Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

11 Ekim 2016 Salı

Yunuslar Hakkında

Yunuslar Hakkında Bilmedikleriniz
Yunuslar da yarasalar gibi yönlerini bulmak ve avlanmak için seslerini kullanırlar. Yüksek frekanslı sesin objelere ya da diğer canlılara çarpıp yansıması sonucu oluşan ekodan faydalanırlar.

Boğulmalarını engellemek amacıyla yunuslar uyuduklarında beyinlerinin sadece yarısı uykuya dalar, bu şekilde uyanık kalan yarısı sayesinde nefes almaya devam edebilirler.

Tüm memelilerden farklı olarak yunusların bebekleri anne karnından kuyrukları önde çıkar.

Yunuslar 260 metre derinliğe kadar dalabilirler.
Her yunusun kendisine has imzası ya da adı olarak adlandırabileceğimiz bir “ıslığı” vardır.

Kullandığımız sıvı sabunlara dikkat etmeliyiz.

Sıvı sabunlar, bulaşık deterjanları ile şampuan hammaddelerinin orantıları değiştirilmiş halidir. Sabunun sıvılaştırılmışı değildir. 

sıvı sabun kullanımı ile ilgili görsel sonucuBu temizlik mamullerinin içerisindeki kimyasallar insan vücudunda karbon yapımızı kırarak veya oksijeni tüketerek tamiri imkânsız hastalıklara yol açarlar. Sentetik temizlik ürünleri vücuduma dokunmasın gitsinler istiyorsanız yapılacak bir şey vardır:
-Şampuan veya body jel kullanmışsanız 2.000 kg (2 ton veya 250 orta boy kova dolusu) su ile durulanmanız gerekir. 

Bu mamulleri kullandığınız zaman bir diğer tesir ve etkisi ise çevre kirliliğidir. Bunların içerisindeki kimyasalların başlıca özellikleri bulundukları yerde oksijeni tüketmeleridir. Oksijensiz bir yerde ise hayat olmaz. 

Bütün bu sebeplerden ötürü kullandığımız sıvı sabunlara dikkat etmeliyiz. 
Yaşam ve İnsan için herşey Genel Kültür, Bilgi Bankası