Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

21 Temmuz 2011 Perşembe

Susam Çekirdeğinin Sağlık Yararları Nelerdir

Kardiyovasküler sağlığı teşvik eder. Tekli doymamış yağ içerdiğinden kolesterolü düzenler ve kalp hastalıklarını iyileştirir. Bitkisel steroller olarak da bilinir. Kötü kolesterolü düşüren fitosteroller açısından zengindir. Besin değeri yüksektir. Diyet lifi ve protein açısından zengindir, bağırsakların emilimini artırır vücut için gerekli proteini sağlar. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Karaciğer hasarına karşı karaciğeri korur. Sesamin ve sesamolin içerir. Yemeklik yağlarda susam yağı tavsiye edilmektedir. Ortalama kan basıncını düzenler. Kan basıncında bu azalmayı E vitamini ile sağlar.
img682
Faydalı mineraller bakımından zengindir. Bakır içeriği ile ağrıların azaltılmasında yardımcıdır. Anti-inflamatuar ve antioksidan enzim sistemlerinin önemi nedeniyle romatoid artrite yardımcıdır.
Mangan içerdiğinden serbest radikallerle kolayca savaşır. serbest radikalleri nötralize süperoksit dismutaz adı verilen bir anahtar oksidatif enzim içeren, temel bir kofaktörüdür. Magnezyum içerdiğinden kalbin düzenli atmasını sağlar, kalp atışlarını düzenler.
Kalbin kas faaliyetlerini kontrol eder, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kalsiyum içerdiğinden kemikleri güçlü tutar. Tip 2 diyabet gelişimi riskini azaltır. İnsülin fonksiyonlarını düzenler. Osteoporozu engeller aynı zamanda kansere neden olan kimyasallar kolon hücreleri koruyarak, kolon kanseri önlemede yardımcı olur. Migren, baş ağrısı ve adet ağrısına iyi gelir. Adeti düzenler. Premenopozal semptomları azaltır. Demir içerdiğinden, solunuma katkıda bulunur, kandaki hemoglobin sentez yardımcı olur.
Çinko içerdiğinden, yaraların iyileşmesine yardımcıdır. vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olur. Çinko ayrıca kemikler için hayati bir besindir. Osteoporoza iyi gelir. Anti kanser özellikleri gösterir kanserle savaşır; lösemi, multipl miyelom, meme, prostat, kolon, pankreas ve akciğer kanserleri arasında tümör hücrelerinin proliferasyonunu inhibe ettiği belirlenmiştir. Bağırsak kurtları ve tenyaları giderir. Sindirime yardımcıdır, kan dolaşımını uyarır. Menopoz etkilerini; sıcak basması, uykusuzluk ve sinirliliği azaltır. Vajinal kuruluğu hafifletir.
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok: