Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

15 Eylül 2010 Çarşamba

Yarın Henüz Yazılmadı!

Günümüzde zaman hızla geçmeye devam ediyor. 2000 yılından bu yana fizik ile metafiziğin bilimsel anlamda birleştiği ve görüş birliğine geldiği noktalar, her geçen gün araştırmacılar tarafından açıklanmakta, konu ile ilgili onlarca belgesel hazırlanmakta, insanlığın görselliğine sunulmaktadır.

Bu yeni oluşumda, kuantum adı verilen yeni enerji alanlarından söz edilmektedir. Bu yeni bilgi hepimizin algılarına girmekte, bizleri farklı düşünce biçimi içine almakta ve farkındalığımızın değişmesine neden olmaktadır. Fark edenlerimiz var, fark etmeyenlerimiz var. Ancak şimdilerde öyle zamanlardayız ki; artık hiçbir şey eskisi gibi değil… Hiçbir şey tesadüf değil… Hiçbir şey göründüğü gibi değil… Anlaşılan öyle ki; her şey artık bizim kurgularımızla olmakta. Bir anlamda senaryoyu yazan da biziz, oynayan da!
İnsan varoluşundan bu yana tamamlanmak ve bütünlenmek üzerine yaşamını sürdürür. Tüm deneyimleri ihtiyaçları içsel doğrultusundadır. İhtiyaçların temel zemini ise bilinçaltı kayıtlarıdır. Oraya kayıt olan herşey deneyimlerle bilince çıkar. Sonuçlar fark edilip kabul görürse, ihtiyaç tamamlanmış ve kişi kendisiyle buluşmuş demektir. Şayet olana direniş varsa, içsel dünyamızda kutuplaşma, ayrılık yaşanıyor demektir ki bunun karşılığı olarak yaşanan olaylar benzer şekilde deneyimlenmeye devam edecektir.
İnsanın ihtiyaçlarıyla buluşması bazen arzularla, isteklerle ortaya çıkar. Dış dünya deneyimlerimizin bilinçaltımızdaki kayıtlarımızla yakından ilişkisi vardır. Gördüğümüz bir şey, işittiğimiz bir sözcük, bir dokunuş, bir koku, bazen bir nesne bizim kendimizle temas kurmamızı sağlamaya yeterlidir.
Şimdiki zamanlar, anlar, kendi içimizle buluşma zamanlarımızdır.
Tüm istek ve arzularımız, bizi geçmiş deneyim süzgecimizden geçirerek gelecek potansiyel alanına götürür. Hayallerimiz potansiyel olarak orada vardır… Kuantum enerji alanları diye de ifade edilen bu alanlarda tüm olasılıklar sonsuz ve sınırsız mutlak vardır ve tüm olasılıklar bizim seçimlerimizi beklemektedir.
Yarınlarımız her birimizin bu potansiyel alanlardaki seçimlerimizle var olmaktadır. Seçimlerimiz yaşamı algılayış biçimimizle, kendi gerçekliğimizle belirlenmektedir. Bireysel olarak seçimlerimiz ve her birimizin seçimlerinin birleşmesiyle de birlik bilinci oluşmaktadır. Başlangıçta kendimiz için yaptığımız seçimler ve aldığımız kararlar tekil olarak bizi ilgilendiriyor gibi görünse de aslında her birimizin, arzularımızın, istek ve seçimlerimizin, benzer ya da farklı taleplerimizin birleşmesiyle tüm evrenin yarınlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle odaklandığımız her neyse bu anlamda çok önem taşımaktadır. Çünkü bizler neye odaklanırsak enerji olarak onu moleküler biçimden maddeye dönüştürerek var etmekteyiz.
Bu durum bir anlamda bizim geleceğimizi oluşturmakta ki bu oldukça önemli zamanlarda olduğumuzun işaretidir. Kuantum enerji alanlarındaki bu farkındalığa ulaşmadan evvel her birimiz kendi planlarımızla yaşamımızı tamamlamaktaydık. Bunun anlamı yaşamımız bilinçaltı seviyesinde ve evrensel sistem tarafından kontrol altındaydı. Bilinçli olarak bizlerin katkısının olmadığı ve kader planının hüküm sürdüğü dönemlerdi.
Şimdilerde ise durum tamamen bizim özgür irade seçimlerimizle olmakta… Yani bizim % 100 bilinçli, açık şuurlu olma gerekliliğimizi ifade etmekte. Bunun anlamı ise şimdi ve burada olabilme halidir. Çünkü eğer her anı, her birimizin algılarındaki istek ve arzular oluşturuyorsa; bu her birimizin tam ve bütün olarak bilinçli bir şekilde yaşamımızı sürdürmemiz gerektiğini işaret etmektedir.
Geçmiş zaman yaşam algılarında korktuğumuz başımıza gelirdi ve başımıza gelen bizim kader planımızın içinde yine bize ait seçimlerin sonucuydu. Ancak bilinçaltı düzeyinde olduğu için bizim bilinçli kontrolümüz dışında olmaktaydı. Bu gün yine enerjiler anlamında çekim yasası aynı şekilde işlemekte ancak bu gün, şimdi ve burada kontrol farkındalık içinde ve bilinçli seçimlerimizledir. İstersek değiştirebiliriz.
Bu bakış açısıyla bu günkü dünyamıza baktığımızda, yaşananların ve oluşumların bizler tarafından oluşturulduğu farkındalığı içinde olanı değerlendirdiğimizde, yeryüzünde birleşen bilinçli bilinçlerin, birleşen bilinçsiz bilinçlere göre daha az olduğunu söyleyebiliriz. O halde her birimizin gideceği çok yolumuz var ve bu gün yarını yaratma potansiyeli içindeki bizlere düşen sorumluluk da bir o kadar önemli ve büyük… Seçimlerimizi belirlerken bireysel isteklerimizin birlik içinde bir anlam ifade etmesi, herkesin kazanması ve bizlerin bu farkındalık içinde olmamız oynadığımız oyuna anlam katacaktır.

Hiç yorum yok: