Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

24 Nisan 2011 Pazar

Ruhun Yolu

Ruh, varlığımızın en büyük alanıdır. Yaşam ve gerçeklik bu alanın bir gölgesidir. Geçmiş çağların bilgelerine göre, bu beden ve bu gerçeklik ilk olarak ruh alanında oluşur. Madde bu görünmez alanın bir izdüşümü olarak varlık alanına çıkar. Yani madde oluşmak için ruh alanındaki yolları takip eder. Eğer ruh alanı düzgün oluşursa, onu takip eden madde de düzgün oluşacaktır. Bu nedenle çalışmaların en ileri aşaması ruhun mükemmelliğini oluşturmak için tasarlanmıştır.
Ruh, insan bedeninin ve gerçekliğinin ardındaki temel alandır. Ruh alanında bulunmayan hiçbir şey, ister iyi ister kötü, ister içeriden geliyormuş gibi ister dışarıdan geliyormuş gibi görünsün, bu gerçeklikte varolamaz. Bu nedenle hayatımızdaki iyi şeylerin de kötü şeylerin de nedeni kendi ruhumuzdur.
Ruhun yolu çalışmalarının ilk amacı, ruhun mükemmel dengesini sağlamaktır.
İkinci amacı ise ruhun doğmadığını ve ölmeyeceğini anlayarak bir tür aydınlanmaya ulaşmaktır. Bu aydınlanma ruhun bilinci ile bedenin bilincini birleştirerek ruha bireysellik kazandırmaktadır. Bu bireysellik, ölüm sonrasına taşşınabileceği gibi daha üst boyutlardaki gerçekliklerle ve bilgilerle temas etmemizi de sağlamaktadır.
Ruhun Yolu çalışmaları, yalnızca beden ve zihin çalışmalarını tamamladıktan sonra uygulanabilmektedir.
Sorularla dolmak yerine sorulardan arının. Boşluğu koruyun. Sorular yanıtları sınırlar. Sorularınız kalmadığında Yanıtlar doğar. – Lao Tzu
İyi bir yolcunun belli bir planı yoktur Ve bir yere ulaşmaya çalışmaz. – Lao Tzu
Mutluluk varlıkta değil, insanların kalbindedir. – Hz. Muhammed

Hiç yorum yok: