Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

15 Nisan 2011 Cuma

Due Date (Git Başımdan) Öngörülemeyen bir yol öyküsü

Öngörülemeyen bir yol öyküsü

The Hangover’ın (Felekten Bir Gece) yönetmeni Todd Phillips ikinci komedisinde dostluk, hoşgörü, yetişkin olmak, vicdan, empati temalarını eğlenceli bir vurguyla anlatıyor.
Heyecanlı mimar Peter Highman ilk çocuğunun doğumuna yetişmek üzere Atlanta’dan Los Angeles’a doğru yola çıkar.
Havaalanında başarısız oyuncu Ethan Tremblay’le karşılaşana dek herşey yolunda gidiyordur. Peter’ın bavulu Ethan’ınkiyle karışır, içinde uyuşturucu bulunur, uçakta yaşanan gerginlikten ötürü Peter uçamayanlar listesine girer, bavulunu da el konur.


Doğurmak üzere olan karısına bir an önce yetişebilmek için Peter, Ethan ve buldog köpeği Sonny’iyle Atlanta’dan Los Angeles’a dek arabayla yolculuk etmek zorunda kalır.
Yol boyunca bu iki zıt karakterin başına gelmedik olay kalmaz. Tüm karşıtlıklarına karşın Peter’la Ethan arasında her ikisini de yetişkinliğe taşıyan bir dostluk kurulacaktır.

Alan R. Cohen’le Alan Freedland’in özgün öyküsünden çekilen yetişkinler için komedide, komedi türünün aritmetik değil caz olduğunu söyleyen yönetmen Todd Phillips oyuncularını tümüyle özgür bıraktığını, onların doğaçlama yaparak karakterlerini en iyi biçemde yansıttıklarını belirtiyor.

Kimyaları çok iyi uyuşan Robert Downey JR’la Zach Galifianakis yetkin yorumlar sunuyorlar. Buldog Sonny ise olağanüstü sempatik.
Bu başarılı komedinin Özel Bölümler’inde çekim hataları yer alıyor.


Due Date (Git Başımdan)
Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Robert Downey JR, Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Juliette Lewis, Jamie Foxx / 2010, 91 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray

Hiç yorum yok: