Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Feng Shui Tedavileri

Yaşadığımız alanların Feng Shui öğretisine göre mükemmel olmasını beklememiz mümkün değildir. Zaten Feng Shui’nin de amacı farklı yöntemler kullanarak, yaşanılan alanları daha iyi hale getirmek, böylece yaşayanların hayatlarındaki aksaklıkları gidermek, eksiklikleri tatmin etmek ve daha iyiye taşımaktır.

"Dokuz Temel Çare" olarak bilinen "tedavi" yöntemleri evde yaşayanların kişisel ihtiyaçlarına ve Feng Shui’nin kurallarına göre dikkatli bir şekilde uygulanabilir. Ancak bir tarafı düzeltirken, diğer hayat alanına zarar vermemek konusunda dikkatli olmak da önemlidir.

Parlak Nesneler

Feng Shui’de “aspirin” olarak kabul edilen aynalar, iç ya da dış mekanlarda enerji akışını daha iyi hale getirmek, eksik noktaları tamamlamak, kötü enerjileri dışarı yansıtmak ya da iyi enerjileri içeri çekmek için kullanılabilir. Ancak aynaların çoklukla ve bilinçsiz şekilde kullanılması tehlikelidir.

Kullanılan ayna ne kadar büyükse o kadar iyidir.

Feng Shui’de tedavi olarak kullanılan aynaların çerçeveli, temiz ve bakımlı olmasına dikkat edilmelidir. Kırık aynaların hemen yenisi ile değiştirilmesi ya da tamir edilmesi önemlidir.

Aynalar çok farklı şekillerde olabilir. yuvarlak, kare ya da dikdörtgen aynaların kullanılması mümkündür. Ama aynalar yekpare (tek parça) olmalıdır. Küçük parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan aynalardan kaçınmak gerekir.

Bagua Aynası olarak bilinen, dışbükey aynalar koruma amaçlı olarak kullanılır. Bagua Aynası’nın iç mekanlarda kullanılması uygun değildir. Sekizgen şeklinde olan ve sekiz yönün sembollerini içeren (trigramlar), yeşil kırmızı ve sarı renklernden meydana gelen, Bagua Aynası, dışarıdan gelen Shar Chi’yi yansıtmak hatta kaynağına geri yollamak için evlerin, dükkanların dışına asılır. Yin enerjisini sembolize ettiği için, iç mekanlarda dengesizlik yaratabilir.

Kapıların, girişlerin ya da pencerelerin karşısına ayna asmak uygun değildir. Chi’nin yani enerjinin giriş noktaları olan bu konumlardan, enerjinin geriye yansıtıldığı yani Chi’nin kaçtığı düşünülür.

Aynaları karşılıklı asmak, enerjinin sürekli yansıtılmasına neden olaması nedeniyle, mekanın içinde dolaşmasına engel olur.

Yatağın tam karşısında hiç bir zaman ayna olmamalıdır.

Aynanın yansıttığı görüntünün güzel bir manzara ya da görüntü olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Aynaları dışarıdaki suyu, ışığı ve manzarayı içeri çekmek için kullanmak idealdir.

Hiç yorum yok: