Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

17 Haziran 2011 Cuma

Akupunktur'da Dile Bakarak Teşhis

Akupunktur'da Dile Bakarak Teşhis

Tedaviden önce akupunktur uzmani 'nabiz testi' denilen metotla vücudun enerji hatlarinda düzensizlik olup olmadigini ortaya çikariyor. Ayrica hastanin diline bakilarak da teshis konulabiliyor. Çin tibbina göre dilin kökü böbreklerin, dil kenarlari safrakesesi ve karacigerin, dilin ortasi mide ve dalagin, dilin ucu ise kalbin ve akcigerlerin durumunu yansitiyor.


Pekin Geleneksel Çin Tip Akademisi'nde akupunktur egitimi alan Dr. Özerkan, akupunkturun hastaliga göre her gün, gün asiri ya da daha az sikliklarla uygulanabildigini söylüyor. Seans süreleri genellikle 20-45 dakika arasinda. Seans sayisi ortalama 15-20. Tedavide kullanilan igneler, normal ignelerden dört bes kat daha ince olduklarindan, can yakmiyor. Altin, gümüs, bakir ve paslanmaz çelik gibi metallerden yapilmis bu igneler her kullanimdan sonra ya doktor tarafindan sterilize ediliyor ya da tek kullanimlik ignelerle uygulama yapiliyor.
Akupunkturun da türleri var. Vücuda uygulanan klasik akupunkturun yani sira, hastaliga göre kulak, saçli deri ve el akupunkturlari da yapiliyor.

Hiç yorum yok: