir; karanlığı ancak etrafa yayılacak Işık ve Sevgi ile yenmek mümkündür.

Bir yıldızın ışığının milyarlarca kilometreden bile Dünyaya gelebilmesi ve gecenin karanlığını bir damla bile olsa aydınlatması, o kadar kutsal ve değerlidir ki! İşte bir indigo çocuğu bir insanın veya herhangi objenin en ince derinliklerine kadar Işık verebilecek. Ve o Sevgi Işığı ile Yürekleri ısıtabilmektedir, canlandırabilmektedir.

Sevgi - insan Yüreğindeki Tanrısal Ateşin dışarı akan Işığıdır. Sevgi, ateş misali, önce Yüreğin içinde bir yerde başlar ve sonra Güneşin ışığı gibi ılık ılık tüm Yüreğe, Ruha, Cana, bedene ve insanın dışında her şeye yayılır.

İnsanın içindeki ruhsal güneşini, ruhun merkezi olan Yüreğini, onun Gerçek, Tanrısal Işık Kaynağını aydınlatan ve canlandıran Tanrının Sevgisidir.

İşte bu nedenle indigo çocuğun Yüreğinden çıkan Tanrısal Işık, ulaştığı kişinin Yüreğini - onun Işık Kaynağını alevlendirmeye çalışır. İndigonun gözlerinden akan bu Yüce Işık, başkasının Yüreğine akar.

Çünkü indigo çocuğun asıl amacı Yüreklerin meşale gibi aydınlanmasını sağlamak, Yürekten Yüreğe bağlar kurmak ve sonunda tüm dünyayı aydınlatabilen bir Işık ve Sevgi Ağı yaratmaktır. Işıklanan her Yürek onun gibi olanları bulur ve bulunca işte o Ağ oluşur.


İndigo çocukların bazı genel özelliklerini sıralamak mümkündür:

- Bedenleri daha dayanıklıdır. Kolay yorulmazlar, hatta bazı dönemlerde (2 – 3 yaşlarında) kolay acıkmazlar. Bu nedenle çocuk az yiyorsa tam vitaminli besin vermek yeterli olur, ama asla telaş yapılmamalıdır.

- Sporu ve hareket etmeyi çok severler. Bu onlar için bedenlerindeki fazla enerjiyi atıp rahatlama yoludur.

- Rahatsızlık veya hastalık durumunda çok nadiren güçsüzleşirler. Kendi kendilerine hastalığın sebebini idrak etmeye çalışıp onu ruhsal yollarla, ruhları ile çözmeye çalışırlar. İlk denemeler başarısız olsa da buna yetenekleri vardır ve hastalığı başarıyla yok edebilirler.

- Kötülükler onları korkutmaz. Birçok çocuğun ürktüğü durumlarda onlar çok daha soğukkanlı ve cesur durabilirler.

- Bir sorun olunca, kötü bir durum oluşunca olan biteni anlamaya değil, doğrudan düzeltmeye çalışırlar. Bu davranışın sebebi, içlerinde bulunan Yücelik ve Kahramanlık duygularıdır.

- Çok sevgilileri olabilir, ama Gerçek Sevgiyi bilir ve her defasında onu yaşar ve yaşatırlar. Karşı cins bunu anlamasa da, tek başlarına da olsa sevgiyi Yüce yaşarlar.

- Kendini de, diğer indigo çocukları da çok severler. Kendi gibi indigo çocuklarla tanıştırılması gelişimine ve toplum içi rahatlığına, mutluluğuna çok faydalı olur.

- İndigo tüm insanları da sever. Bu nedenle aileden, aile çevresinden, mahalle arkadaşlarından ayırmamak aksine beraber yaşamı teşvik etmek gerekir.

- Onlar nasıl sorusunu değil, ne için sorusunu daha çok sorar. Başka değişle öğretilenlerin özünü anlamak ister. Bu nedenle düz mantık ile öğretilenler, standart okul eğitimi onu çok sıkabilir. Çocuğun ilgi alanlarını anlayıp ona uygun, seveceği kitaplar, sanatsal aletler almak ona çok iyi gelecektir. Bunun için çocuğu, ilgi alanlarını ve yeteneklerini takip etmek ve iyi anlamak gerekir.

- Okuldaki çocuklarla uyumsuzluk olabilir. Bu durumda uyumlu olması için onu değiştirmeye çalışmak doğru değildir. Böyle durumlarda ona iyi gelecek okul dışı uğraşları, aktiviteleri keşfetmek uygundur. O kendini değiştirmemeli, hatta kendi ruhunu yaşayarak toplum için ve yaşam için gereken çözümleri kendince bulmalıdır. Hangi muhteşem sanatçı yalnız değildi ki; onun yalnız kalmasından korkmaya gerek yok! Bu korku ile onu değiştirmeye, baskılar altına almaya çalışılmamalıdır!

- İndigo çocuk ona engel olan bir şeyi pek sorun etmez. Kendince çözüm bulmak onun için sanattır ve kendini geliştirme yoludur. O bu dünyaya sorunları çözmeye geldi; sorunlar altında ezilmeye veya sorunlardan korkmaya değil. Ona güvenilmesi gerek!

- İndigo çocuk saç telinden ayak tırnağına kadar özeldir. Ama bu özellikler aileleri korkutmamalıdır. Bu çocuklara, sıradan çocuk gözüyle bakıp müsait olunduğu kadar, maddi imkanlar el verdiği kadar bakılabilir, bunda bir sakınca yok. Çocuğun özel olduğunu bilmekte fayda var, ama kesinlikle bu özelliklerinden dolayı anne ve baba kendini baskı altında hissetmemelidir.

Gelecek - Özgürlük ve Özgür Birlik Dünyasıdır. Yeni çocuklarla birlik içinde, el ele ve özgürce Ruhsallaşmaya ve Güzelleşmeye cesurca hazır olunmalıdır.

Hiç yorum yok: