Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

20 Haziran 2011 Pazartesi

Neden erkeklerin memesi olur? Erkek Memelerinden Nasıl Kurtulursunuz?

Erkek Memelerinden Nasıl Kurtulursunuz?



Bütün erkeklerin korkulu rüyasıdır: erkek memesi. Göğüslerinizin sizi rahatsız etmemesi için uygulamanız gerekenler neler?

Hadi yüzleşelim: Hiçbir erkek sutyen takmak istemez, erkek memesi sizi daha az çekici kılacaktır ve kendine güveninizi kaybettirecektir. Peki erkek memesi ile savaşı nasıl kazanacaksınız? Yediklerinizi kontrol ederek ve uygun egzersiz programı uygulayarak. Ve hatırlayın: Eğer bunlara bağlı kalmazsanız, kız arkadaşınıza bezediğinizi göreceksiniz.

Neden erkeklerin memesi olur?

Bunun iki ana sebebi vardır. İlki çok kilolu olmak, erkeklerin memeleri, göğsün üzerinde biriken yağdan kaynaklanmaktadır. Genel bir söz vardır, ‘sen memeni yok etmek isteyebilirsin ama yağın nereden gideceğini seçemezsin. Dolayısıyla tamamen rejime girmelisin.’ Vücuttaki yağ fazlalığından kurtulmak için kardiyo ve dayanıklılık antrenmanları ve de diyet yapmalısın. Yani ya aldığın kalori miktarını düşüreceksin yada yaktığın kalori miktarını artıracaksın. Eğer akıllıysan ikisini de yaparsın.

Erkeklerin memelerinin olmasının diğer bir nedeni ise medikal durum olan jinekomastidir.(erkekte büyük memelilik) Bu hormonsal bir durumdur. Vücut çok fazla östrojen salgılar ve testosteron oranı düşer. Jinemokasti genellikle vücuttaki hormonsal dengeyi bozan bir tedavinin sonucudur. Testisteki tümörde östrojeni arttırır. Bu durumda medikal bir çareye başvurulmalıdır. Genelde anti-östrojen tedavisi uygulanır. Eğer rahatsızlık geçmezse, ameliyat gerekebilir.

1-Interval antrenman: Interval antrenman metabolizmanın hızlı çalışması için çok iyi bir seçenektir. Çok yoğun olduğu için, vücudun çok fazla kalori kaybedecek hatta idman bittikten sonra bile vücut kas dokularını yenilemek için kalori harcamaya devam edecektir. Interval çalışması 20-25 dakika sürmelidir. Bunun 1/3 zor ve kolayın oranı olmalıdır. 20-30 saniye zor antrenman yapıyorsan, 1-2 dakika kolay kardiyo yapacaksın ve bunu 8-15 kez tekrarlayacaksın.

2-Koşu: En iyi yağ yakıcı kardiyo hareketi koşudur ama eğer koşmayı sevmiyorsanız başka alternatiflerde vardır.

3-İyi bir seçenek kürek aletini kullanmak hatta dışarıda kürek çekmeye gitmek olabilir. Tüm üst vücut kaslarını çalıştırdığı ve yağ yakarken göğsüne şekilde verdiği için erkek memeleri ile savaşma konusunda faydalıdır.

4-Eliptik alet: Bisiklete binmek iyi bir kardiyo olsa da sadece vücudun alt kısmı çalıştırıyor. Eliptik alet ise hem bacakları hem de kolları çalıştırdığı için son zamanlarda daha fazla tercih ediliyor. Aynı zamanda çok kalori yakılmasını sağlıyor.

5-Spor yapmak: Sporu unutmayın. Tenis, basketbol, yüzme, futbol gibi aktiviteler çok iyi kardiyolardır. Spor yapmak inatçı yağların yakılmalarına yardımcı olur bu da erkek memesinin oluşmasını engelleyecektir.

Dayanıklılık antrenmanları

Dayanıklılık antrenmanlarını yaparken çok fazla kalori yakmayacaksınız. O vücuttaki kas kütlesini arttıracak ve kalorilerin yanmasına yardımcı olacaktır. Ağırlık çalışmaları göğsünüzün şekillenmesine ve sizin daha etkileyici görünmenize neden olacaktır.

1-Oturarak göğüs presi: Arkanız alete yaslayın. Ve ağırlıkları doğrusal olarak itekleyin, sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Nefesiniz kontrol edin, 8-12 tekrardan oluşan 4 set yapın.

2-Çapraz kablo: Makaranın iki yanında bulunan tutacakları kavrayın. Kollarınızı omuz seviyesinde açın bilekleriniz biraz bükülsün, ayaklarınız omuz hizasında açılsın. Yavaşça ellerinizi önünüze getirin ve çapraz yapın. Sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Göğüs kaslarınızı kullanmaya özen gösterin. 8-12 tekrardan oluşan 4 set yapın.

3-Eğimli dumbbell: Eğimli banka oturduktan sonra 45 derece açılarla dumbbelları tutun ve ellerinizi aşağıya indirin ve sanki sarılıyormuş gibi kaldırın. Ellerinizi omzunuzdan daha aşağı indirmeyin. 8-12 tekrardan oluşan 4 set yapın.

4-Benchpress(Göğüs itiş) Sırtüstü banka yat ve ağırlığı yukarı kaldır. Sırtınızın banktan kalmadığına emin olun. Yukarı kaldırırken nefesinizi verin, aşağı indirirken nefes alın. 8-12 tekrardan oluşan 4 set yapın.

5-Şınav: Şınav üst vücut için çok güzel bir egzersiz olup heryerde yapılabilir. Omuz genişliği kadar açarak ellerinizi yere koyun. Sanki burnunuz toprağa değecekmiş gibi vücudunuzu aşağı indirin. Bir saniye durun sonra tekrar yükselin.

Bu hareketi biraz daha zorlaştırmak için kalkarken alkışlama hareketi de katabilirsiniz. Yapabildiğiniz kadar tekrardan 4 set.

Sütyen değil, tişört giyin!

Erkek memesinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Sağlıklı bir diyeti ve düzenli kardiyo hareketlerini yaptığınız zaman böyle bir problemle karşılaşmazsınız.

Yaşam ve İnsan için herşey

Hiç yorum yok: