Bu Blogu Takip Et

Sayfalar

Translate

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Akışkan bir Farklılık Çizgisi

Zorlanmadan ulaşılan farklılık

Temür Köran, yaratılışının içerden seslenişiyle, akışkan bir farklılık çizgisi yakalamış, kendi kuşağının çok az sayıdaki sanatçısından biri.
Yaşları elliyi bulmuş olgun genç ressamlardan ülkemizdeki resim ortamında ve dünya atmosferinde artık öncelikle farklı olmaları ve değişik bir şeyler yapmaları bekleniyor. Günümüz plastik sanatlar anlayışına da gittikçe fazla damgasını basan renkli tuhaf davranışlarla ilgi çekme arayışı bazı sanatçılara çekici de gelebiliyor. Ortamın, özellikle tecimsel kuralların gittikçe daha fazla zorladığı bir değişik olma zorunluluğu özellikle en gençleri fazlasıyla zorluyor.

Boğazın incisi Lüfer yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

Lüfer'in soyu tükeniyor

İstanbul’un simgesi, Boğazın incisi Lüfer yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Başta zamansız, yanlış avlanma, Karadeniz’deki aşırı kirlenme, mevzuat ve kotalar Lüfer’in soyunu kuruttu.
Dünya çapında örgütlü, ülkemizde de faaliyetleri olan Yavaş Yeme(Slow Food) gıda akımı, iyi temiz ve adil gıdanın peşinde, Boğaz’ın incisi Lüfer’e sahip çıkıyor. Bu sahiplenme, sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen duyarlı STK’ların çabasıyla ortaklaşa yürütülmeye çalışılmaktadır. Son yıllarda özellikle Lüfer’in yok olmasıyla sembolleşen deniz ürünlerindeki çeşit ve miktar kaybına sebep başta ülkemizi son otuz yıldır yöneten siyasi kadroların konuya miyop gözle bakmalarıdır. Bugün gelinen noktada Lüfer stokları, 2002-2008 arasında 5’te biri oranında bir başka deyişle 25000 tondan 5000 tona düşmüştür. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’le yaptığımız görüşmedeki açıklamaları meseleyi daha net görmemizi sağlamaktadır:

Yüz Yogası ve Boyun Yogası

Yüz Yogası ve Boyun Yogası

Yoga: “ Bedenle zihnin doğal fonksiyonları arasında bir denge kurulmasını sağlayarak kişiye yardım eder, insanın kendisini sağlıklı, canlı ve her şeyle uyumlu olduğunu hissetmesine neden olur”. Kısaca, bütün organizmayı canlandıran yoga, yüz ve boyun amaçlı olarak uygulandığında da aynı etkilere yol açar. Yüz ve boyun yogası; estetik amaçlı yöntemlerin yoga ile oluşturduğu bir sentezdir.


Yıllar boyunca birçok kişinin uygulayıp şaşırtıcı sonuçlarından memnun kaldığı hareketler sayesinde kaslar güçlenip ideal hacme kavuşur. Cilt; esnek, canlı ve diri bir görünüm alır. Özellikle yüz hatlarının sağlıklı ve genç görünümü, özgüven duygusunu pekiştirir.

Zaman içinde çeşitli faktörlerin de etkisiyle yüz kaslarının zayıflaması yanaklarda çöküntü yaratır, deri gevşer, ağız kenarlarında sarkma ve yüz ovalinde bozulma görülür. Kırışıklıklar ağır makyajların bile gizleyemeyeceği bir hal alır. Yüz ve boyun yogası, bu bölgede bulunan esnekliğini yitirmiş, hacmini kaybetmiş kasları çalıştırarak güçlendirir, “öteki” ile ilişkide bireyin imajını en dolaysız yansıtan ayna rolündeki yüze canlılık kazandırır, yaşlı görünüme neden olan çizgileri yok eder.

Neyi amaçlar?
Yüz ve boyunda, estetik olmayan, yaşlı bir görüntü oluşmasını önlemek, oluşanları ise yok etmek ve elde edilen sonucun sürekliliğini sağlamak.

Hangi yaştan itibaren uygulanabilir?
Yirmili yaşların sonlarına doğru, kırışıklıkların ilk habercileri olan çizgilerin yavaş yavaş ortaya çıkmasından endişelenen birisi için “önlem alma” amacıyla yüz ve boyun yogasına başlamak erken sayılmaz. Bunun yanında, yüzdeki çizgilerin kırışıklığa dönüştüğü, cildin elastikiyetini kaybettiği dönem ve sonrası başlamak için de geç değildir. Bu durum, hareketlerin “tamir edici” amaçla yapıldığı kırklı yaşlar ve yukarısı için söz konusudur.

Hareketler her yaş ve herkes için aynı mıdır?
Temel hareketler her yaşa uygulanır. Ancak, cildin görüntüsüne ve ihtiyacına göre kişiye özel, takviye hareketler ve uygulama planı çıkartılır.

Temel hareketler nedir?
Alın, göz çevresi, göz altı torbaları, yanaklar, dudak çevresi, yüz ovali, çene altı ve boyun için on yedi temel hareket uygulanmaktadır.

Cildin ihtiyacı neye göre belirleniyor?
Zaman ve diğer faktörlerin cilde etkileri aynı yaşlarda olan kişilerde bile farklılık gösterebilir. Bu yüzden, temel hareketlerin hangi bölgelerde, ne sıklıkla ve ne miktarda uygulanacağı cildin en çok gereksinim duyduğu yerler tespit edilerek belirlenir ve buralara takviye hareketler de uygulanırsa daha verimli sonuçlar elde edilir.

Hareketler için ne kadar süre ayırmak gerekiyor?

Tüm hareketler bir arada yapılırsa, yarım saatle kırk beş dakika arası yeterli. Ancak, hareketlerin miktarını ve süresini kişiye göre belirlemek daha uygun. Bunun yanında, bir çok hareket, gün içinde farklı zamanlarda fırsat yaratılarak da yapılabilir. Böylelikle, çalışanlar için uygulama kolaylaşmış olur.

Yüz ve boyun yogasının etkisi ne kadar zamanda belli olur?

Bu, yine cildin ve kasların durumuna göre farklılık gösterir. Genç ve az deforme olmuş ciltler çok kısa sürede diri ve canlı bir görünüm kazanırken, daha yaşlı ve oldukça deforme olmuş ciltler için biraz daha fazla çaba harcamak gerekir. Her iki durumda da birkaç hafta içinde cildin eski halinden gittikçe farklılaştığı gözlemlenir. Genellikle üç aydan altı aya kadar değişen bir sürede sonuç almak mümkün.

Yüzde ve boyunda istenilen etki görüldükten sonra da uygulama aynı mı olacak?
Daha az yoğunlukta bir programa geçilir. Bu durumda “bakım” amaçlı uygulama önerilir.

Estetik ameliyat geçirmiş yüzler için de uygulanabilir mi?
Özellikle göz çevresiyle ilgili ameliyatlardan sonra, kasların hareket kabiliyetini tekrar kazanmaları için oldukça yararlıdır. Ancak, yüzde yapılan estetik ameliyatların kasları ne derece deforme ettiği önemlidir. Bazı durumlarda kasları tekrar canlandırmak mümkün olmayabilir.

Yüz ve boyun masajı ile arasında ne fark vardır?

Yüz ve boyun masajında kasların kendi kendine çalışması için çaba harcanmaz, gevşetme ve rahatlatma sağlanır.

Evde Yoga Nasıl Yapılır



Yoga yapmak için bir yoga stüdyosuna yazılmanız şart değil. Yogaya başlamak istiyorsanız bunu evinizde de gerçekleştirebilirsiniz. Elbette uzman bir yoga eğitmeninin yönettiği yoga dersleri size çok şey kazandıracaktır. Bu şekilde duruşları ve teknikleri daha hızlı öğrenebilirsiniz. Ancak yoga derslerine ayıracak zaman ve paranız yoksa, bu hiçbir zaman yoga yapamazsınız anlamına gelmiyor.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Yoga yapmak için rahat, sessiz ve huzurlu bir mekan ve bir yoga matından başka ekipmana ihtiyacınız yok. Doğuda, yoganın geleneksel bir uygulama olduğu yerlerde de yoga bu şekilde yapılıyordu. Yoganın gelişmesini sağlayan en eski yogiler, yogayı ıssız ormanlarda ve sessiz mağaralarda yapıyorlardı. Yani geleneksel yoga, bugün şehir hayatına adapte edilen ve stüdyolarda yapılan müzikli ve kalabalık derslerden çok farklıydı. Toplu halde yapılan dersler motivasyon açısından yararlı olabilir. Ancak evde tek başınıza yoga yaparak daha huzurlu ve dinlendirici bir yoga saati geçirebilirsiniz.
Evde yoga yapmanın ilk tercih edilen yolu videolar olabilir. Bunun için hazır yoga dvdleri işinizi görebilir. İnternet her konuda olduğu gibi yoga konusunda da iyi bir kaynak olabilir. Birçok video sitesinden çok sayıdaki yoga hareketleri videolarına ulaşarak hareketleri evinizin rahatlığında öğrenebilirsiniz. Öncelikle farklı yoga stillerini izleyip kendinize uygun gördüğünüz bir yoga stili seçebilirsiniz.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Videolar yogaya yeni başlayanlar için oldukça iyi bir alternatiftir. Sizinle birebir ilgilenen bir eğitmen olmasa da videoları dilediğiniz yerde durdurup, tekrar tekrar izleyerek teknikleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Aynı videolar sürekli olarak izlendiğinde sıkıcı olabilirler ama yogaya başlamak için bu fırsatı geri tepmeyin. İzlediğiniz asanalara ve diğer hareketlere alışınca farklı asanalar deneyerek kendi rutininizi yaratabilirsiniz.



Evde yoga yapmanın başka bir yolu da eğitici yoga kitaplarıdır. Videoyla kıyaslarsanız kitaplar biraz daha zor olabilir çünkü karşınızda izleyebileceğiniz canlı bir eğitmen olmaz. Ancak yogaya aşinalığınız varsa ve temel hareketleri az da olsa biliyorsanız kitaplardan yardım almak iyi bir fikir olabilir. Kitap seçerken dikkat etmelisiniz. Yalnızca ticari amaçla yazılan ve eksik bilgi içeren kitapları satın almamalısınız. Aldığınız kitabın yazarının konusunda uzman olduğundan emin olun. Yanılma payınızı düşürmek için çoğunlukla tercih edilen yoga kitaplarını araştırıp bu kitapları satın alabilirsiniz.
Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Bizce evde yoga yapmanın en iyi yolu tüm bu yöntemleri birleştirmek olacaktır. Kitaplardan, videolardan ve hatta katıldığınız derslerden öğrendiklerinizle kendinize bir yoga rutini oluşturabilirsiniz. Böylece yalnızca size ait olan bir tempoda ve kendi evinizin rahatlığında yoga yapabilirsiniz.

28 Mayıs 2010 Cuma

İnsan Olmanın Kuralları



Doğarken dünyaya bir kullanma kılavuzu ile gelmediniz; aşağıdaki
kurallar yaşamınızı daha iyi kılmak içindir.

1. Size bir vücut verilecektir. Onu beğenebilir ya da ondan nefret
edebilirsiniz, ancak kesin olan bir şey varsa o da ömrünüzün geri
kalanı boyunca ona sahip olacağınızdır.

2. Dersler öğreneceksiniz. "Yeryüzünde Yaşam" isimli tam zamanlı gayrı
resmi bir okula kaydoluyorsunuz. Her kişi veya her olay birer Evrensel
Öğretmen'dir..

Dünya Aids Günü / Kırmızı Kurdelenin Etkisi , Algıya Bırakılan Akıllı Etki

1 Aralık'taki Dünya AIDS Günü için yapılan iş :




Kırmızı kurdelenin etkisi ve algıya bırakılan akıllı etki.


Okan Bayülgen Muhabbet Kralı 01 Aralık 2009 Konusu : AIDS

Cumhuriyet Mitingi Sloganları

14 Nisan 2007 CUmhuriyet Mitingi

* Türkiye laiktir, laik kalacak!
* Ne postal ne takunya, cumhurundur Çankaya
* Laik değilsen layık değilsin
* Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana
* Çankaya'da imam istemiyoruz
* Kasımpaşa imamı, satamazsın vatanı
* Susma sustukça Tayyip Erdoğan gelecek
* AT'ın yaptığını yapamadık
* Yaşasın Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti
* 1920 Ruhu Yolumuzu Aydınlatıyor
* Tehlikenin Farkındayız Buradayız
* Demokrasi Gericiliğe Hoşgörü Değildir
* İnançlara Saygılıyız İrticaya Hayır


29 Nisan 2007 CUmhuriyet Mitingi

Arabesk SözLer

Arabesk SözLer
Geceleri Parklarda Yatan Ac Karnini Sigarayla Doyuran Yakasiz Gömlege Kravat Takan Nerede Bir Müslümcü Görürsen Beni Hatirla! Kim Demiski Sarhosluk Kötü Seydir .. Oysa Ben Herseyimi Ayikken Yitirdim!
Yalnizdim Birtanem Yine Dun Aksam. Hep Seni Dusundum Hep Seni Andim Dayanilmaz Birsey Oldu Hasretin. Dun Gece Resmini Optumde Yattim!
Gozleri Kanli, Cekmis Rakiyi, Yuruyor Sokakta Bir Delikanli, Hayata Kusmus, Dostlarina Sevdali. Sorarsan Guzelim Kim Bu Diye? O Gordugun Asi Bir Malatyali…!
Beni Yureklendirecek Bir Soz Soyle, şehrin Tutsaklarini Salayim Kalbimden, Beni Yureklendirecek Bir Soz Soyle, Kursunu Beynime Sikayim Oylesine
Serseriler Ne Aglamayi Nede Sevmeyi Bilirmis, Olaki Sevdi Bir Kez Severlermis Ve Olaki Agladi Gozyasinin Dustugu Yerde Olurlermis.
Cesedi Meyhanede Bulunmus Icki Dolu Masaya Konulmus Dua Yerine Muslum Okunmus Nerede Bir Müslümcü Görürsen Beni Hatirla!
Ne Orhan Ne Ferdi Kimse Bilmez Bendeki Derdi Sen Söyle Müslüm Baba “”nereden Sevdim O Zalimi!””
Guller Arasinda Bir Diken Kirik Masada Icki Icen Azab Olmus Gönlü Esrar Ceken Nerede Bir Muslumcu Görürsen Beni Hatirla!
Ictigim Sarab Olsun Cektigim Esrar Olsun Sevdigim Kiz Muslumcuyse Bu Can Ona Feda Olsun. Nerede Bir Muslumcu Gorursen Beni Hatirla
ßîzdé SâßâH oLmâz, ßîzdé GünéŞ Doğmâz, ßîz ¡§¥ãNKãR’ıZ Kızım ßîzLé DoSt oLmâk Sîze YaKıŞmaz… TopLumdâ Hép îtîLîrîz SanmaKî ßunâ îSteKLiyiz, ßîz SadeCe SêvdiKLêrimizin éSériyiz..!!
Ayağıma prangalar vurulmuş olsa bile. Nemli baltalarda yürüyüşümüz var arkadaş. Ne dostlarım arar ne düşmanlarım sorar. Kaderime terk edilmiş bedenim var arkadaş. Biz öyle insanlarız ki kimimiz park köşelerinde. Kimimiz ise hücre evlerinde yaşarız. Çok konuşma gardiyan sanada bi üçlü sararız… Sen qit istersen fahişe qönüLLerin kahpeLiqi koymaz bize bizim qönLümüz fahişe deiL ama unuturuz unutanı kahpece!!

Kahve molası verimliliği arttırıyor

Kahve molası verimliliği arttırıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, birkaç dakikalık da olsa çay ve kahve molasının iş verimini artırdığını ortaya koydu.


İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, New York Üniversitesinin Psikoloji Bölümünden bir grup bilim adamı, uyku gibi kısa süreli mola vermenin de beyne aktarılan bilgilerin kavranmasına ve hatırlanmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

4 mevsim çiçekli kiraz ağaçları

4 mevsim çiçekli kiraz ağaçları

Japonlar, tüm yıl boyunca açan kiraz ağacı yetiştirdi. Bu yeni tür kiraz ağacı, baharda çiçeklerin tomurcuklanması için bir soğuk hava dönemine ihtiyaç duymuyor.

Yüzyıllardır baharın gelişini, çiçek açan kiraz ağaçlarının altında oturarak karşılayan Japonlar, küresel ısınma yüzünden ağaçlar hem zamanından önce hem de az açmaya başlayınca bu geleneklerinin tehlikeye düşmesi kaygısına düştü.
Daily Telegraph'ın haberine göre, Dr. Tomoko Abe ve ekibi, bu tehlikeye karşı, her mevsim açan, çiçekleri daha uzun süre dayanan, daha çok çiçek veren kiraz ağacı yetiştirerek cevap verdi.

Kızılderili Sözleri

Kızılderili Sözleri




ARKAMDA yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

(Ute Kabilesi)


Yoksa dişlerinizi fırçalamıyor musunuz?

Yoksa dişlerinizi fırçalamıyor musunuz?

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ağız ve diş sağlığına dikkat etmeyenlerde kalp krizi riskinin, dişlerini günde iki kez fırçalayanlara oranla yüzde 70 fazla olduğu ortaya çıktı.Kalp rahatsızlığı ile dişeti hastalıkları arasındaki ilişkiyi incelemeye yönelik ilgi son 20 yılda önemli artış gösterirken, Londra Üniversitesi Koleji'nde yapılan ve British Medical Journal dergisinde yayınlanan son araştırmada, hekimler günlük diş fırçalama sayısının, kalp hastalığına yakalanma riski konusunda bir etkisi olup olmadığını göstermek istediler.


27 Mayıs 2010 Perşembe

Kutsal Seks ve Ötesi - Tantra and Sex?



Kutsal Seks ve Ötesi

Hinduizm ve Budist inançlar hızla batıya yayılırken, binlerce yıllık bir biyolojik ama aynı zamanda da ruhsal bir aşk öğretisini de yanında getirdiler. Tantra veya Tantrik Yoga hem bedensel bir eğitim, hem de kutsal seks ritüelidir. Tantra´nın temelinde, evrensel seks ve orgazmik bütünleşme vardır. Amaç ve yöntemler çok çeşitli olmakla beraber, amaç tektir; kozmik birliktelik ve sınırsız orgazm...

Tantra, beraber olmak, bütünleşmek anlamındadır. Bir sistemi çağrıştırır ve bu sistem Hindu bir yoga sistemidir, aynı zamanda da erkeksi ve kadınsı prensiplerin bütünleştirilmesi anlamındadır. Pratik olarak, seksüel eylemin ya da yaşamın yavaşlatılmış hali veya orgazmik amacı olmadan yerine bir tür mistik deneyimin getirildiği yöntem olarak düşünülebilir. Hinduist Tantra´nın kökenlerinde Tibet Budizm´i bulunabilir ama versiyon değişiktir. Tantra, sözcük anlamda mistik seksüel birlik veya mastürbasyon ya da ruhsal vecd deneyimi anlamına gelir. Batıdaki uygulamalar, 19. Yüzyıl´da başlar ve bilindiği kadarıyla raslantısal ve de bireysel girişimlerin sonucudur. Alice Bunker Stockham´ın Hindistan´da Tantra´yı araştırması, başlangıç olarak düşünülebilir. Her Tantracı, kendince bir tanımlama getirmiştir; "Erkeksi Ilımlılık", "En İyi Yol", "Karezza", "Antik Gizem", "Zugassent´ın Keşfi" veya "İhtişam" gibi... Dinsel içeriğe rağmen modern dünyanın çeşitli ülkelerinde seksüel bir olay olarak tanımlanmasının nedeni sosyo-kültüreldir, temelde insan bedeniyle ilgili bazı nörolojik ilişkiler bulunabilir, amaç veya sonuç seksüel eşin kişiliğinin fiziksel ve ruhsal olarak çözümlenmesi veya tam olarak tanımlanmasıdır.

Tantrik bir örnek

Bu yaklaşım veya kabulün etkisiyle Tantra´yı Hinduizm´in dışında uygulayanlar ortaya çıkmış yani mistik içeriği dışlanmıştır. Tantra ile ilgilenen batılılar, orgazm kavramına yönelmişler ve amaç olarak orgazmı bastırmayı, engellemeyi ya da olabildiğince geciktirmeyi seçmişlerdir. Temeldeki anatomik ve mistik olmayan tantra teknikleri öncelikle merak edilmekte ve öğrenilmektedir. Örneğin bir kadın ilk kez 48 yaşında Tantra´yı duyar ve birşeyler okur, ilgilenmiştir ama bir eşe ihtiyacı vardır. Bu arayışın içinde mistisizm olmadığı için, olay kısa zamanda seksüel bir ilişkiye dönüşür, farklılık sadece estetiğin öncelik taşıması ve ille de hemen orgazm peşinde koşulmamasıdır. Bir tantracı anlatıyor; "1977´de bir kadın arkadaşım tantrayı denemek istedi, aramızda duygusal bir geçmiş yoktu sadece arkadaşça bir sempati vardı, ne yapabileceğimizi uzun uzun tartıştık sonra olayı görünüşte temelinde çok önemli olmayan biyolojik bir eylemin yer aldığı ruhsal bir deney olarak kabul ettik. Ama sıradan bir eylem değildi, kabulün içten olması gerekliydi, o zaman yararlı ve geçerli olacaktı. Öte yandan, işin bir de aksi yönü vardı; tantrik deney başka yani bu konuyla ilgisi olmayan bir eşle yapılamıyordu, bu da kısıtlanma anlamındaydı. Yaşadığımız deney olağanüstüydü ve yeterince uyum sağlayabildiğimiz için yaşamımızı değiştirdi. Bu arada, aramızdaki uyum sayesinde yepyeni şeyler keşfettik, bunlar yazılı şeyler değildiler. Okuduğumuz kitaplarda anlatılanlar ise, temel biyolojik ve ruhsal gerçeklerin sosyo kültürel cilalanmış halleriydiler."

Quantum - Kuantum Dokunuş Nedir

QUANTUM DOKUNUŞU NEDİR?
Sevgi şifa enerjisinin transferini sağlayan evrensel bir titreşimdir.

Quantum-touch görülmeden inanılması imkansız bir şifa sistemidir.Etkileri öylesine hızlı ve olağan dışıdırki, hafif bir dokunuşla ağrıların azaldığını yada yok olduğunu, açık yaraların hızla kapanmaya başladığını,kemiklerin kendilerini yeniden düzenlediklerini görebiliriz.


Quantum-Touch'ı öğrenerek kendimizi güçlendirmek, yaşamımıza renk katmak için beden taramaları yaparak farkındalığımızı artırmak ve nefes tekniklerini öğrenmek yeterlidir.

Quantum-Touch için, işlevi gereği uyumlama tekniği diyebiliriz. Şöyleki: Bir odanın duvarlarına karşılıklı olarak iki sakraçlı saat yerleştirelim, ve değişik yönlerde çalıştıralım. Bir süre sonra her iki saatinde sakraçı aynı yönde çalışıyor olacaktır.

Aynı şekilde: sıcak bölgelerde akşam saatleri bazı yerlere kümelenip düzensizce yanıp sönen ateş böcekleri. Kısa bir süre sonra tek bir ışık olarak yanıp söneceklerdir. Bütün bunlar doğal olarak uyumlanmadır.

Quantum-Touch, iki değişik enerji frekansına sahip bedenin bir araya gelip, enerjisi düşük olanın yüksek olana uyumlanarak şifa sürecine girmesidir.

Binlerce yıldır bir çok kültür tarafından bilinen ve kullanılan yaşam gücünü sadece batı kültürü kabul edememıstir. Batı kültürü her şeyin niyesi ve ispatı olması gerektiğini düşündüğünden yaşam gücünü kabullenememişlerdir. Çünkü yaşam gücünü ölcebilecek aletleri yoktu, elle tutamıyor gözle göremiyorlardı ve kabul edilemezdi.Bu yaklaşam, dokunamadıkları,koklayamadıkları hatta boyutlarını ölçemedikleri için sevgi denilen o yüce evrensel enerjiyi yok saymak gibi bir yaklaşımdı.

Yaşam enerjisi insan zekasının üstünde bir zeka seviyesinde işler ve yaşayanla yaşamayanı ayırt eder.Quantum-Touch, nefesimiz yardımıyla çakralarımızda güçlendirip ellerimizle yönlendirdiğimiz çok güçlü ve hızlı sonuca varan enerji sistemidir. Evrende varolan ve farkında olmadığımız için yararlanmadığımız bu enerji hafif dokunuşlarlarla kendimizin veya başkalarının enerji frekanslarını yükseltip, vücudun kendi kendisini iyileştirmesine ve yaşam kalitesini arttırmasına aracılık eder.

Quantum-Touch’da Reiki’de olduğu gibi uyumlama yada sembol yoktur sadece bolca pratik gerektirir. Quantum-Touch eğitimi alıp nefes tekniklerini ve el pozisyonlarını öğrenen bir kişi, kendisine şifa verebildiği gibi yanındaki birine yada uzaktaki birine, yada birilerine ( aynı anda birden fazla kişiye şifa gönderilebilir) rahatlıkla şifa gönderebilir. Bu şifa fiziksel bedene olduğu kadar duygusal bedenede etki eder.



Nıye hasta oluruz

Tüm canlıların bedenleri mükemmel bir donanıma sahiptir. Ve tüm organlar,dokular insan zekasının cok üstünde bir ahenkle işlerler. Ne zamanki bu dokulardan yada organlardan bazıları zayıf düşerse ağrılar,sızılar başlar, bizde buna hastalık deriz. Oysa bedendeki enerji titreşim seviyesi zayıflamış denge bozulmuştur. Dengesi bozulan beden ahenk içerisinde çalışamıyacaktır.

Quantum-Touch genel anlamıyla uyumlama teknıgıdır. Bedenımızın duzensız calısan bölgelerinin duzenli calısan bölgelerine uyumlanmasını saglayarak sifanın gerceklesmesı için aracı olur. Quantum-Touch uygulayıcısı,quantum-touch tekniklerini uygulayarak kendi enerji frekansını en yüksek seviyede tutmayı öğrenmiştir Ellerini hasta bedene dokundugunda, o bedenin zayıf olan enerjisi kendisine sunulan bu yüksek rezonansa uyumlanacaktır. Bu sayede, rezonansı yükselen kişinin beden zekası şifa için gerekeni yapacaktır

Quantum-Touch ve uyku

Enerji verdiğimiz kişi gözleri kapalı vaziyette yattığı zaman genellikle birkaç dakika içinde uyumaya başlarlar. Bunlar çoğunlukla derin meditasyonda gibi olurlar.Çoğu kişiler dinlendirici bir uykuya girer, bazılarıda gözlerini hızla hareket ettirirler.

Bunu nasıl yaparsınız. Ellerinizi kişinin başının altına koyun, yada, bir elinizi alnına diğerini başının arkasına koyun ve enerjiye başlayın. Çoğu kişiler birkaç dakika içinde uykuya geçeceklerdir. Genellikle 5-6 dakika sonra göz hareketlerini izlemek mümkündür.

Bu metodu genellikle, kişi uyku problemi çekiyorsa, aşırı asabi durum varsa yada travma geçirmişse uygularız. Sonuç mükemmeldir.

Richard Gordon


Dokunmanın gücü

Yapılan araştırmalar, dokunmanın gizemli gücünü ortaya çıkarmışlardır. Dokunularak ( kucağa alınan, okşanan,elinde tutulan...vb.) bebeklerin, bu duygulardan yoksun büyüyen yaşıtlarına göre daha ıyı ve hızlı geliştiklerini, bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğunu, yaşıtlarına göre daha az hastalandıklarını göstermiştir. Hatta dokunmadan yoksun büyüyen çocukların, ciddi duygusal bozukluklar yaşadıklarını saldırgan davranışlar sergilediklerini göstermiştir.

Sadece fiziksel bir temas olsaydı dokunmak,oyuncak bebeklerde karşılayabilirdi çocuğun dokunma ihtiyacını. Oysa, ağlayan bir bebeğe vereceğiniz oyuncak yada onun yatagı onu susturmaya yetmiyor ama anne yada baba kucağa aldığında dakikalar içinde ağıt kesiliyor. Sevdiklerimize , anne babamıza sarılmamız onlara en güçlü ilaç gibi gelebiliyor. Hatta annemizin başımızı okşaması rahatlamamızı sağladığı gibi genelde baş ağrımızıda gideriyor.

Peki, nedir dokunmadaki gizem.Burda söz konusu olan sıradan fiziksel bir dokunuş değil, sevgi ile yoğrulmus güzel bir enerjinin temasıdır. Bu da Yaşam gücü'dür.

Quantum-Touch ve Hayvanlar


Hayvanlarla çalışmak çok zevkli olabilir. Çünki, sevgilerini vermek için her zaman hazırdırlar. Onlar insan aıymaz, iyi kötü diye yargılamaz. Kendi hislerimize göre seçeceğimiz bölgeye sandwich pozisyonu en uygun pozisyondur.İlerleyen dakikalarda hayvan enerjiye ihtiyac olan bölgeyi elimizin altına getirecektir. Sadece bilmemiz gereken nokta enerjide yanlış yapamayız. Seanstan sonra alacağınız teşekkür sizi şaşırtacaktır.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

MASKE : Özgür Ruhun Renkli Yüzü ( Maske - Maskeler )

MASKE:

Özgür

Ruhun

Renkli

Yüzü







Günümüzde balolarda, partilerde ve çeşitli sanat etkinliklerinde kullanılan maskeler, yoğun emek gerektiren bir sanat ve meslek dalı olarak karşımıza çıkıyor. Taktığımız zaman bizi olduğumuzdan farklı gösteren ve hayal edilebilecek bütün imgeleri çehremize yerleştirebilen maskeler, binlerce yıldır kültürden kültüre farklı anlamlar yüklenerek özgür ruhların renkli yüzleri olarak hayatımızda yerini alıyor.

Umutsuzlar [1971] Film Afişi - Caps / Yılmaz Güney, Filiz Akın / Film Hakkında

Umutsuzlar [1971] Film Afişi - Caps / Yılmaz Güney, Filiz Akın / Film Hakkında



Director:Yılmaz Güney

Writer: Yılmaz Güney (writer)
and
Filiz Akın
Genre: Drama | Romance


Imdb Link

Yılmaz Güney Şiirleri

Yılmaz Güney şiirleri

ARKADAŞ



Olmasın o ta içten
Gülen gözlerde yaş
Bir gün gelip ayrılsak da
Seninle arkadaş

Bir kıvılcım düşer önce
Büyür yavaş yavaş
Bir bakarsın volkan olmuş
Yanmışsın arkadaş



Dolduramaz boşluğunu
Ne ana ne kardaş
Bu en güzel bu en sıcak
Duygudur arkadaş

Ortak olmak her sevince
Her derde kedere
Ve yürümek ömür boyu
Beraberce el ele

Olmayacak o ta içten
Gülen gözlerde yaş
Bir gun gelir ayrılsak da
Seninle arkadaş
Yılmaz Güney

Kuantum Dokunuş Teknikleri

Kuantum - Dokunuş Prensipleri
Sevgi evrensel bir titreşimdir.tüm canlılarla iletişimdedir, Her seviyede çalışır ve gerçek doğamızı ifade eder.Yaşam gücünün ve şifanın temelidir.


* Şifaya yardımcı olabilmek tüm insanların doğasında vardır.

* Şifa öğretilebilen bir yetenektir ve uygulama yaptıkca artar.

* Enerji düşünceyi takip eder.Uygulamacı niyet ve meditasyonları yüksek enerji alanı yaratabilmek ve şifacıyı (alıcı) çevrelemek için kullanır.

* Rezonans ve uyumlanma şifalanacak alanın titreşimlerini uygulayıcının titreşimine uyumlanmasını sağlar.Uygulayıcı sadece yeni rezonansı yükseltir ve yüksek tutar.

* Gerçekte kimse bir başkasını şifalandıramaz.Şifaya ihtiyacı olandır şifacı.

* Süreç'e güvenmek çok önemlidir.Yaşam gücü ve şifa süreci bizim algılarımız ötesinde bir bilgelikle çalışır ona güven duymalıyız.

* Enerji, bedenin şifalanması için gerekli doğal zekasını takip eder. Uygulamacı "beden zekasına dikkat eder ve ağrıyı kovalar."

* Uygulamacı şifa uygulaması sırasında kendiside şifalanmaktadır.

* Nefes alma yaşam gücünü artırır.

* Sinerji birden fazla uygulamacının beraber çalışmasıdır, son derece güçlü olabilir.

* Şifa uzaktanda yapılabilir ve çok etkilidir.

* Herkesin şifadaki yetenekleri kendine özgüdür, bazı kişiler bazı durumları şifalandırmada özellikle yeteneklidir.

* Kuantum-Dokunuş diğer şifa yöntemleriyle kolayca kullanılabilir.

Rezonans

Eski tip sakraçlı saatleri biliriz. Bu saatleri karşılıklı duvarlara asıp sakraçlarını değişik yönlere çalıştırırsak bir kaç gün içinde sakraçların aynı yönde sallandığını görürüz.

Aynı şekilde, sıcak gecelerde ağaçlara kümelenen ateş böcekleri, başlangıçta düzensiz bir şekilde yanıp sönerler ama kısa süre sonra hepsi ışıklarını düzenli bir şekilde yakıp söndürürler.

İki şey, rezonans ve uyumlama vasıtasıyla farklı frekanslarda titreşiyorlarsa, ya daha düşük titreşim yükselecek, ya yüksek titreşim düşecek veya ortada birleşeceklerdir. Kuantum-Dokunuş uygulayıcısı, beden taraması ve nefes tekniklerini kullanarak kendi titreşimini en yüksek seviyeye çıkarmayı öğrenmiştir. Ellerini enerjisi düşük bir bedene uzattığında, o beden kendi frekansını uygulayıcının titreşim frekansına uyumlayacaktır. Yüksek frekansa geçen beden zekası aldığı bu enerjiyi nasıl kullanacağını iyi bildiğinden şifanın gerçekleşmesi için gerekeni yapacaktır.

Rezonans Kuralları
* Enerjiyi Çalıştır. Tüm beden taraması fiziksel bedenin hislerini güçlendirerek ellerimizden akmasını sağlıyacaktır.

* Körükcünün körüğü gibidir nefes. Ne kadar çok hava hareket ettirilirse iletişim ve diğer kişinin seviyesine düşmekten korunma o kadar güçlü olur.

* Nefesini Enerjiye bağla. Beden taraması nefes teknikleriyle birleştirilip uygulama yapıldıkca nefesimizle hislerimiz birbirine bağlanacaktır.

* Niyet et. Kişinin en yüksek hayrına şifa için yeterli etkendir.

* Sevgi ve şükran hissedin. Bilinçli olarak sevgi ve şükran dygularımızı canlı tutmak rezonansımızı yükseltir.

* Pozitif beklentide olun. Enerji insan zekasının üstünde bir zeka seviyesinde çalışır. Bu durumda bedenin mucizeler yaratabileceğine inanmak, şifanın gerçekleşmiş olduğunu düşünmek dahi şifaya yardımcı bir etkendir.

* Tüm dikkatinizi verin. Reikide odaklanmak gerekmez, Kuantum-Dokunuş da odaklanmanın etkisi inkar edilemez.

* Sonuçla ilgilenmeyin. Biz kişinin rezonansını yükseltmesine yardımcı oluyoruz. sadece sonuç bizim işimiz değildir. Kişinin bedensel zekası o enerjiyi nasıl kullanacaktır bilemeyiz.Bırakırız onu enerji düşünsün.

* Güven. Etken bir unsurdur. Kendimize, rezonansımızın yeterli yükseklikte olduğuna, bunun seans için yeterli olduğuna ve SÜREÇ'e güvenmeliyiz.

Aşkınızı yogayla güçlendirin

Aşkınızı yogayla güçlendirin

Yoga Akademi Kurucusu Prof. Dr. Akif Manaf, ''Yoga teknikleriyle zihinsel gerginliğin giderilmesi ve kişinin rahatlamasıyla aşk performansı güçleniyor'' dedi.


Prof. Dr. Manaf, yaptığı açıklamada, sevginin en büyük düşmanının zihinsel gerginlik ve stres olduğunu ifade ederek, zihinsel dağınıklık ve konsantrasyon yetersizliğinin, insanın sevdiği kişiye odaklanmasını, duygu ve aşkını göstermesini zorlaştırdığını söyledi. Bu konuda Yoga Akademi'nin uyguladığı orijinal yoga sisteminin çok etkili bir araç olduğunu anlatan Manaf, uygulanan nefes ve bio enerji teknikleri ve vücut çalışmalarının hem konsantrasyonu artırdığını, hem de daha iyi odaklanmayı sağladığını belirtti.


Zihinsel gerginliğin giderilmesi ve beraberinde gelen gevşemeyle, aşk performansının güçleneceğini bildiren Manaf, zihnin dağılması nedeniyle Sevgililer Günü gibi bazı özel günlerin bile unutulma tehlikesi altında olduğunu savundu.
Konsantrasyon ve meditasyon teknikleriyle, kişinin her konuya daha iyi odaklanabileceğini anlatan Manaf, şunları kaydetti: ''Önemli bir nokta daha var. Orijinal yoga sisteminin uygulanması halinde kişilerin içindeki sevgi potansiyeli ortaya çıkıyor. İnsanlar var ki aşık olamaz ya da aşkını ifade edemez. Bunun nedeni kalp çakralarının tıkanmasıdır. Yoga tekniklerine başlamasıyla birlikte bu aşkı yaşamaya ve kendini ifade etmede sorun yaşamıyor. Çekingenlik ve utangaçlık gibi farklı zihinsel kalıplardan kurtularak, insanlarla çok daha kolay ve rahat bir iletişime girebilir.''
Yoga Eğitmeni Özlem Karaöz de 9 yıldır yoga yaptığını ve 18 yıldır iş hayatının içinde olduğunu ifade ederek, yaptığı yoga sayesinde insanların içindeki sevgi ve aşk potansiyelini fark ettiğini ve her anlamda zihnini yönetebildiğini söyledi.
Yoga yapanların sevgi ve aşkı gerçek anlamıyla tam olarak yaşayabildiklerini kaydeden Karaöz, ''Yoga yaptıktan sonra sevgi ve aşkın gerçek anlamını anladım'' diye konuştu.

Tuğçe Taşkın-Bahri Duman çifti de 6 aydır yaptıkları yoga sayesinde daha az kavga ettiklerini ve daha huzurlu bir birliktelik yaşadıklarını belirttiler.
Bahri Duman, yoga sayesinde her şeye daha pozitif baktıklarını ve bu durumun da ilişkilerini olumlu yönde etkilediğini söyledi. Duman, ''Galiba 6 aydır sevgilimi daha çok seviyorum'' dedi.
Volkan Özsoy ve Alev Emine İnce çifti de yogayı birlikte yaptıklarını ifade ederek, uygulanan nefes tekniklerinin ve vücut hareketlerinin birlikteliklerine katkı sağladığını, bu nedenle yoga yapmayı sürdüreceklerini dile getirdiler.
Daha sonra Prof. Dr. Manaf önderliğinde çiftler, ''Partnerlerine sevgilerini güçlendirmeye katkı sağlayan'' yoga tekniklerini sergilediler.

SEICHIM REİKİ (Yaşam Işığı Enerjisi)

Reiki ve benzeri şifacılık tekniklerinin tümü aynı evrensel yaşam enerjisi kaynağını kullanır. Özünde hepsi aynı amaca hizmet eder ve etkilidir. Ancak zaman içinde bazı arayışların etkisi ve çeşitli kaygılarla bazı Reiki master'lar tarafından enerjinin farklı uygulama teknikleri geliştirilmiştir. Tekniklerin biri ötekinden daha üstündür diyemeyiz. Önemli olan uygulayan kişinin ve tedavi alanın kendini daha iyi hissedip hissetmediğidir. Tüm teknikler Reiki'nin farklılaştırılması olduğundan orijinal ve basit olanın yani Reiki'nin en kolay uygulanan ve geçmişte olduğu gibi bu gün ve gelecekte de aynı güçte etkinliğini sürdüren teknik olarak kalacağını düşünüyoruz.

Aşağıda farklılaştırılmış tekniklerin en çok bilinenleri hakkında kısa bilgiler yer almaktadır.


SEICHIM REİKİ (Yaşam Işığı Enerjisi)

Sekhem ( seichim )cok eski Mısır tapınaklarından alınmış bir terimdir ve "güç", "kuvvet", "kudret" demektir, ama her zaman kutsal bir yan anlamla beraber anılır. Sekhem'in hiyeroglif yazısı tapınak, piramit ve mezarların duvarlarına kazınmış, kutsal belgelerde bolca referans olarak kullanılmış, hatta hermetik rahiplerin dilinin bir parcasi olmuştur ama halk bu kelime hakkında
bilgilendirilmemiştir.

Sekhem Amerikalı Reiki Master'ı Patrick Zeigler tarafindan yeniden ortaya çıkarılmıştır.Seichim, Sekhem'in sankritçesidir. Seichim yüzyıllardan beri, Sekhem'in Doğu kültürü ile yoğrulmuş ve titreşimleri biraz değiştirilmiş sekilde kullanılması ile ortaya çıkmıştır. Seichim'in temeli Sekhem üzerine oturur. Aslında hepsi ayni orijinli enerjidir.

Bu enerjilerin Reiki ile bazı ortak noktaları varsa da birbirlerine çok uzak farklılıkları da mevcuttur. Hem Seichim hem de Sekhem'in, Reiki'den daha kuvvetli enerji titreşimleri mevcuttur. Bir yere
yönlendirilebilir, yoğunluğu değiştirilebilir, başka enerjilere dönüştürülebilir. Güçleri çok fazla olduğundan bilinçli olarak kullanılmaları gerekir. Duruma göre kullanma metodları farklıdır.

Reiki ve diğer enerjilerden onu farkı; Uygulandığı sırada insanı çevreleyen güç cok daha fazladır. Diğerlerinin yarısı kadar zaman uygulansa bile diğerlerinden çok daha uzun sure vücutta
kalır. İnsanın fiziksel, ruhsal, enerji bedeni, zekası, duyguları üzerinde ayni zamanda etki gösterir. Diğer enerji sistemleri ile beraber uyumludur. Kaynak bir tanedir ama onu kaynaktan kendimize akıtma teknikleri değişiktir. Enerji kaynağı bir tanedir ama onu kendimize akıtma tekniği bir çoktur. Reiki, Sekhem, Seichim, Seichem, SKHM, Isis Seichim, Archangelic Seichim, Tera Mai Seichem vs gibi.

Seichim de Reiki gibi inisiyasyonla verilen, dereceleri ve sembolleri olan bir sistemdir. Seichim'de sistemi kullanan ve öğretenler kendilerine göre bir çok değişiklik yaptıklarından bugün yirmiden fazla sembol çalışmalarda kullanılmaktadır, net bir standart yoktur ve master'a göre değişiklik gösterir.

Reiki ve Seichim sembolleri birlikte kullanıldığında evrensel yaşam enerjisinin kullanım alanını destekleyicidirler, yada doğrudan etkilerler.
Seichim Reiki enerjisi ve 4 adet sembol ile birlikte öğrenilir, ilave olarak 2. aşama da 5 sembol eklenir. Değişim, yönlendirilme ve aktarıcı özellik içerirler. Her alanda kolaylıkla uygulanabilirler, bol pratik yaparak kolaylıkla adaptasyon sağlanabilmektedir. Semboller kullanılarak kısaca aktarım kolaylaştırılır, gizlilik içeren semboller, uyumlamadan geçen kişi dışında asla başkası tarafından kullanılmamalıdır. Tüm semboller zaman içerisinde enerjiyi yakalar, Master' ın dokunuşuyla öğrenci ve sembol arasında bağlantı sağlanır, hafızasına yerleştirilir, arınmışlığı sağlar, hepsinin yazım ifadesi içinde saklıdır. Baştan aşağıya doğru tüm vücuda çizilir.

Reiki/Seichim sembollerini Practitioner(Pratisyen) Master' lar çizmektedirler, parmaklarıyla kullanabilirlik yetisine sahiptirler. Bazen ise sadece gözleri ile çizerler. Onların çizimi uyumlama dışında, mekanlar içinde söz konusudur. Arındırma, uyumlama, bilhassa enerji kanal kontrolününün sağlanmasında, küçük niyetler için, söz konusudur. Seviyeyi tutmak, öğretmek, sembol pratiğini belirtmek, amaçlı enerji dengeleyici, kontrol sağlayıcı ve yönlendirilerek belirgin kullanımlı müvekkil tayin etmeye yarar. Nihayetinde şifasal enerjiyi daima yükseltici, aktarıcı, konular hakkında pratisyenin ihtiyaçlarını karşılayıcıdır.

Semboller, elle çizim ve kontrol içerir. Sembolü çizdiğinizde işlemi tamamlarsınız. Fakat şifasal alan için enerji aktarımını yapmak zorundasınız, aktarım işlev için son derece önemlidir. Tümünü çizerek başlamalı, bağlantı sağlamak ve olumlu sonuçlara ulaşmak için sol taraftan sembolü atmalısınız. Sembollerin adını çizim esnasında tekrarlamalısınız.Bazı eğitmenler çizim bitince de sembol isminin tekrar edilebileceğini söyler ama bu işlevin frekansını azaltıcı nitelik taşımaktadır. Söyleniş sembol çizimi ile başlamalı, bitimiyle son bulmalıdır.

5 Seichim sembolünün bilgiye eklenmesi Patrick Zeigler Seichim üzerine araştırmalarıyla tanınmaktadır, dokunmak ona göre uzaktır; eğitilmek gibi, fakat SKHM öğretmek bambaşka bir yolun ışığıdır. Patrick, Seichim'i Tom Seaman için öğrendi ("Renegade Reiki" ilave değişimler zamanını getirdi). Tom ve o bir süredir oda arkadaşıydılar, Ken Lowry (Seichim Reiki Öğretmeni) değişim ve aktarım sembollerini buldu. Hangisinin değiştirdiği, hangisinin Ken'e aktardığının bilinmemesi söz konusuydu. "Işığın içinden ileride" ve bir üniversitede yalnızca oluşumunu açıkladılar, sembollerin onlara nereden geldiğini. Seichim Reiki sembolleri, kart kullanımları, grafik üzerindeki işlevleri açıklamışlardır.

SEICHIM TARİHÇESİ



Tera Mai Seichem oluşumu SEICHIM (kısaca SKHM) enerji sisteminin oluşum kapısı Patrick Zeigler tarafından Mısırda Piramitlerin içerisinde 1980 yılında başlamıştır.. Patrick piramitte kaldığı o gece oldukça yoğun bir enerjiye maruz kalmıştır. Daha sonra Sufi Seyhi Khartoum Tarafindan inisiye edilmiştir. Amerika'ya dönünce Barbara Weber Ray ile Reiki çalışmıştır.
1991 yılında Kathleen Milner'in Amerika' da L.A. Expo içerisinde Reiki workshop'una katılmış, orada Seichim bilgilerini paylaşmış, önce Seichim Master (Ağustos yıldızı olarak kazanmıştır) daha sonra Tera Mai Seichem ve Reiki/Seichim şifa sisteminde Master ünvanını (1994 sonu 1995başı) kazanmıştır. Seichim/SKHM tüm dünyaya duyurulmuştur. Kısaltılmış yazılım biçimleri şöyledir: SKHM, SEICHIM, SEICHEM, SEKHEM, SETIM, hepsi Seichim' i ifade eder.

Hindistan'da yaşayan Satya Sai Baba. 23 Kasım 1926 yılında sembol çizim ve anlamı konusunda destek olmuştur. 1991yılında Kathleen ile bağlantı bütünleşmiş ve beş kademeli olmuştur: Ascended Masters, Galactic Federation ve Angels of the Eternal Light, diğerleri healing dokunuşları ile aktarılır, Sakara, Sophiel ve Angeliclight. Ve en son aşama 1991 Kathleen Seichem Master olması ile son bulmuştur. Seichem enerjisini Sakara ile bütünleştirmişlerdir. SEICHEM yada kısaca SKHM "Master" Patrick Zeigler sayesinde dünya çapına yayılmıştır. Trans halinde aktarım söz konusudur.


SEICHIM REİKİ SEMBOLLERİ

Chokurei( çokurey)güç sembolüdür

Seiheiki ( seheyki) mental/sağlık-duygu sembolüdür

Honshazeshonen ( honşazeşonen) şifa bağlantısı/köprü sembolüdür

Daikomyu ( daykomyu) master sembolüdür


Chokuret (çokuret) cansız obje-güç sembolüdür

Angel wings potansiyel fark edilme sembolüdür

Male-Female Balance yin ve yang dengesi enerji sembolüdür

Align High ışığın yükselişi,sevgisi,yaratıcı enerjinin öze aktarımı sembolüdür
Eeeeftchay ebedi içindeki gizli gözlem sembolüdür

Sarkaç Kullanımı - Sarkaç Yapımı - Sarkaç Düzeneyi

Sarkaç bir çok farklı amaç için kullanılabilir. Bunlardan bazıları yüksek bilinçle bağlantı kurarak sorularımıza yanıt alma, chakralardaki enerji dengesizliklerini tespit etme, Bir odadaki enerji dengesizliklerini tespit etme, chakraların dönüş yönlerindeki sorunları giderme, chakralardaki enerji dengesizliklerini gidermedir.

Sarkaç konusunda en önemli konulardan biri sarkacın hangi maddeden yapılması gerektiğidir. Bu konuda en iyisi kuvars bir sarkaca sahip olmanızdır. Özellikle enerji çalışmaları için bu çok önemlidir, aksi halde sonuç alma şansınız fazla olmayacaktır. Ancak amacınız sadece yüksek bilinçle bağlantı kurup sorularınızın yanıtlarını almaksa cam bir sarkaç da işinize yarayacaktır. Hatta sadece bu amaçla yüzük gibi bazı nesnelere ip takıp sarkaç haline getirenlerde vardır. Eğer programı doğru yaparsanız bu yöntemde işe yarayabilir.
Sarkacınızı hangi amaçla kullanırsanız kullanın önce onu istediğiniz amaç doğrultusunda programlamalısınız. Yüksek bilinçle bağlantıya geçip sorularınıza yanıt almak için sarkacınızı şu şekilde programlayabilirsiniz. Öncelikle sarkacınızı sol elinize alın, bir süre elinizde ve ona sevgi enerjisi gönderin. Daha sonra sağ elinize alın ve ister içinizden ister sesli olarak ona "Artık yüksek bilincimle bağlantıya geçmen ve sorularıma yanıt vermen için seninle çalışmak istiyorum. Lütfen sorularımın cevabı hayır ise düz bir çizgi halinde hareket et" deyin. Bu sırada sarkacınıza bakın ve onun hareket etmesini bekleyin. Ancak onu yönlendirmemeye çalışın. İlk başta talimatlarınıza uymayabilir, hareketsiz kalabilir ancak bir süre sonra yavaş yavaş hareket etmeye başlayacak ve hareketi gittikçe hızlanacaktır. Eğer hareket etmiyorsa içinizden aynı şeyleri bir kaç kere daha tekrarlayın ve gerekirse siz onu düz bir çizgi şeklinde hareket ettirin ve bu hareket hayır anlamına geliyor deyin. İstediğiniz etkiyi elde ettikten sonra bu seferde bundan sonra bana cevabın evet ise daire şeklinde dön deyin ve aynı işlemi bu hareket içinde yapın.
Sarkacınızı ne kadar çok kullanırsanız aranızdaki bağ güçlenecek ve yüksek benliğinizden yanıt almanız o kadar kolay olacaktır. Ancak sarkacı kesinlikle başka bir amaç için kullanmayın. Ona kimsenin dokunmasına izin vermeyin. Özellikle kuvars bir sarkacınız varsa onu da zaman zaman kristal arıtır gibi arıtın. Onu özel bir yere koyun ve elinize aldığınız zaman sevgi enerjisi göndermeyi ihmal etmeyin.
Sarkacınızı kullanırken önce içinizden sorunuzu sorun ve düşüncelerinizle onu yönlendirmeyin. Eğer cevabın ne olmasını istediğinizi düşünürseniz sarkacı etkilersiniz ve size istediğiniz cevabı verir. Burada en önemli nokta dikkatinizi ona vermemeniz ve sorunuzu sorduktan sonra beyninizi boşaltmaya çalışmanızdır. Sarkacınızı kendi düşüncelerinizle etkilemekten kaçının. Sarkacınızı ne kadar sık kullanırsanız o kadar kesin cevaplar alabilirsiniz. Sarkacınıza artık istediğiniz her soruyu sorabilir ve yanıtlar alabilirsiniz. Unutmayın yanıtı veren sarkacın kendisi değil, sadece yüksek beliğiniz ve sarkacınız yanıtı anlamanız için size elçilik yapıyor.


POTANSİYEL ENERJİ- KİNETİK ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜN İNCELENMESİ
DENEYİN AMACI: Potansiyel ve kinetik enerjinin birbirine dönüşebildiğini görmek ve mekanik enerji olayını kavramak.
HAZIRLIK SORULARI:
1-Barajlarda biriken suyun yüksekten aşağıya doğru akarak su türbinin döndürmesinin nedenlerini araştırınız.
2-Salıncakta sallanan bir çocuğun hangi konumlarda kinetik ve potansiyel enerjisi en fazla olur? Nedenlerini tartışınız.
KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER:
1.sarkaç
2.hertz ayağı
3.üç ayak
4.statif çubuk
DENEY DÜZENEĞİ:
DENEYİN YAPILIŞI:
1-Sarkacı hertz ayağına bağlayarak şekildeki düzeneği kurunuz.
2-Sarkaç topunun sabit kalmasını bekleyiniz.
3-Topu yana doğru çekip serbest bırakınız. Sonucu gözlemleyiniz.
DENEYİN SONUCU:
Top sabit durduğunda kinetik enerjisi sıfırdır. Potansiyel enerji ise yere göre minimumdur. Topu yukarı doğru kaldırdığınızda potansiyel enerjisi artar. Maksimum yükseklikte potansiyel enerji maksimumdur. Top yine bu noktada durduğu için kinetik enerjisi sıfırdır. (A noktası)
Bu defa topu serbest bıraktığınızda, yerçekiminin etkisiyle top aşağıya doğru düşerken potansiyel enerjisinin bir kısmını kaybeder, ancak top hızlandığı için kinetik enerjisi artar. Topun B noktasındaki hızı ve kinetik enerjisi maksimum olurken, potansiyel enerjisi minimumdur.
C noktasına doğru yükselen topun hızı azalacağından kinetik enerjisi de azalır, yukarı doğru yükselme olduğundan potansiyel enerjisi artar. Sarkaç topu C noktasında durduğunda potansiyel enerji maksimum, kinetik enerji ise sıfır olur. Topun yeniden geriye düşmesiyle sürtünme olmadığı takdirde bu olay sonsuza dek sürer.
TEORİK BİLGİ:
Bütün enerji çeşitleri birbirine dönüşebilir. Örneğin; barajlarda biriken suyun potansiyel enerjisi vardır. Barajdaki su, hidroelektrik santraldan geçerken potansiyel enerjinin bir kısmı kinetik enerjiye dönüşür. Bu enerji türbinleri döndürür.Dönen türbinler jeneratörlerde elektrik üretilmesini sağlar.
Ünlü bilim adamı Einstein “Enerjinin korunumu” ile; “Enerjinin yoktan varolmayacağını, varken de yok olmayacağını, maddenin enerjiye, enerjinin de maddeye dönüştürülebileceğini “açıklamıştır.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?



Yoga yapmak için bir yoga stüdyosuna yazılmanız şart değil. Yogaya başlamak istiyorsanız bunu evinizde de gerçekleştirebilirsiniz. Elbette uzman bir yoga eğitmeninin yönettiği yoga dersleri size çok şey kazandıracaktır. Bu şekilde duruşları ve teknikleri daha hızlı öğrenebilirsiniz. Ancak yoga derslerine ayıracak zaman ve paranız yoksa, bu hiçbir zaman yoga yapamazsınız anlamına gelmiyor.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Yoga yapmak için rahat, sessiz ve huzurlu bir mekan ve bir yoga matından başka ekipmana ihtiyacınız yok. Doğuda, yoganın geleneksel bir uygulama olduğu yerlerde de yoga bu şekilde yapılıyordu. Yoganın gelişmesini sağlayan en eski yogiler, yogayı ıssız ormanlarda ve sessiz mağaralarda yapıyorlardı. Yani geleneksel yoga, bugün şehir hayatına adapte edilen ve stüdyolarda yapılan müzikli ve kalabalık derslerden çok farklıydı. Toplu halde yapılan dersler motivasyon açısından yararlı olabilir. Ancak evde tek başınıza yoga yaparak daha huzurlu ve dinlendirici bir yoga saati geçirebilirsiniz.
Evde yoga yapmanın ilk tercih edilen yolu videolar olabilir. Bunun için hazır yoga dvdleri işinizi görebilir. İnternet her konuda olduğu gibi yoga konusunda da iyi bir kaynak olabilir. Birçok video sitesinden çok sayıdaki yoga hareketleri videolarına ulaşarak hareketleri evinizin rahatlığında öğrenebilirsiniz. Öncelikle farklı yoga stillerini izleyip kendinize uygun gördüğünüz bir yoga stili seçebilirsiniz.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Videolar yogaya yeni başlayanlar için oldukça iyi bir alternatiftir. Sizinle birebir ilgilenen bir eğitmen olmasa da videoları dilediğiniz yerde durdurup, tekrar tekrar izleyerek teknikleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Aynı videolar sürekli olarak izlendiğinde sıkıcı olabilirler ama yogaya başlamak için bu fırsatı geri tepmeyin. İzlediğiniz asanalara ve diğer hareketlere alışınca farklı asanalar deneyerek kendi rutininizi yaratabilirsiniz.



Evde yoga yapmanın başka bir yolu da eğitici yoga kitaplarıdır. Videoyla kıyaslarsanız kitaplar biraz daha zor olabilir çünkü karşınızda izleyebileceğiniz canlı bir eğitmen olmaz. Ancak yogaya aşinalığınız varsa ve temel hareketleri az da olsa biliyorsanız kitaplardan yardım almak iyi bir fikir olabilir. Kitap seçerken dikkat etmelisiniz. Yalnızca ticari amaçla yazılan ve eksik bilgi içeren kitapları satın almamalısınız. Aldığınız kitabın yazarının konusunda uzman olduğundan emin olun. Yanılma payınızı düşürmek için çoğunlukla tercih edilen yoga kitaplarını araştırıp bu kitapları satın alabilirsiniz.
Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Bizce evde yoga yapmanın en iyi yolu tüm bu yöntemleri birleştirmek olacaktır. Kitaplardan, videolardan ve hatta katıldığınız derslerden öğrendiklerinizle kendinize bir yoga rutini oluşturabilirsiniz. Böylece yalnızca size ait olan bir tempoda ve kendi evinizin rahatlığında yoga yapabilirsiniz.

25 Mayıs 2010 Salı

Fransız şarkılarının tanrıçası: Edith Piaf

Fransız şarkılarının tanrıçası: Edith Piaf





Deli dolu yüreği olan minicik bir kadındı. Kalpleri titreten sesiyle devleşti.

Çeşitli biyografileri basılmış olmasına rağmen Édith Piaf’ın hayatındaki pek çok ayrıntı bilinmemektedir. Bir söylentiye göre sokakta doğmuştu.
Olivier Dahan’ın yönettiği 2007 tarihli La Mome filmi Édith Piaf’ın hayat hikayesini anlatır. Bu filmde Piaf rolünü canlandıran Marion Cotillard, 2008 yılında En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülünü aldı.
Édith Piaf 1962’de kendisinden 20 yaş küçük Yunan asıllı Théo Sarapo ile ikinci evliliğini yaptı. ‘A Quoi ça sert l’amour’ (Aşk neye yarar ki?) şarkısında Sarapo ve Piaf’ın muhteşem bir düeti vardır Édith Giovanna Gassion, 19 Aralık 1915 tarihinde Paris’in Belleville semtinde doğdu. Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransız askerlerinin Alman esir kamplarından kaçmasına yardım ettiği için idam edilen İngiliz hemşire Edith Cavell’in anısına ona Edith adı verildi. ‘Serçe’ anlamına gelen Piaf takma adını ise 20 yıl sonra alacaktı.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Peri Kızı Masaüstü Resmi, Fairy Girl Desktop Picture

antastik kız resimleri, yalnız peri kızı, manzara seyreden peri kızı, peri kızı arka plan resmi, peri kızı masaüstü resmi, fantastik peri kızı, manzaralı peri kızı duvar kağıdı, fantasy girl pictures, solo girl fairy, the fairy scene watching daughter, fairy girl background picture, fairy girl desktop picture, fantasy fairy girl, daughter of scenic fairy wallpaper


peri kızı masaüstü resmi, fairy girl desktop picture

23 Mayıs 2010 Pazar

Hippilik - Hippiler 'Hippiler barış ve sevgi istedi...Biz ise Ferrariler, sarışınlar ve sert içkiler!' Alice Cooper



Hipi yaşam tarzı aslında bugünkü mutlak redçiliğin temellerini atan bir oluşumdur. Dünyanın üzerindeki tüm bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu kabul eden apolitik bir görüş. Kendilerine asla sınır koymayan, var olan tüm yetkilileri reddeden, komün hayatını savunan özgülükçü bir hareket. 1960'lı yıllarda dönemin komünist ve sağcı yapılanmalarına karşı çıkan, özgürlüğün bireyin kendi içinde olduğunu savunan; ancak uygulamaları ile anarşist düşünce tarzından tamamen ayrılan, düşünce biçiminin gerçek yaşama dönüştüğü yer aslında hipilik.
Tarım yerine toplayıcılık ve bahçecilik yaparak; genellikle vegan-vejeteryan beslenerek hayatalarının devamlılığını sağlamaktadırlar. 1970'lı yıllarda Türkiye hipiler için çok önemli yerlerden biri olmuştur. Bir çok hipi Katmandu, Tibet gibi yerlere giderken; Türkiye'de özellikle de İstanbul Sirkeci'deki tek yıldızlı otellerde ve pansiyonlarda konaklamışlardır. O dönemde Türkiye'deki hipi hareketinin de temelleri atılmıştır. Birçok sol görüşlü insan bu kişilerle tanıştıktan sonra politikadan uzaklaşarak onlarla dünya turlarına çıkmıştır. Bugün Türkiye hipiler için önemli noktalardan biri olma özelliğini korumaktadır. Rainbow festivali öncesinde dünyanın birçok yerinden hipiler Olimpos, Kelebek Vadisi gibi yerlerde toplanarak festivale gitmektedirler. Türkiye'de hipi hareket de altın yıllarını yaşamaktadır. Özellikle doğayla iç içe yaşam tarzını benimseyen insanlar eninde sonunda mutlaka bu hareketin içine kendilerini dahil etmektedir.

Hangi kuruyemişler, size nasıl faydalar sağlıyor merak ediyor musunuz?

Hepsi birbirinden faydalı

Ayçekirdeği kemiklerinize, Antep fıstığı kan oluşumuna, fındık kalbinize iyi geliyor. Başka hangi kuruyemişler, size nasıl faydalar sağlıyor merak ediyor musunuz?





Herkesin sevdiği bir kuruyemiş vardır. Kimisi leblebiyi, kimisi bademi sever. Aslında bunları yiyerek vücudunuza iyilik ettiğinizi biliyor muydunuz?


e-kolay'ın haberine göre kuruyemişlerin yararları şöyle:
Leblebinin yararları
• Anne sütünü artırır.
• Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
• Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
• Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

Ayçekirdeğin yararları
• İçerdiği fosfor ve çinko kemik ve dişlerin oluşumu için gereklidir. Ayrıca fosfor, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır.
• İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, tekrarlayan enfeksiyonların ortadan kalkması, tat ve koku duyarlılığının güçlenmesi, sperm hareketlerinin artması açısından önem taşır.
• İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
• Ayçiçek yağındaki E vitamini kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler; yaraların iyileşmesine yararlı olur; prostat kanserine karşı korur; cilt yaşlılığını geciktirir.
• Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.



Kabak çekirdeğinini yararları
• İçindeki fosfor; kemik ve dişlerin oluşumu, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi için gereklidir.
• İçeriğinde bulunan B15 vitamininin kolesterolü düşürdüğü ve protein yapımına yardımcı olduğu bilinmektedir.
• Lifli bir besindir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı oluşulabilecek risklerde azalma olduğu görülmüştür. Posa uzun süre doygunluk hissi yaratıp besin alımını azalttığı için kandaki kolesterol yağlarını düşürücü etki yapar, kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısaltır ve bağırsak duvarı ile temasını azaltır. Bu sayede de kanserden korunmada faydalı olur.
• Her gün belirli miktarda tüketilirse, prostat kanserinin önlenmesine yardımcıdır.


Kavrulmuş antep fıstığının yararları
• İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder.
• B1 vitamininin enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak, kalp, kalp kasları için gereklidir.
• Yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.
• Lifli bir besindir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı oluşabilecek risklerde azalma olduğu saptanmıştır. Posa uzun süre doygunluk hissi yaratıp besin alımını azalttığı için kandaki kolesterol yağlarını düşürücü etki yapar. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.


Yer fıstığının yararları
• İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir. Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
• İçerdiği B3 vitamini kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır, zihni açar.
• Kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir.
• Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.



Fındığın yararları
• Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
• İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
• E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne iyi gelir.
• İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur, prostat kanserinden korur. • Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir.
• İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
• Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.
• İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
• İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
• Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.


Bademin yararları
• Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
• İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
• E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
• İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur, prostat kanserinden korur.
• Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
• İçinde bulunan kalsiyum kandaki kolesterol düzeyini düşürür, kemik erimesini önler.
• İçinde bulunan magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk, baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
• Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı gerçekleşebilecek risklerde azalma olduğu saptanmıştır. Haftada en az 5 adet badem yiyenlerde koroner kalp rahatsızlığının daha az ortaya çıktığı belirtilmektedir.
• Bademde bulunan yağlar kötü kolesterolü azaltır.
• Bademde bulunan arginin isimli aminoasit kan damarlarını gevşeterek tıkanmalarını önler.
• Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat ve koku duyusunun oluşumunda faydalı; sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde ihtiyaç duyulan çinko minerali içerir.



Mısırın yararları
• Mısırda protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
• Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.
• İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.



Kuru kayısının yararları
• İçerdiği A vitamini akne gibi bazı cilt bozukluklarını önler, büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur.
• Gebelikte mutlaka takviyesi gereken demir mineralini içerir. Demir, oksijenin vücutta tüm dokulara taşınmasına yardımcı olur, kan yapımını sağlar.
• Kayısıda bulunan potasyum kasların kasılmasını, kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar.
• Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı gerçekleşen ölüm oranında azalma olduğu görülmüştür. Posalı besinler; kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.



Kuru üzümün yararları
• İçinde bulunan bor minerali beyin fonksiyonlarını arttırmaya yarar.
• Vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenleyen magnezyum, içeriğinde bol miktarda bulunur.
• Kan oluşumu için büyük önem taşıyan ve özellikle gebelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
• İçinde bulunan potasyum sinir sistemi ve düzenli kalp ritmi için önemli bir mineraldir.
• İçinde bulunan inositol, kolesterol düzeyini azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca inositol, saçların büyümesi için hayati bir vitamindir.
• İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir. Yaşlanmaya karşı koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
• Üzüm lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır.

Occult, Spiritual and Esoteric (Alternative) Books Bedava indir Download

Occult, Spiritual and Esoteric (Alternative) Books

Here are some of the most important works on spirituality, occult and mysticism in PDFs! Including areas such as : Alchemy, Astrology, Kabbalah, Ceremonial (Ritual) Magick, Hermetism, UFOlogy, Conspiracy Theories, Secret Societies... My intention is to illuminate some of the generaly unknown or misinterpreted information.

Unfortunately the entire original thread begun and dedicatedly maintained and updated by tehuti was lost. I am starting it anew but cannot restore all the posts I had contributed. I start with as many as I can restore from the original thread.

Manly P. Hall Audio Lectures (MP3 format with covers):

See list of all available at home page:

Code:
http://www.prs.org/audioseries-mph.htm


As the web site states:

A Note Regarding Manly P. Hall’s Tapes: Some of these tapes were made in less than ideal settings and with mono-channel recording equipment. These are vintage recordings of Manly P. Hall in the everyday surroundings of PRS and from lectures and seminars over the years past. We hope you enjoy them as they are.

So quality is not the best with some.

Alchemy 7 hours

1. Adepts of the Alchemical Tradition
2. Hermetic Symbols of the Great Work
3. Human Regeneration by Alchemy
4. Chinese and Tibetan Alchemy

Code:
http://hotfile.com/dl/35060271/9b74953/Manly_P._Hall_-_Alchemy.rar.html



The Atlantean Hypothesis 9.5 hours

1. Atlantean Records in Greece & Egypt
2. Atlantean Records in India & China
3. Atlantean Records in Africa & Polynesia
4. Atlantean Records in Europe
5. Atlantean Records in Ancient America

Code:
http://hotfile.com/dl/35061430/e42df7d/Manly_P._Hall_-_The_Atlantean_Hypothesis.rar.html


Interpreting Great Legends of the World 9 hours

1. Mystery of the Iron Tower (India)
2. The Gesar Khan (Tibet)
3. The Court of the Sea King (Japan)
4. The Queen of Heaven (China)
5. The Golden Legend (Europe)

Code:
http://hotfile.com/dl/35060933/a44b044/Manly_P._Hall_-_Interpreting_Great_Legends_of_the_World.rar.html


The Mystery Meaning of the Ancient Rituals 9 hours

1. The Initiation Rites of Ancient Egypt
2. The State Mysteries of Greece & Rome
3. Esoteric Rituals in Early America
4. Secret Ceremonies in China & Japan
5. The Secret Symbolism of the Christian Mass

Code:
http://hotfile.com/dl/35060941/b9db6c6/Manly_P._Hall_-_The_Mystery_and_Meaning_of_the_Ancient_Rituals.rar.html


ASTRO-THEOLOGY How Astrology Has Influence Mankind 9 hours

1. Zodiac & the Great Platonic Year
2. Astrology & Universal Cosmology
3. Planets & the Ancient Gods
4. Great Solar Symbol of the Messiah
5. Journey of the Human Soul Through the Astrological Cycles

Code:
http://hotfile.com/dl/35060985/0193386/Manly_P._Hall_-_Astrotheology.rar.html



ESOTERIC ANTHROPOLOGY
Special Edition compiled for students of “Learning to Live by Living to Learn” 9.5 hours

1. The Beginnings of Human Life
2. The Rise of Mankind in Nature
3. The Origins of Race & Language
4. Ensouling of Humanity
5. The Future of the Human Race

Code:
http://hotfile.com/dl/35061701/0ce0e1f/Manly_P._Hall_-_Esoteric_Anthropology.rar.html


THE FIVE-FOLD NATURE OF THE SELF 9 hours

1. The Self That Senses
2. The Self That Thinks
3. The Self That Wills
4. The Self That Grows
5. The Real Self

Code:
http://hotfile.com/dl/35060934/fd2a915/Manly_P._Hall_-_The_Five-Fold_Nature_of_the_Self.rar.html


Studies In Man, Grand Symbol of the Mysteries 9.5 hours

1. Embryology & the Story of the Cell
2. Brain & Release of the Soul
3. Heart, the Seat of Life
4. Spinal Column & the Kundalini
5. Pineal Gland & the Endocrine System

Code:
http://hotfile.com/dl/35061746/1d00434/Manly_P._Hall_-_Man__Grand_Symbol_of_the_Mysteries.rar.html


The Mysteries of the Cabala 8 hours

1. Ancient of Days – Nature of the Godhead
2. Mother of the Mysteries – Processes of Creation
3. Angel of the Presence – Administration of Universal Law
4. Chariot of Righteousness – Mystical Disciplines of Cabalism & Yoga
5. Everlasting House – Restoration of Heaven & Earth

Code:
http://hotfile.com/dl/35060268/67b9c04/Manly_P._Hall_-_The_Mysteries_of_the_Cabala.rar.html


Practical Mysticism in Modern Living 8.5 hours

1. Mystical Content in Scientific Knowledge
2. Mystical Directives to Personal Action
3. Mystical Aspects of Modern Medicine
4. Mystical Overtones in Culture & Society
5. Mystical Trends in Modern Psychology

Code:
http://hotfile.com/dl/35060623/a834639/Manly_P._Hall_-_Unseen_Forces_that_Affect_our_Lives.rar.html


The Atom in Religion and Philosophy 9 hours

1. Greek Philosopher-Atomists
2. Atomic Research in India & China
3. Atomism in Early European Philosophy
4. How Modern Philosophy Can Cope With the Atom
5. The Spiritual Challenge of the Atomic Age

Code:
http://hotfile.com/dl/35060272/2141e15/Manly_P._Hall_-_The_Universe_According_to_Esoteric_Philosophy.rar.html


The Cycle of the Phoenix - A New Approach to the Philosophy of History 9.5 hours

1. 600 BC - Era of Ancient Teachers
2. 1 AD - Christian Era
3. 600 AD - Moslem Era
4. 1200 AD - Era of Intellectual Restoration
5. 1800 AD - Era of Social Liberation

Code:
http://hotfile.com/dl/35061344/2c6618e/Manly_P._Hall_-_The_Cycle_of_the_Phoenix_-_A_New_Approach_to_the_Philosophy_of_History.rar.html



Doctrines of Hermes Trismegistus 9 hours

1. Orientation of the Hermetic Philosophy
2. Hermeticism, Gnosticism & Neoplatonism
3. Great Body of the Hermetic Literature
4. Influence of Hermetic Tradition on Christianity
5. The Principle Text, Divine Pymander


Code:
http://hotfile.com/dl/35060899/c333e75/Manly_P._Hall_-_Doctrines_of_Hermes_Trismegistus.rar.html



Doctrines of Neoplatonism 8.5 hours

1. Proclus on the Theology of Plato
2. Iamblichus on the Mysteries
3. Plotinus the Beautiful
4. Porphyry on the Wanderings of Ulysses
5. Julian on the Mother of the Gods

Code:
http://hotfile.com/dl/35060277/4380598/Manly_P._Hall_-_Doctrines_of_Neoplatonism.rar.html


Esoteric Philosophy of H.P. Blavatsky 9 hours

1. Source of “The Secret Doctrine”
2. Indian Philosophy as Interpreted by H.P. Blavatsky
3. Inner Teachings of Lamaism
4. “Voice of the Silence” as Mahayana Buddhism
5. Raja Yoga of H.P. Blavatsky

Code:
http://hotfile.com/dl/35061213/b350cf1/Manly_P._Hall_-_Esoteric_Philosophy_of_H.P._Blavatsky.rar.html


Exploring Dimensions of Consciousness 9.5 hours

1. Universal & Personal Consciousness
2. Approach to the Preconscious
3. Subconscious States in Nature & Man
4. Consciousness & Mind
5. Superconscious Cognition

Code:
http://hotfile.com/dl/35061768/11551c9/Manly_P._Hall_-_Exploring_Dimensions_of_Consciousness.rar.html




First Principles of Philosophy 8 hours

1. The Four Aspects of Metaphysics
2. Logic & Ethics
3. Psychology & Epistemology
4. Esthetics & Theurgy
5. Symbolism of the Ten Bulls

Code:
_Exploring_Dimensions_of_Consciousness.rar.html
http://hotfile.com/dl/35061322/d443413/Manly_P._Hall_-_Paracelsian_Philosophy.rar.html


Five Paths of Yoga (9 hours, 68MB)

1. Karma Yoga – The Yoga of Action
2. Hatha Yoga – The Yoga of the Body
3. Bhakti Yoga – The Yoga of Devotion
4. Inana Yoga – The Yoga of Wisdom
5. Raja Yoga – The Royal Path

Code:
http://hotfile.com/dl/35061242/8cb3a8b/Manly_P._Hall_-_Five_Paths_of_Yoga.rar.html


The Great Polarities 8 hours

1. Heaven & Earth
2. God & Man
3. Truth & Error
4. Good & Evil
5. Heart & Mind

Code:
http://hotfile.com/dl/35061001/3f22df0/Manly_P._Hall_-_Greek_and_Roman_Deities_as_Personifications_of_Divine_Principles.rar.html


Invisible Bodies of Men in Hindu Philosophy 9 hours

1. The Sthula Sharira – Physical Body & Its Attributes
2. The Living Shariri – The Etheric & Vital Bodies – Their Function
3. The Kamaru Pa – The Emotional Nature & Its Activities
4. The Rupa & Arupa Manas – Vehicles of the Concrete & Abstract Mind
5. The Buddhic Sheath – The Seat of the Intuitive Principle

Code:
http://hotfile.com/dl/35060272/2141e15/Manly_P._Hall_-_The_Universe_According_to_Esoteric_Philosophy.rar.html


Landmarks of Esoteric Literature 9 hours

1. Francis Bacon – “The New Atlantis”
2. Knorr Von Rosenroth – “The Kabbala Unveiled”
3. Arthur Edward Waite – “The Brotherhood of the Rosy Cross”
4. Mary Ann Atwood – “A Suggestive Inquiry Into the Hermetic Mystery”
5. H.P. Blavatsky – “The Secret Doctrine”

Code:
http://hotfile.com/dl/35060862/55b7f4b/Manly_P._Hall_-_Landmarks_of_Esoteric_Literature.rar.html


The Love Series 6 hours

1. Human Love
2. Love of Beauty
3. Love of God
4. Love of Nature
5. Love of Truth
6. The Redemptive Power of Love

Code:
http://hotfile.com/dl/35060276/900e817/Manly_P._Hall_-_The_Love_Series.rar.html

New Concepts of Therapy for Daily Living 9 hours

1. Constructive Uses of Suggestion & Autosuggestion
2. Recent Progress in Hypnotic Techniques
3. The Value of Group Prayer & Meditation
4. Types of Magnetic Healing
5. Mental Control of the Energy Fields of the Body

Code:
http://hotfile.com/dl/35060660/306ee02/Manly_P._Hall_-_New_Concepts_of_Therapy_for_Daily_Living.rar.html


Paracelsian Philosophy 9.5 hours

1. On Natural & Unnatural Religion & Science
2. Invisible Creatures of the Five Elements
3. Universal Energy & Metaphysical Medicine
4. Doctrine of Sympathetic Forces in Nature
5. Man as a Constellation

Code:
http://hotfile.com/dl/35060269/bf4f101/Manly_P._Hall_-_First_Principles_of_Philosophy.rar.html


The Philosophy of Value 9 hours

1. The Oriental Concept of Value
2. Things as Objects of Value
3. The Ageless Quest for Value
4. Taking Hold of Value
5. Living in the Light of Value

Code:
http://hotfile.com/dl/35060944/f55c4fd/Manly_P._Hall_-_The_Philosophy_of_Value.rar.html


Psychological Theory and Practice 9 hours

1. Defense Mechanisms in Daily Conduct
2. Dissociation: The Abrupt Mood Change
3. Prenatal Factors in Psychic Stress
4. The Psychology of Social Integration
5. Cause & Effect in Mental Process

Code:
http://hotfile.com/dl/35060631/b0a22e3/Manly_P._Hall_-_Psychological_Theory_and_Practice.rar.html


Pythagorean Theory of Number 10 hours

1. Basic Philosophy of Numeration & Number
2. The Tetractys & the Motion of Number
3. The Fourth Pythagorean Proposition
4. The Human Soul & Archetypal Number
5. The Symbolism of Numbers

Code:
http://hotfile.com/dl/35061777/1a688ec/Manly_P._Hall_-_Pythagorean_Theory_of_Number.rar.html


Studies in Comparative Mythology 9.5 hours

1. Babylonian Creation Myths
2. Greek Philosophical Mythology
3. Teutonic Hero Myths
4. Buddhist Regeneration Myths
5. Egyptian Myths of the Afterlife

Code:
http://hotfile.com/dl/35061319/e48d60c/Manly_P._Hall_-_Studies_in_Comparative_Mythology.rar.html


Studies in Dream Symbolism 9 hours

1. An Alphabet of Dream Symbols
2. Self-Instruction Through Dreams
3. Warnings & Premonitions – The Dangerous Dream
4. The Dream as a Mystical Experience
5. The Twilight Hour – Dreams Between Sleeping & Waking

Code:
http://hotfile.com/dl/35061385/1439d19/Manly_P._Hall_-_Studies_in_Dream_Symbolism.rar.html



Studies in Self-Unfoldment 9.5 hours

1. Inward Perception
2. The Practice of Concentration
3. The Discipline of Retrospection
4. The Mystery of the Transcendental Personality
5. Realization as Illumination

Code:
http://hotfile.com/dl/35061685/65af1b5/Manly_P._Hall_-_Studies_in_Self-Unfoldment.rar.html



Symbolism of the Great Operas 9 hours

1. Builder of World Peace “The Ring of the Niebelungs” – The Karmic Cycle That Cannot Be Broken
2. “Parsival & Lohengrin” – Esoteric Schools in the Christian World
3. “Faust” – Fall & Resurrection of the Human Soul
4. “The Magic Flute” – The Return of Masonic Initiation to the Modern World
5. “The Meistersingers of Nuremberg”

Code:
http://hotfile.com/dl/35060668/f684219/Manly_P._Hall_-_Symbolism_of_the_Great_Operas.rar.html


The Universe According to Esoteric Philosophy 8.5 hours

1. Of Creation & the Gods
2. Of the Universe & Its Laws
3. Of the Sun & Its Planets
4. Of Nature & Its Kingdoms
5. Of Man – His Origin & Destiny

Code:
http://hotfile.com/dl/35060272/2141e15/Manly_P._Hall_-_The_Universe_According_to_Esoteric_Philosophy.rar.html


Unseen Forces that Affect our Lives 8.5 hours

1. The Living Universe Beyond Our Sensory Perceptions
2. Demonism in the 20th Century
3. Obsession & Spirit Possession
4. Thought Forces & Psychic Ghosts
5. Secret Powers & Why We Should Not Use Them

Code:
http://hotfile.com/dl/35060623/a834639/Manly_P._Hall_-_Unseen_Forces_that_Affect_our_Lives.rar.html


The Wisdom Series 6 hours

1. The Challenge of Forever Becoming
2. The Wonder World of Words
3. From Knowledge to Wisdom
4. From Wisdom to Understanding
5. Faiths That Lead to Certainties
6. Now, A Moment in Eternity

Code:
http://hotfile.com/dl/35060273/b7c0903/Manly_P._Hall_-_The_Wisdom_Series.rar.html


Worlds in Transition 9 hours

1. Religion Beyond Dogma
2. Science Beyond Materialism
3. Philosophy Beyond Doctrine
4. History Beyond Tradition
5. Education Beyond Authority

Code:
http://hotfile.com/dl/35061364/ec97622/Manly_P._Hall_-_Worlds_in_Transition.rar.html


The Zen Concept of Intensity Without Tension 8.5 hours

1. The Pressure Mechanism & How It Operates
2. Pressure Arising From Personality Conflicts
3. Pressures Arising From Family Relationships
4. Pressure Associated With Youth, Maturity, & Advancing Years
5. Pressures Arising From Environment & World Conditions

Code:
http://hotfile.com/dl/35060513/66101d9/Manly_P._Hall_-_The_Zen_Concept_of_Intensity_Without_Tension.rar.html