Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

21 Haziran 2010 Pazartesi

'Güneşin batmadığı ülke'nin Çocuk Köleleri

GÜNEŞİN BATMADIĞI ÜLKENİN ÇOCUK KÖLELERİ



Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 3-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları için yapılan stadyumda çocuk işçiler çalıştırılıyor.
Modern toplumlarda 10 yaşındaki çocuklar, okula gidip, evlerinde oyun oynarken onlar tüm bu imkanlardan yoksun, kendi boylarından büyük kazma ve kürekleri ellerine alıp çalışıyorlar. Hindistan’ın başkentinde önümüzdeki Ekim ayında düzenlenecek İngiliz Uluslar Topluluğu( Commonwelth) Oyunları için yapılan Jawaharlal Nehru Stadyum’unda çok sayıda çocuk işçi çalışıyor.
Ülkenin dört bir yanından aileleri ile gelen çocuklara, biriken taşları toplamak gibi işler veriliyor. Böylelikle çocuklarını inşaata getiren işçiler de ekstradan ekmek ve süt parası da alabiliyorlar. Çocuklara, ayrıca aileleri ile birlikte yemek yeme imkanı da sunuluyor.

İşçilerin, projelerin yetişmesi için ortalama ücretin ve standardın altında koşullarda çalışmaya ve yaşamaya zorlandıkları belirtiliyor.
İngiliz Uluslar Topluluğu Federasyonu başkanı Mike Fennell aralık ayında Commonwealth Komitesi'nin yayımladığı raporun ardından, stadyumun yetişmeyeceğine dair sıkıntıya düştüğü ve çalışmaları hızlandırdığı belirtiliyor.
İngiliz Uluslar Topluluğu( Commonwelth) ı oyunlarında toplam 17 dalda 6 bin sporcunun katılması bekleniyor.
Hindistan’ın dört bir yanından gelen işçiler ve çocukları kötü şartlar alında çalışırken, bu hafta Delhi Yüksek Mahkemesi, hükümetin işçilerin tüm haklarını sağlaması yönünde karar verdi.



'Güneşin batmadığı ülke'nin çocuk köleleri




















Hiç yorum yok: