Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

24 Nisan 2011 Pazar

Yüz Yogası - Çene Egzersizleri

Yaşımız ilerledikçe alt çenede sarkmalar meydana gelir. Aşağıda tarif edeceğimiz egzersizleri alt çene bölgenize düzenli olarak uyguladığınız takdirde harikulade sonuçlar alabileceksiniz.

1- Çene Egzersizi

Kulak memesinden başlayarak çenenize doğru, parmak uçlarınızı kullanarak hafif çimdikleme hareketleri yapın ve aynı zamanda boyun kaslarınızı gergin tutun. Parmaklarınıza karşı uyguladığınız direnci hissedin.


Başparmaklarınızı çenenizin tam altına getirerek tutun. Baş parmaklarınız ile çenenizi aşağıya doğru iterken kasınızın gerildiğini hissedin. Bu hareketi 10 kez tekrar edin ve dinlendirin. Sonra çenenizden kulak memenize kadar çimdikleme hareketini uygulayın.




2- Çene Masajı

Bu egzersiz biraz daha farklıdır. Burada boyun ve alt çene kısmını çimdiklemek yerine masajlayın. Çene kaslarınızı hissederek kulak memesinden itibaren başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın.

İki elinizin parmaklarını kullanarak kulak memesinden çeneye doğru inin.

Bu hareketle kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz. Parmaklarınızı yukarı doğru iterken çenenizi aşağıya doğru itin ve parmaklarınızı hafifçe içeri iterken boynunuzu gergin tutun ve yukarıya doğru itin. Parmaklarınızı baskı kullanmak için değil, kaslarınızı hissetmek için kullanacaksınız.
Bir elinizi yarım yumruk(parmaklarınızı hafifçe kıvırarak) haline getirip işaret ve orta parmağınızı tam çenenizin altındaki kasın üzerine yerleştirin. Çenenizi yumruğunuza doğru itin. 10’a kadar sayın ve bırakın.

3- Çene Şekillendirici Egzersiz

Ellerinizi kıvırarak yarım yumruk haline getiriniz. Küçük parmaklarınızı boynunuzun tam orta yerinde geleceği şekilde ellerinizi çenenize yerleştirin ve çenenizi yumruklarınıza doğru itin.



Çene ve boyun kaslarınızı 10’a kadar sayarak kasın ve sonra gevşetin. Bu hareketi bir kere daha tekrarlayın. Boyun kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz.


Şimdi ellerinizi yanlara doğru kaydırın ve tekrar 10’a kadar sayarken boyun kaslarınızı kasın ve gevşetin.

Hiç yorum yok: