Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

21 Temmuz 2011 Perşembe

Diş Enfeksiyonları İçin Doğal Antibiyotikler

 Diş Enfeksiyonları İçin Doğal Antibiyotikler

Diş enfeksiyonları oldukça ağrılı olabilir. Bununla birlikte en kolay tedavi yöntemi bir doktora giderek muayene olmaktır. Eğer acil olarak diş doktorunuz ziyaret edemiyorsanız bazı doğal çarelere başvurabilirsiniz. Bu doğal çareler arasında en etkilisi doğal antibiyotiklerdir. Doğal antibiyotikler doğal veya organik ürünlerden elde edilir ve diş enfeksiyonlarının ciddiyetini ve belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Diş iltihaplanmaları diş minesinin bakteriler tarafından zarar görmesi sonucunda ortaya çıkar. Bakteriler dişin içerisine kadar ilerler ve diş iltihaplanmalarına neden olur. Diş enfeksiyonları diş çürükleri veya travmalara bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Diş enfeksiyonunun ciddiyeti belirtileri bağlı olarak değişiklik gösterir.
Diş iltihaplarına karşı en sık olarak kullanılan doğal antibiyotik sarımsaktır. Sarımsak diğer doğal antibiyotikler ile birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlar verir. Sarımsak enfeksiyonlar ile savaşmada oldukça etkilidir. Ayrıca sarımsağın tümörler ile baş etmeye yardımcı olduğu da kanıtlanmıştır.
Bazı kişiler diş enfeksiyonlarını tedavisinde siyah çay torbalarını ve karbonat ve tuzu karışımını da kullanır. Bu yöntemler apselerin tedavisinde etkili olabilir. Bununla birlikte bu yöntemler sadece kısa süreliğine şişlikleri indirir ve kısa süreli rahatlama sağlar. Bu maddeler etkili birer antibiyotik değildir; bununla birlikte bazı kişilerin işine yarayabilir.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok: