Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

16 Temmuz 2010 Cuma

Uzayda seks mümkün mü?

Uzayda seks mümkün mü?

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) seks en güçlü duyguları harekete geçirebilir mi? Yoksa yerçekimsizlik yüzünden uzayda cinsellik imkânsız mı?
Bu yılın nisan ayında Discovery uzay mekiğinin kumandanı olarak UUİ’de on gün kalan Alan Poindexter’in altı kişilik ekibinde üç kadın vardı. Peki, erkek ve kadın astronotlar arasında neler yaşandı? Teknik konular dışında aşk fısıltıları da duyuldu mu?


Kısa bir süre önce Tokyo’daki bir konferansta konuşan Poindexter, böyle şeyler olmaz hepimiz profesyoneliz, sadece iş ilişkisi var kişisel ilişkiler söz konusu değil. Bu tür ilişkiler hiçbir zaman yaşanmaz dedi. Poindexter haksız da sayılmaz. Nitekim yeterince sorun var. En büyük problem yerçekimsizliği. Yer çekiminin olmadığı bir ortamda bir çiftin bir arada durması normalde olanaksız. Bu ancak özel bir “aşk tüneli” ya da astronotları duvara sabitleyen özel bir “aşk kemeriyle” mümkün olabilirdi.

İkinci problem ise yer çekiminin bulunmayışı yüzünden kanın sürekli bedenin üst kısmına pompalanıyor olması, yani erkekte gerekli olan yerde kanın yetersiz olması önemli bir engel. Ayrıca birçok astronotun şikâyetçi olduğu mide bulantısı da “aşk oyunlarının” büyük düşmanı.

Hiç yorum yok: