Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

5 Şubat 2012 Pazar

Dilek Ağacı Yöntemi

Dilek Ağacı Yöntemi
Bu yöntemde yine Spiritüel olarak eski bilgelerin çokca kullandığı bir yöntemdir. Temel olarak bir ağaç kabuğuna ihtiyacınız var ve bir de ağaç fidanına. Bu uygulama şu şekilde yapılmaktadır:
Ağaç kabuğuna dileklerinizi yazın. (genelde üç dileği geçmez bu çünkü üç özel bir sayıdır) Ardından ağaç kabuğu avuç içinde tutun ve istenen neyse onun “son hali” imajine edin ve bu enerjiye dönüştürülerek ağaç kabuğuna aktarın. Ardından ağaç kabuğunun ışıl ışıl yüklenen enerjiyle parladığı imajine edin. Bu sırada illa belli bir dilek dilemek yerine “ruhsal büyüme” için bunu yapabilirsiniz. Eski şamanlar bu yöntemi daha çok ruhsal büyüme için yapmaktaydı.
Yeterince enerji yüklendikten sonra bu ağaç kabuğu, aldığınız fidanın dibine gömülür. Burada kullanılan ağaç genelde kutsal olduğuna inanılan, zeytin, meşe veya çınar gibi ağaçlardır. Size en yakın hangi ağaç fidanı geliyorsa onu kullanabilirsiniz. Eskilere göre bu ağaç fidanınıza bir damla parmak ucunuzdan kanınızı sürmeniz önerilir. Kanınız, direk sizin ruhunuzun enerjisini taşır ve bunu ağaç fidanına aktarmak, aradaki ruhsal iletişimi attırmak için bu yöntem uygulanırdı. Ama bu şart değildir. Amaç ağaç fidanının özündeki enerjiye ulaşabilmektir.
Bu işlemlerden sonra eller ağaç fidanı üzerinde tutulur ve ağaca hitap edilir “Toprağın bereketinden gelen ağaç, sana dileğimi ve isteklerimi aktarıyorum. Ruhumu bilgeliğine aç. Sen büyüdükçe büyüsün dileklerim, sen yükseldikçe evrene ulaşsın isteklerim.” Veya ruhsal büyüme için yaptıysak şöyle diyebiliriz; “Toprağın bereketinden gelen ağaç, sana ruhumun bir parçasını aktarıyorum. Ruhumu bilgeliğine aç. Sen büyüdükçe büyüsün ruhum, sen yükseldikçe yükselsin farkındalığım” Burada içinizden geldiği gibi seslenin ağaç fidanına. Artık o sizin bir arkadaşınızın, sizin bir parçanız bunu unutmayın. Aynı zamanda bir adağınız.
Birkaç hafta daha onla meditasyona devam edin. Uygun zamanda, mesela nisan-mayıs gibi ormanlık bir alana giderek ağaç fidanınızı gömün. Dilek ağacınızı, toprak ananın şefkatli kucağına bırakın.



Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok: