Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

24 Nisan 2011 Pazar

Yanakların ve gıdının sarkmasını yüz yogası ile nasıl engelleriz?

Yanakların ve gıdının sarkmasını yüz yogası ile nasıl engelleriz?
Yanakların sarkması ve gıdık sarkmasını önlemek için üst dudağımız ile kaşık ucunu tutarak ve alt dudak biraz daha ileride olacak şekilde kaşığı kaldırabilirsiniz. Kaşığı kaldırdıktan sonra 2sn kadar bekliyoruz.
Bu işlem ile hem boyun kasları çalışıyor, hem yanaklar hem de dudak çevresindeki kaslar çalışmaktadır. Yoga ile kırışıkları önleyebilir, dudakların silikonlu gibi dolgun gözükmesini sağlayabilir ve yanakların sarkmasını giderebilirsiniz.
Göz çevresindeki kırışıklar hangi yüz yogası hareketleri ile düzelir?

Göz çevresindeki kırışıkları gidermek için iki elimizle göz çevresinden dürbünle bakar gibi bir hareket yaparken aynı zamanda gözlerimizi kısıyoruz ve karşıya doğru bakıyoruz. 10sn kadar bekleyip hareketi tekrarlıyoruz.
Yüzümüzde kırışık oluşmaması için hangi hareketlerden kaçınmalıyız?
Öncelikli olarak konuşurken kaşlarımızı çatmamalıyız. Kaşları çatmak kırışıklık oluşundan önemli etkenlerden birisidir. Bilinenlerin aksine gülmek cilt kırışıklıkları için iyi gelecektir. Güldüğümüz zaman ilgili bölgedeki kaslar hareket eder ve çalışır. Kaslarda tembellik olmaz. Tembellik olan kaslar yaşlandıkça yerçekimi etkisiyle sarkar. Bunun önüne geçmek için gülmekten korkmayın.

Hiç yorum yok: