Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

23 Temmuz 2010 Cuma

Düğüne giderken ne giyilir?

Düğüne giderken ne giyilir?

Düğün davetleri, özellikle yaz akşamlarının en eğlenceli etkinliklerinden. Ama bir yandan da hazırlığı insanın çok zamanını alıyor ve planlama gerektiriyor. Bu önemli gecede beyaz giyen olmasak da mükemmel görünmek isteriz.
İşte mükemmel düğün kıyafetini seçerken dikkat etmeniz gerekenler!
Düğünün yıldızı siz değil, gelin olmalı: Düğüne giderken abartıdan kaçınmanız çok önemli. Düğünün yıldızı siz değil, gelin olmalı. O yüzden abartılı ve dikkat çekici kıyafetler giyerek gelini ikinci plana atmayın. Ayrıca aşırı dekolte de düğün davetlerinde kaçınmanız gereken önemli bir detay.
Beyaz giymeyin: Eğer evlenen siz değilseniz kesinlikle başkasının düğününe beyaz giyinmeyin. Beyaz giymek düğün sahibine karşı yapılacak en büyük ayıptır. Hatta bej, krem, ten rengi gibi açık renkte elbiseleri giymekten de kaçının. Geniş renk alternatifleriniz varken gelini üzmeyin.


Düğün yerini dikkate alın: Kıyafetinizi seçerken düğünün yapıldığı mekânı da dikkate almanız çok önemli. Kır düğününe aşırı abartılı giyinmeyin, salonda bir düğüne tuvalet veya şık bir tayyör giyebilirsiniz beş yıldızlı bir otele erkeklerde smokin bayanlarda uzun tuvalet kıyafetle katılmak düğün ortamı için uygun olacaktır. Bu yüzden mutlaka davetiyede düğün yerini dikkate almalısınız.

Rahat ayakkabı giyin: Bu özel gecede çocuğunuz arkadaşınız ya da akrabanız evleniyor ve siz de onun bu mutlu gecesinde eşlik etmek için oradasınız. Bu da demek ki bütün geceyi eğlenerek, dans ederek geçireceksiniz. O yüzden rahat bir ayakkabı seçmeniz çok önemli. Rahatsız bir ayakkabı bütün gecenizi rezil edecektir.
Boncuklarla destekleyin: Eğer kıyafetinizi özel kılmak ve kendinizden bir şeyler katmak istiyorsanız mutlaka siyah kalın boncuklar kullanın. Renkli bileklikler, inci kolyeler ya da tasarım bir el çantası, kıyafetinizi özel kılmaya yetecektir. Bu özel gece için yaratıcılığınızı dilediğiniz gibi konuşturabileceğinizi unutmayın.
Tek omuz elbiseler: Yeni sezonda tek omuz elbise çok moda. Yaz davetleri için tek omuz elbiseleri seçebilirsiniz. Geniş omuzlarınız varsa bu tip elbiseler topuz bir saçla çok daha hoş duracaktır.

Pullu ve dantel: Pullu ve payetli elbiseler kadar dantelde gece kıyafetlerinde çok güzel duruyor. Gösterişli ve iddialı olmak istiyorsanız dantel kumaştan bir elbise tercih edebilirsiniz. Bu sezon renkli dantellerde çok moda.

Hiç yorum yok: