Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

4 Mayıs 2012 Cuma

Pin-up Kızları - Pin-up Modeli - Pin-up kızı resimleri

Pin-up Kızları - Pin-up Modeli - Pin-up kızı resimleri






Pin-Up Nedir?

Kadın giyim noktasında her dönem farklı tarzlar ve tasarımlar modanın bir parçası olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumda 7’den 70’e birçok kadın modayı takip etmek amacıyla o dönemin popüler ürünlerini satın alarak giyinmeye çalışmaktadır. Pin up nedir sorusu da bu noktada birçok kadın tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Eski dönemlerde kartpostal kadınları olarak da bilinen bu tarzda ön plana çıkan duygular arasında cazibe, romantizm ve seksapalite bulunmaktadır. Bu tarz uygun olan bir giyim akımı da oluşmuştur.

Pin-Up Nedir? Pin-Up Tarzda En Sık Kullanılan Parçalar Nelerdir?

Pin-Up Nedir? Pin-Up Tarzda En Sık Kullanılan Parçalar Nelerdir?

Özellikle sosyal medya ve internet sayesinde kişilerin bu tarz moda akımlarına karşı daha bilgili olma şansı da artmıştır. 1940 ve 50’lerde çıkmış bir akım olan Pin-up günümüzde halen aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Pin-up gibi kadınların belli başlı özelliklerini ortaya çıkaran aslında bir yaşam biçimi de denilebilir. En sık giyim tarzı ile yansıtılan bu moda akımı içerisinde tercih edilen belli başlı parçalar bulunmaktadır. Kadın giyim noktasında bu parçalar çok eski dönemlerden beri alışveriş listelerinde ufak tefek değişiklikler ile bulunmaktadır.

Örnek vermek gerekirse, Pin-up modeli içerisinde kadın vücudunu saran kıyafetler, korseler ve dekolteli parçalar yer almaktadır. Özellikle etek ve bluzlar bu noktada tercih edilmektedir. Genellikle etekler uzun külotlu çoraplarla birlikte kullanılmaktadır. Kabarık etekler de tercih edilmektedir ancak burada kısa kesim modeller tercih edilmektedir. Öte yandan birçok farklı model kıyafet ile de insanlar bu tarzı oluşturabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kadınların kendilerine yakışan ve uygun ürünler seçmesidir.


Mevsimlere göre Pin-Up Giyim Tarzı Nasıl Uyarlanır?

İnsanlar, içerisinde bulundukları hava durumuna ve şartlarına göre uygun kıyafet seçimleri yapmaktadırlar. Moda tarzları da aynı zamanda mevsimlere göre farklı parçalarla kendilerini temsil edebilmektedir. Örnek vermek gerekirse, sonbahar aylarında soğuktan korunabilmek için ceket gibi kıyafetler tercih edilmektedir. Bu noktada Pin-up modasına uygun ceketler kullanabilirsiniz. Bu tarz ceketlerin veya hırkaların tek bir düğme ile kadınsı duruş sergilemesi çok önemlidir.

Pin-up modasına uygun giyinmek isteyen kişiler için bu noktada çeşitli detaylara dikkat edilerek hareket edilebilmektedir. Diğer yandan yaz aylarında yapılan tercihler Pin-up modasını yansıtabilmek için çok daha uygundur. Kadın t-shirt seçimlerini Pin-up modasına uygun yapmak istiyorsanız dar ve yapışan ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Bu tarz ince dokunuşlarla istediğiniz görünümü Pin-up modasında kolayca yakalayabilirsiniz.

Vücut Tiplerine göre Pin-Up Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

Vücut Tiplerine göre Pin-Up Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

Pin up ne demek sorusuna cevap arayan kişiler için birçok farklı kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklar içerisinde en önemlisi ise hiç kuşkusuz internet ve sosyal medya olmaktadır. Çeşitli içerikleri bulabileceğiniz platformlar sayesinde Pin-up modası hakkında birçok detaya ulaşabilirsiniz. Bu detaylar arasında vücut tiplerine göre Pin-up giyim tarzı hakkında da bilgiler alınabilir. Makyajdan giyilen çorap seçimine kadar birçok detay Pin-up tarzını oluşturmaktadır.

Bu noktada insanlar kendi vücut tiplerine göre farklı moda akımlarına katılmak isteyebilmektedir. Pin-Up akımı için vücut tiplerinin de önemi vardır. Farklı vücut tiplerine sahip kadınlar yapacakları seçimlere hem kendilerini hoş gösteren hem de istedikleri tarzda giyim imkanı sunulur. Pin-up nedir sorusu son dönemlerde de tekrardan popüler bir hal almıştır. Moda akımları bir sarmal içerisinde tekrar tekrar popüler hale gelebilmektedir. 









Yaşam ve İnsan için herşey Genel Kültür, Bilgi Bankası

Hiç yorum yok: