Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

21 Temmuz 2011 Perşembe

Homeopatinin Kısa Tarihçesi ve Gelişimi

Homeopatinin Kısa Tarihçesi ve Gelişimi

Homeopatinin tarihi, kurucusu Dr.F.S. Hahnemann tarafından keşfi ile başladı. Fakat benzerlik ilkesi Hipokrat ve Paracelsus gibi bir çok hekim tarafından dile getirilmişti. Mayalar, Kuzey Amerikalı Kızılderililer, Çinliler, Hintliler tarafından biliniyor ve uygulanıyordu. Hahnemann bu kanunu sistematize etti ve prensiplerini oluşturdu.

Hahnemann'ın bu buluşu Ortodoks Tıpta olumlu karşılanmadı, çalışması kabul görmedi, aksine çok büyük bir dirençle karşılaştı ve ona savaş açıldı.

Hahnemann'ın sadece bir çeşit ilaç tavsiye etmesi ve bunu da en ufak dozda vermesi onun eczacılar arasında çok sevilmemesine sebep olmuş olabilir. Tüm bu koşuşturmalara, yakın takiplere ve savaşlara rağmen homeopati gelişti ve tüm dünyaya yayıldı. Homeopati,sistematize edildiğinden beri tüm dünyada severek kullanıldı ve kullanılıyor. Kullananlar arasında dönemin ünlüleri de mevcut Örn. İngiliz Kraliyet Ailesi, Rockefeller'ler, Charles Dickens, Goethe, Maria Theresa, Tina Turner, David BAckham, Ghandi, Prens Charles, Bill Gates v.s.

Homeopati dünyanın çeşitli okullarında ve üniversitelerde öğretilmektedir.
Normal tıp eğitimden sonra Klasik Homeopat olabilmek için ülkelere göre değişiklik gösterebilen sürelerde homeopati eğitimi alınıyor ve en az 2 yıl sürüyor.


Günümüze kadar süren şiddetli saldırılara rağmen, homeopati yok edilemedi; tam aksine giderek daha çok tanınıyor ve popüler hale geliyor. Her geçen gün daha fazla doktor, sağlık personeli ve hastane, özellikle kronik hastalıklarda çok etkili olan homeopati tedavisini tercih ediyor.

Modern tıbbın ve bilimin bütün çabalarına rağmen hızla ve çoğalarak artan kronik hastalıklarda homeopati ile çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Günümüzde hastalık yapan etken maddenin çok güçlü ilaçlarla yok edilmeye çalışılmasının umulan başarıyı getirmediği, hatta organizmaya zarar verdiği bilinmektedir.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok: