Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Maya Takvimi - Maya takviminin kehanetleri

Maya takvimini, son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Mayaların takvim sistemini anlatır mısınız?
Maya takviminin temel özelliği astronomik bir takvim olmaması. Maya takvimi kozmosdan birbiri ardına gelen, evreni ve insanoğlunu etkileyen enerjileri tasvir eder. Bu enerjiler değiştikçe insan bilincinde de değişiklikler meydana gelir. Maya takvimini özel yapan ve insanların ilgisi çeken de budur. Maya takviminde her günün ayrı bir özelliği var. Ve herkes bu farklı özelliği olan günlerden birinde dünyaya geliyor. Çok kısaca, her güne bir sembol ve bir numara hakim oluyor. Doğdunuz güne hakim olan özellik tüm kaderinizi şekillendiriyor. Bu da birçok kişinin ilgi gösterdiği maya takviminin astrolojik yönünü oluşturuyor. Ayrıca bu takvimi 2500 yıl önce yaratan Maya halkı hala Guatamala ve Güney Meksika’da yaşıyor olmaları da bu takvimi özel kılıyor.
Maya takvimi 21 Aralık 2012’de sona erecek? Bu ne anlama geliyor? Nasıl bir yaşanacak?
Maya takviminde daha önce ifade ettiğim gibi her günün bir özelliği var. Bu özellikler değiştiğinde bu bir süreç yaratır. Biz de bu sürecin bir parçasıyız. İnsan bilinci de bu özel plana göre değişiyor. Maya takviminin sona ermesiyle bu plan da tamamlanmış olacak. Maya takvimine göre beş bin yıldan beri çizgisel bir zamanda yaşıyoruz; Doğumla başlayan mezarda son bulan. 5 bin yıl boyunca insanlar gelecekte ve geçmişte ne olduğuna, içinde bulundukları zamanda ne tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Tüm bu zaman bilinci değişmek üzere. İnsanlar anı yaşamaya başlayacak. Bu ilk kısmı.
Ayrıca, Şu an dünyada düalist bir bakış açısı var. Bizden ve onlardan bahsediyoruz. Bir hükmetme dünyasında yaşıyoruz. Bazıları diğerlerine hükmediyor. Ancak 5 bin yıl önce başlayan bu bölünme bilinci, düalist dünya sona erecek. Kendinizi bir bütünün parçası olarak deneyimleyeceğiniz birlikçi bir bilinç ortaya çıkacak. Maya takviminin sona ermesi hem bir bitiş hem de bir başlangıcı ifade ediyor. İnsanoğlunun bilinci 5 bin yıl olduğundan tamamen farklı olacak. Maya takviminin haber verdiği bu değişiminden geri dönüş olmayacak.
2012’den sona olacaklarla ilgili somut örnekler vermek mümkün mü?
Hayır değil. Maya takvimiyle çok genel yorumlar yapabilirsiniz. Ancak kimse iki yıl sonra kim kiminle evlenecek, Hangi ülkeler dost hangi ülkeler düşman olacak bunu söyleyemez. Bu tarz kehanetlerde bulunmak mümkün değil.
BATININ DOĞUYA HAKİMİYETİ SONA ERECEK
Ama Maya takviminden yararlanarak bazı yorumlarda bulunmak mümkün. Doğu ve batı gerginliğine ilişkin öngörülerde bulunmuştunuz. Son zamanlarda İslam dünyası ile batı arasında yaşanan karikatür krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Maya takvimine göre uzun zamandır dünyaya batı yarımküre hakimdi. Batı yarımküre batıyı, beynin analitik ve teknik düşünen bölümünü temsil ediyor. Bu nedenle dünya politikasına batı hakimiyeti yaşanıyordu. Ancak adım adım, doğuyu temsil eden doğu yarım küre dolayısıyla sağ beyin güçleniyor.
Dünya doğu ile batı arasında yeni bir dengeye doğru gidiyor. Bu denge değişirken herçeşit gerilim ve çatışmanın yaşanacağı açık. Doğu ile batı arasında bu denge sağlanıncaya kadar, Maya takvinin sona ereceği 2012’ye kadar doğu ile batı arasındaki gerilim sürebilir. Ama batının dünyaya hakimiyetinin sona ereceğini söyleyebilirim.
Doğu ve batıyı iki farklı yarımküre olarak tanımlıyorsunuz. Türkiye batı ile doğu arasında köprü kuruyor. Türkiye’nin konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’nin etkileyeci bir tarihi var. Türkiye’nin farklı dinler arasındaki rolü önemli. Çoğunlu müslüman bir ülke ancak tamamı müslüman olan diğer ülkelerden daha modern. Türkiye konumu ve tarihi ile doğu ile batı arasında bir denge kurulmasında özel bir rol oynayabilir.
Dünya politikası için öngörüleriniz neler? Yakın zamanda dengeler ne yönde olacak?
ABD’nin dünyaya hakimiyeti sona eriyor. Ayrıca bu yılın sonunda ABD dolarının değerinde çok büyük bir düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum.
Yaşam ve İnsan için herşey

Hiç yorum yok: