Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

1 Ocak 2012 Pazar

2012 Ayrışma Dönemi.. Doğu yükseliyor, Batı ayrışıyor..

2012 Ayrışma Dönemi..

Doğu yükseliyor, Batı ayrışıyor..




2012, ayrışmalar, dönüşümler, pek çok kavramın ve olayın dağılması ile beraber gelecek sevgili arkadaşlar. Dünya üzerinde, doğunun yükselişi, batının ise pek çok ayrışma ile beraber, zorluklar yaşayacağı özel bir kriz yılına hoş geldiniz.
Batı astrolojisinde en iyi bildiğimiz şey; gökyüzündeki birkaç gezegenin birden burç değiştirdiği ve küçük gezegenler, yani içi gezegenler dediğimiz, Merkür, Venüs ve Marsın eş zamanlı yani yakın zamanlarda ve birlikte retrograde hareketlerde bulunduğu yıllar, ayrılık yılları olarak bilinmektedir. 2012’nin Maya’ların söylediği gibi, kıyamet yılından ziyade bireylerin, konsorsiyumların, birliklerin, devletlerin, şirketlerin, bankaların birbirlerinden ayrılarak, yeni birliktelikler kuracağı bir yıl olarak, hafızalarınıza kazınacağını unutmamalıyız. Uranüs’ün geçen yıl Koç burcuna girmesi, Satürn’ün Terazi burcundaki hareketi, Jüpiter’in İkizler burcuna geçtiği 4 Haziran, yılın gündemde ön plana çıkan önemli gökyüzü hareketleri olurken, Mars’ın Başak burcundaki retrograde hareketi, Venüs’ün retrosu, yılın tam anlamı ile pek çok karışık etkilere sahip olduğunu bizlere gösteriyor.
Basit bir dille anlatmamız gerekirse, tüm dünyada kriz ekonomisinin daha da artacağı, batı kaynaklı ekonomik krizin batının büyük bankalarını ( Fransa, İtalya, İspanya hatta İngiltere ) gibi fazlası ile etkileyeceğini, pek çok ülkenin kredibilitesinin azalacağını, Arap devriminin devam edeceğini, hatta bu devrimin Uranüs’ün Koç burcundaki etkisi ile beraber, başkanlık sistemi ile yönetilen bir kısım büyük Avrupa devletlerinde hükümetlerin dahi değişeceği bir dönemi göstermesi açısından önemlidir.



24 Ocak - 15 Nisan arası Mars’ın retrograde hareketi, çalışan hakları, grevler, lokavtlar, çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen çalışanlar, öğrenciler ve bir kısım alternatif arayışındaki kişiler ile gelenekçilerin çatışmalarını artırırken, bu çatışmalar 6 Temmuz’a kadar çok yoğun bir şekilde devam edecek. Yıl 6 Temmuz’dan itibaren tutulmaların da etkisi ile beraber, dünya üzerinde pek çok ülkenin ekonomisinin çözümsüz bir krize girmesine sebebiyet verecektir. Daha önceki yıllarda söylediğimiz gerçekleşti. Plüton’un Oğlak burcundaki doğası 2018’e kadar olan dönemde kapitalist sistemlerin sonunu getirirken, bir kısım madenlerde değer artışlarına da ( altın, platin ve bakır gibi ) her zamankinden daha da fazla imkan verecektir. Bu yıl 2 Güneş tutulması, 2 Ay tutulması ve bir de Venüs tutulması var. Ortalama 150 yıllır periyotlar ile, üst üste gerçekleşen ikili özel bir Venüs tutulumunun son ayağını 2012 Haziran’ın 8’inden itibaren yaşayacağız. İlkini 2004 Haziranın’da yaşamıştık. Bu bize 2004 Haziranın’da başlayan bir sürecin, 2012 Haziranın’dan itibaren daha da hızlı bir şekilde sonuçlanacağını gösteriyor. Dedik ya doğu büyüyor. Çin’in, Kore’nin Japonya’nın ekonomik olarak devleştiği, Japonya’nın doğal felaketler ile Ortadoğu’nun birbiri ile, Avrupanın hak edilmemiş zenginliği kaybetmeme çabası ile uğraşacağı bir yıla giriyoruz.
A.B.D ‘nin doğu kıyılarında olabilecek doğal tabiat olaylarındaki artışlar, ekonomideki durgunluk, Rusya’daki yönetimsel karışıklıklar, Nisan ayından beri yönetimin ve yöneticilerin resmiyetinin sorgulanması, Kuzey Korenin Çin’den aldığı güç ile İran’la birlikte dünyadaki muhalif davranışları, İran’ın bölgede önlenemez yükselişi, Suriye’de kanlı bir yönetim değişiminden sonra oluşacak iç huzursuzluk ve Ortadoğu’nun göbeğinde bunlara direnmeye çalışan bir Türkiye.
Pakistan, Mart ayının ikinci yarısından itibaren depremler ile sarsılırken, İran Türkiye sınırında yer sarsıntıları devam ederken, İsrail ile Türkiye’nin gerginliği hızla artacak. Türkiye’de siyasi kurum daha da güçlenirken, doğudaki muhalif unsurlar ile güvenlik kuvvetlerinin bilhassa 17 Şubat ile 23 Mart ve 17 Nisan arası ve hatta tüm Nisan ayı ile Ekim ayının 15’ i haftası ( 19 Ekime dikkat ) , mücadelesi artarken, Neptün’ün Balık burcuna geçişi sebebi ile ülkede anayasada muhalefetin ciddi olarak eleştireceği bazı değişimlerin olacağı, referandumların kendisini göstereceği bir yıla giriyoruz. Her ne olursa olsun, bu karışık ve bu kadar çok gezegenin burç değiştirdiği bir yıl, Türkiye’nin komşuları ile ilişkileri hariç, ( ki Plüto 7. Evinde komşularını temsil eder), genel anlamda ortalamanın biraz daha üstünde iyi bir yıl geçireceğini söyleyebiliriz.
Nisan’dan itibaren yeni vergiler, dış ekonomilerin gittikçe zayıflaması yüzünden kriz ile mücadele etmeye çalışan yorgun bir ekonomi, dış kaynaklı yatırımlar ile biraz canlanan piyasalar, 19 Mart’tan itibaren, son dakika ekonomi haberleri, 20 Nisan’dan itibaren piyasalarda bazı karışıklıklar, Eylül ayından itibaren zamlar, ama buna rağmen yine de krize girmeyen güçlü bir Türkiye bizi bekliyor.
Ordunun modernleşmesi, profesyonel askerlik, hukuksal alanda yapılacak iyileştirmeler, köhnemiş büyük bir devlet yapısından ziyade, daha esnek ve güçlü bir anayasa ile daha hızlı karar alan bir ülke göreceğiz bu yıl. Aslında 2012, pilleri tamamen tükenmiş Avrupa ülkeleri ile, pillerini tüketmemek için mücadele eden, fakat bu sebeple de bireylerin de bazı fedakarlıklar yapacağı bir Türkiye arasında anlaşma ve görüşmelerin çok fazla mümkün olamayacağı bir yıl olarak görünüyor. Mart ayının ortalarından itibaren şımarık çocuk Yunanistan’ın yıkılmaması için, kendini feda eden abla Almanya, yine siesta yapmayı hayatın gerçeği zanneden güney Avrupa toplumlarını beslemeye çalışan bir Fransa’nın önderlik ettiği Avrupa Birliğinde, aslında birliğin özünü çatırdatacak ve ileride bu birliğin farklı konfederasyonlara bölünmesini sağlayacak görünümlerde olmaktadır. En geç Temmuz sonundan itibaren anayasal düzenlemelerin hızla yapılacağı bir döneme giriyoruz. Elimizdeki veriler, köklü anayasal bir farklılaşma dönemine girdiğimizi de gösteriyor. Suriye’deki çatışmalardan oluşabilecek bir tampon bölge, Rusya’nın Suriye’ye askeri yardımı, bölgede askeri hava taşıtlarında oluşabilecek kazalar ise, 22 Şubat’tan sonra Neptün’ün Balık burcuna girmesi ile beraber 17 Ekim’e kadar olan dönemde baskın görünüyor.
27 Şubat, 14 Nisan , 4 Mayıs, 5 Haziran, 13 Haziran, 5 Temmuz , 22 Ekim 13 Kasım ve 26 Kasım ve 23 Aralık tarihleri önemli. Mars’ın Başak burcundaki etkisi soğuk bir kışa gireceğimizi gösteriyor. Ülkenin doğusu kış ile mücadele ederken, Mars’ın Başak etkisi sebebi ile gıda zehirlenmeleri, gıdalardan kaynaklanabilecek tuhaf hastalıklar, bağırsak enfeksiyonları, 24 Ocak’tan itibaren laboratuvardan fırlayan sinsi bir virüsün Nisan ayının 15’ inden itibaren çeşitli ülkelerde görünmesi, yapay kanın icadı, akciğer enfeksiyonlarında artış, grip salgınları yılın ana konuları. Neredeyse tüm dünya yılın ilk 6 aylık döneminde insan sağlığını rahatsız eden çeşitli virüsler ile uğraşırken, Satürn’ün 5 Ekim’den itibaren Akrep burcuna girmesi ile birlikte dünyada finansal anlamda büyük bankaların dahi dahil olabileceği -Mayaların muhtemelen kıyamet dediği- özel bir 2,5 yıllık döneme gireceğiz. Mayalar 2012’de takvimlerini bitirerek - ki bence bu 2010 yılı idi ama Maya takvimi ile Miladi takvim arasındaki hatadan dolayı 2014 de olabilir - dünya üzerinde, tabiattan kaynaklanan büyük değişimler de yaşayacağız. Bunlar fırtınaların artması, toprak kaymaları, sel baskınları, pasifik kaynaklı büyük depremler, Şili’den Los Angeles’a kadar olan bölgede Endonezya ve Japon denizi yakınında oluşabilecek Tsunamiler, Guatemala ve Meksika hattını etkileyecek depremler gibi görünüyor. İtalya’nın yanardağ faaliyetlerinde artış, Egede depremsellik, bu anlattıklarımın üzerine tuz biber ekecektir.
Retrograde hareketler, aslında küçük gezegenlerin - sistemdeki Venüs ve Mars gibi- yörüngemiz ile astrolojik kavuşum noktalarının bize çok yakın olduğunu göstermektedir. Mars’ın Şubat sonu Mart arasında dünyaya yakınlaşması, Venüs’ün Mayıs sonu tüm Haziran ayı içindeki dünyaya yakınlığı, dünya üzerinde bu gezegenlerin yaratmış olduğu tam bilemediğimiz - ki bu elektromanyetik akım veya kütle çekimi olabilir - etkisi sebebi ile olayları hızlandıracaktır. Ama unutmayınız ki, 2012’de kıyamet falan kopmayacaktır. Eğer bir kıyamet arıyor isek, bu bazı bankaların, bireyleri sömüren kapitalist kuruluşların, doğru yönetmeyen siyasilerin, kıyameti olacaktır.
2013 yılı için görüşmek dileği ile.
Mutlu Yıllar..
Saygılarımla,
Astrolog Oğuzhan Ceyhan



Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok: