Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

24 Ekim 2015 Cumartesi

Espresso nasıl bir kahvedir?

Sihirli Kafein Espresso

Sırf ismi şekil diye tercih edilen bir çok kahvenin temelinde bu aslan yatar !!!

Çay konusunda dünyanın üretim merkezi olan bir ülke olarak, çayı en çok tüketen toplumlardan biriyiz. Ancak Türk kahvesininde tüketim oranı oldukça yüksektir. Yabancı markaların gözlerini Türkiye'ye dikmesi ve kendi kültürlerini Türkiye pazarında satması, günümüz conconlarının standart kahveleri bambaşka bir şekilde telaffuz etmesi ile boyut değiştirmektedir.

Ancak kahvenin sipariş boyutu ne kadar değişirse değişsin, sipariş ettiğiniz kahve Türk Kahvesi değilse, çok yüksek ihtimalle Espresso tabanlı bir kahvedir.
Espresso makina ile hazırlanan, Türk kahvesi gibi ince çekilmiş ve sıcak ikram edilen bir mucizedir. İtalyan damak tadını simgeleyen bir kahve olsa bile aslında ülkemizde çok tercih edilen bir kahve çeşididir. Özellikle Türkiye'de yaşayan Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni vatandaşların bir numaralı tercihidir.

Sihirli Kafein Espresso-gziiua4ofm

Espresso içerisinde bulundurduğu orantılı kafein miktarı ile hem sindirime hem de zinde bir güne başlamanın anahtarıdır.

Sihirli Kafein Espresso-lothyiqdey

Yabancı sermayeli veya yabancı patentli kafelerde concon kardeşlerimizin Cappuccino, Americano, Latte, Mocha, Macchiato gibi içecekler aslında Espresso'nun farklı şekillerde ikram edilmesidir. Bu sebeple televizyonda görüp aldığınız Latte diye satılan toz kahveler aslında gerçekten Latte değildir.

Sihirli Kafein Espresso-a4xssimp3j

Kahvenizin hayatınıza tat katması dileğiyle :)

Yaşam ve İnsan için herşey Genel Kültür, Bilgi Bankası

Hiç yorum yok: