Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

5 Ağustos 2010 Perşembe

Tavla ile Satranç oyununun hikayesini bilir misiniz?

satrancGündem malum; Seçim
Ama böyle yazıldığı gibi, “Evet” diyebilmek, mührü kağıda basmak çok kolay değil. Aslında yok farkımız, şu günlerde meslek tercihini yapmakta zorlanan öğrencilerden.Kararsız kalsak da, eli mahkum olsak da, konu geleceğimiz çünkü…
Daha önce defalarca yaptığımız öteki tercihler gibi önemli bir seçim…
Okul gibi, meslek gibi, evlilik gibi…
Geleceğimizi etkileyen her seçim gibi riskli ve önemli…

Tavla ile Satranç oyununun hikayesini bilir misiniz?

Mesir Macunu, 41 çeşit şifalı nebat ve baharat karışımından yapılır

Mesir Macunu



Mesir mâcunu, 41 çeşit şifâlı nebât ve baharat karışımından yapılır. Bunların isimleri ve özellikleri şöyledir:

Anason: İştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır.

Çivit: Halk arasında kabakulak ve pnömorinde kullanılır. Çöpçün: Hemoroit ve egzamada kullanılır.

Çörekotu: Gaz söktürücü.

Dar-ı fülfül: Öksürük kesici ve bedeni ısıtıcı olarak kullanılır.

Hardal tohumu: İştah açıcı ve mîdeyi yatıştırıcı olarak kullanılır.

Havlıcan: Öksürük kesici ve ağız kokusunu gidericidir.

Hıyarşenbe: Müshil olarak kullanılmaktadır.

Hindistancevizi ve beşbase: Kaynatılmış suyu mîde ağrılarına iyi gelir.

Hindistançiçeği: Hazım kolaylaştırıcıdır.

Kakule: Lezzet verici, iştah açıcı.

Kalbarda: Mîde ağrılarına iyi gelir.


Karabiber: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır.

Karanfil: Ağız kokusunu giderici, diş çürüklerinde ve diş ağrılarında kullanılır.

Kebabiye: İdrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.

Kimyon: İştah açıcı, gaz söktürücü ve terletici olarak kullanılır.

Kırım tartar: Kaşıntılı deri hastalıklarında kullanılır.

Kişniş: Gaz söktürücü ve iştah açıcıdır.

Limon tuzu: Mâcunun fazla tatlı etkisini hafifletmek için kullanılır.

Ma-i leziz: Kalıcı tatlılık sağlar.

Meyan balı: Öksürük kesici, idrar arttırıcı olarak kullanılır.

Portakal kabuğu: Mîdeyi uyarıcı, koku verici olarak kullanılır.

Revan kökü: Laksatif ve hemoroit tedâvisinde kullanılır.

Safran: Çarpıntı giderici ve ferahlık verici.

Sakız: Mîdeyi rahatlatıcı ve nefes darlığında öksürük gidericidir.

Sarı halile: İştah kesici olarak kullanılır.

Sinameki: Müshil olarak kullanılır.

Şamlı ve şaşlı: Kadın hastalıklarına iyi gelir.

Şeker: Mâcunun kıvamını veren ve tatlandıran ana maddedir.

Resene: Mîde rahatlatıcı ve gaz söktürücü.

Tarçın: Kabızlığı ve karın ağrılarını giderir.

Tarçın çiçeği: Koku özelliği için kullanılır.

Teke mersini: Mâcun terkibinin daha değişik kokması için kullanılır.

Tiryak: İlk çağlardan beri her derde devâ olarak kullanılan muhtelif maddelerden meydana gelmiş bir terkiptir.

Ud-ül-kahar: Diş ağrısı ve diş nezlesine karşı kullanılır.

Vanilya: Uyarıcı, olarak bilinir.

Yeni bahar: Kuvvet verici olarak mâcunlara konulur.

Zencefil: Nefes darlığı, soğuk algınlığı ve astıma karşı kullanılır.

Zerde çöp: Kuvvet verici ve mîdeyi koruyucudur.

Zulumba: Mîde rahatsızlıklarında ve hemoroitte kullanılır.

Dağçayı' nın Faydaları

Dağçayı' nın Faydaları



Sideritis Uyarıcı, gaz söktürücü, iştah açıcı ve mide ağrılarını kesici özelliklere sahiptirler.

Çam Sakızı' nın Faydaları

Çam Sakızı' nın Faydaları

Solunum ve idrar yolları hastalıklarında kullanılan etkili bir antiseptiktir.

Guatr Hastalıkları için Bitkisel Çözümler

Guatr tedavisinde, dereotu ve tereotu çok yararlıdır. Her salatanıza mutlaka bu bitkilerden koymanız gereklidir.
* 25 gram dereotu tohumu ile 25 gram teretohumunu toz haline getirin. Ardından bir kilo bal ile karıştırarak macun haline getirin. Bu macundan her yemekten önce aç karnına bir kaşık yiyin.
* Bir tatlı kaşığı kurtpençesini, bir su bardağı kaynar suyun içinde kaynatmadan 5 dakika demlendirip süzün. Sabah akşam bir su bardağı için.
Her türlü troid hastalığına karşı yararlıdır.

Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çayın Yapılışı / Ağız Kokusu Gargara

*Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çayın Yapılışı
Malzemeler
Biberiye çiçekleri
Sıcak su
1 adet limon
Yapılışı : Biberiye çiçekleri kaynar suyun içine atılır. İçine 1 adet limon dilimlenerek eklenir. Bu karışım 20 dakika bekletilir. Sürenin sonunda karışım sıkılarak su elde edilir. Elde edilen bu su biraz daha dinlendirildikten sonra sabahları aç karnına ve yemek sonrası bir fincan içilir.
*Ağız Kokusu İçin Gargaranın Yapılışı
Malzemeler
Menekşe çiçekleri
Maydanoz
Nane ruhu
Yapılışı : Menekşe çiçekleri ve maydanoz bir miktar suyun içinde 10 dakika kaynatılır. Elde edilen karışım süzülür. Bu suya bir miktar nane ruhu katılarak bir gün bekletilir. Artık ağız kokusu sorununuz için gargaranız hazırdır. Bu suyla rahatsızlığınız devam ettiği sürece yemeklerden önce ve sonra gargara yapabilirsiniz.
*Ağız Kokusu İçin Gargaranın Yapılışı
Malzemeler
Adaçayı
Nane ruhu
Yapılışı : Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır. Bu su gün boyunca dinlendirilir. Dinlendirilmiş olan su yarı oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılabilir.

İnsanlar ve satranç arasındaki ilişki nedir

Satranç oynamayı öğrenmekte olan bir insanı seyrettiyseniz eğer, onun çok kısıtlı yeteneklerle başladığını görürsünüz. İnsan, her satranç taşının hareketine ilişkin temel kuralları bir kez öğrendikten sonra, satranç oynayabilir. Ancak yeni oyuncu acemi olduğu için pek iyi değildir.