Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

8 Temmuz 2011 Cuma

Bel ağrısına iyi gelen masajlar

Araştırmalar, rahatlama ve acıya odaklı olmak üzere iki ayrı tür masajın, sırtın en alt bölgesindeki ağrıların giderilmesinde ilaçla tedavilere göre daha başarılı sonuçlar verdiğini ortaya çıkardı.
Yaşam Enerji
Alternatif tıp- ABD'nin Seattle kentindeki Grup Sağlığı Araştırma Enstitüsünde yürütülen, Annals of Internal Medicine Dergisi'nde yayınlanan yeni bir araştırmada, bel ağrısı olan 20-65 yaşlarında 401 erkek ve kadının incelendi.
Araştırmaya göre, rahatlama ya da İsveç masajı ve konvansiyonel olan acıya odaklı iki ayrı masaj, sırtın en alt bölgesindeki ağrıların tedavisinde ve hareket kabiliyetinin geliştirilmesinde ilaçla tedavilere göre daha başarılı sonuçlar veriyor.
Los Angeles Times'ın yansıttığı araştırmada, katılımcıların üçte ikisine iki ayrı masajın yapıldığı geri kalanının ise sıradan ilaç tedavisine devam ettiği vurgulanarak, 10 hafta sonra masaj grubunun 3'te 1'inden fazlasının bel ağrılarının ortadan kalktığı ya da azaldığı belirtiliyor.

Başarı oranı çok yüksek ama geçici
İlaçla tedavi görenlerin ise 25'te 1'inin iyileştiğine dikkat çekilerek, 26 hafta sonra masaj grubunun belinin işlevinin daha iyi olduğu ancak bir yıl sonra üç grup arasındaki semptomlarda önemli farklılıklar olmadığı vurgulanıyor.
Araştırmanın lideri Danial C. Cherkin, masajın ilaç, akupunktur, egzersiz ve yoga gibi diğer tedavi seçenekleri kadar güvenli olduğunu belirterek, "Bu nedenle sürekli sırt ağrısı olan insanlar masajı bir seçenek olarak düşünmeyi isteyebilirler" dedi.
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok: