Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

1 Temmuz 2010 Perşembe

Mitolojik Olarak Burçlar

Mitolojik Olarak Burçlar


Astronomlarca kabul edilmiş 88 adet takımyıldız bulunmaktadır. Antik çağlardan bu yana yıldızlar, mitolojik kişiler veya hayvanlarla özdeşleştirilen karakteristik şekiller, yani takımyıldızlar biçiminde gruplandırılmışlardır.


Koç Takımyıldızı





Astronomlarca kabul edilmiş 88 adet takımyıldız bulunmaktadır. Antik çağlardan bu yana yıldızlar, mitolojik kişiler veya hayvanlarla özdeşleştirilen karakteristik şekiller, yani takımyıldızlar biçiminde gruplandırılmışlardır. Işıltılı görüntüleri insanları her zaman büyülemiştir. Takımyıldızlara, Yunan mitolojisinden alınmış adlar verme düşüncesinin, M.Ö. 3. yy'da Makedonya Kralı Antigonos Gonatas'ın sarayında hekim ve ozan olan Aratos'tan (M.Ö. 310-245) çıktığı sanılmaktadır.
Gökkürenin Kuzey yarımküresinin haritası 2. yy' da Ptolemy tarafından hazırlanan ve 48 takımyıldızı kapsayan haritaya dayanmaktadır. Astronomların Güney Yarımküre'nin gökyüzünü daha geç bir dönemde gözleyebilmiş olmaları nedeni ile Güney Takımyıldızları da daha geç bir dönemde belirlenmiştir.
1925 Yılından sonra Uluslararası Astronomi Birliği gökyüzünü 88 takımyıldıza bölmüştür. Bu takımyıldızların en büyüğü Dişi Ejderha 1303 derece kare, en küçüğü Güney Haçı ise 68 derece karelik yer kaplamaktadır.



Zodyak'ımız ise, Yunanca “zoidiakos” teriminden gelir ve anlamı küçük hayvan işaretidir. Latincede ise zodiacustur. Dünyanın Güneş etrafındaki Ekliptik dediğimiz yörüngesini 12 parçaya bölen hayvanlar kuşağını Astroloji’de kullanmaktayız. Şimdi tekrar gündeme gelen 13. burç Ophiucus ise Yay burcunun bir bölümünü oluşturmaktadır.

Mitolojik Olarak Koç Burcu

Mitolojik Olarak Boğa Burcu

Mitolojik Olarak İkizler Burcu

Mitolojik Olarak Yengeç Burcu

Mitolojik Olarak Aslan Burcu

Mitolojik Olarak Başak Burcu

Mitolojik Olarak Terazi Burcu

Mitolojik Olarak Akrep Burcu

Mitolojik Olarak Yay Burcu

Mitolojik Olarak Oğlak Burcu

Mitolojik Olarak Kova Burcu

Mitolojik Olarak Balık Burcu

Mitolojik olarak 13.Burç

Hiç yorum yok: