Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Nargile Nasıl Hazırlanır

Nargile Hazırlanışı

Öncelikle sıcak su ile yıkadığımız şişemizin içine tercihen su, süt, meyva suyu v.b bir sıvımızı koyarız.
Serimizi doldurmuş olduğumuz şişeye oturturuz.Burada önemli olan seri oturtuğumuzda hava kaçırmaması.Kontrol etmek
için elimizle lülenin oturtulduğu yeri elimizle kapadıktan sonra marpucun takıldığı yerden üfleriz.Eğer kaçırıyorsa
serin oturduğu kısmı bez bantla bikaç kat sararız ve öyle oturturuz.Bir ayrı konu ise serimizin ucu şişede olan
sıvının 3-4 cnm içinde olması gerekmektedir.


Orta kısmı oturttuktan sonra,sıra lülemize tütünü koymakta.Tütünü koymakta çok önemlidir.Tütünü lüleye koymadan önce
kullanacağımız kadar tütünü kabından çıkarıp,ellerimizde birbirinden ayıra ayıra tel tel hale getirmemiz gerekmektedir.
Lüleye koyarken ise tütünü serpiştire serpiştire mümkün olduğunca bastırmadan koymak gerekmektedir.Bunu yapmamızın
nedeni,nargileyi içerken ateşin lülenin alt tarafına ulaşmasını sağlamaktır.Eğer tütünü bastırarak koyarsak,sadece
üst tarafını içeriz ve çabuk yanar.

Tütünümüzü koyduktan sonra sıra geldi lüleyi alüminyum folyo ile kapatmaya.Alüminyum folyonun kalınlığına göre 1 en fazla 2 kat folyo ile kaplanır.İnce folyo ile tek kat kaplanırsa,folyo yanabilir.Kapladıktan sonra kürdan amacıyla
folyo delinir.Deliklerin miktarı genelde içiciye göre tercihen az veya çok delinir.Ama genelde deliklerin çok bitişik
olmamak şartıyla folyonun her tarafı delinir.Sonra lüle yerine oturtulur.

En son ve en önemli şey ise marpuç seçimidir.Her aromanın kendine ayrı marpucu olması gerekmektedir.Muz marpucu
elma aromalı bir nargilede kullanılırsa,güzel zevk ve tad vermez.Özellikle nane ve capichino marpuclarının ayrı
tutulması gerekmektedir.Çünkü bu iki tütünün tadları çok yoğundur bu yüzden marpuca çabuk işler.

Marpuç seçimini yaptıktan sonra,közümüzü koyar,güzel bir sohbet ile nargilemizi içeriz. 


NARGİLENİN HAZIRLANIŞI
22/12/2008 14:35:57












TAKIMIN KURULUMU :
Şişe serin borusu 2 cm suyun içerisinde
Olacak şekilde su doldurulur. Lülenin
alt kısmı ve serin alt yüzük kısmı bez bant



veya plastik conta ile sarılıp sıkıştırılarak



(hava kaçırmayacak şekilde) yerine oturtulur.



(Vidalı takımlar için yapılmaz)Marpuçun deve



boynuna giren alt tarafı her defasında bir gazete



veya kağıt parçası ile sarılarak



(marpuçun ömrünü uzatır) yada plastik



conta takılarak serin deve boynu kısmına



sıkıştırılır.





NARGİLENİ HAZIRLANIŞI :



Lülenin tütün haznesi kısmına tütünü açarak



ve bastırılmadan ağzına kadar doldurulur.



Üst tarafı folyo (kalın nargile folyosu) ile



gergin şekilde kapatılır.kürdan ile delikler açılır



ve serin üst yüzük kısmına sıkıstırarak yerleştirilir.



Daha sonra iyice yanmış (nargile kömürü) köz



Parçalarını şekil D deki şemaya göre yerleştirip



Nargile keyfine başlayabilirsiniz.



Nargile kesinlikle özel nargile kömürü, özel




nargile folyosuyla ve temiz su ile yapılmalıdır.



kömürü iyice yakmadan kullanmayınız..!

Hiç yorum yok: